RockStation

Bring Me The Horizon - That's The Spirit (2015)

Miért is esik az eső?

2015. szeptember 22. - KoaX

11667398_10153458448228658_6545309317039567619_n.png

Minden generációnak megvannak azok a zenéi, amik tökéletesek arra, hogy bevezessék az ifjú metalra éhes embert ebbe a remek műfajba. Ilyen volt a Limp Bizkit, a Linkin Park, a P.O.D. mondhatjuk akár a Sum 41-et is vagy a Blink 182-t. Mondjuk ezek a zenekarok azóta vagy totál más hangulatú zenét csinálnak, vagy ezerrel tolják a nosztalgia turnékat. Na, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy itt van most a Bring Me The Horizon legújabb albuma, amiről további érdekességet a hajtás után olvashatsz.

Bevallom, hogy soha nem voltam ez a nagy metalcore fan, ezek a zenék engem elkerültek, de azért még így is meghallgatok néha egy-két bandát, hogy tudjam mi a pálya ezen a vonalon. Nem is mindig értem, hogy az ilyen zenekarok, hogy bírnak több, mint tíz évig fent maradni a vízen, de miközben ezen agyaltam rájöttem, hogy kellenek az ilyen zenekarok. Tényleg tipikusan az a könnyen befogadható zene, amire egy kezdő rock rajongó felfigyelhet. A Bring Me The Horizon is így indult, és szép lassan az angol metalcore talán legjelesebb képviselői közé avanzsáltak. 

bringmethehorizonband2015new.jpg

Az már az előző Sempiternal című albumnál is világosan hallatszott, hogy vagy a menedzserek vagy a zenekar időben felismerte, hogy ha idővel a banda nem akar eltűnni a tucatzenék tengerében, akkor tovább kell lépniük. Azért a lemezért kaptak is rendesen szakmai elismeréseket és úgy tudtak továbblépni, hogy a közönségük sem fordult el túlük, sőt!

A That's The Spirit album már az ötödik a BMTH lemezei közül, ami némi meglepetést is okozott a számomra.  Érezni benne jó adag Linkin Park hangulatot, tutira hatással voltak a srácokra, de ezzel semmi gond nincs. A nyitó Doomed című dal kimondottan tetszik, Oliver ordítása igen megnyerő volt a számomra. Igaz, hogy ezeket az éneklős részeket annyira nem preferálom, de valahogy néha megvan az a hangulat, hogy reggel felrakod a metrón a fejedre a fülest és valami ilyesmi "lágy vadulásra" vágysz. Mondjuk az olyan dal címekkel, mint a Happy Song nem igazán tudok mit kezdeni, de szerencsére az esetek kilencven százalékában nem emlékszem a dal címekre. Persze, klisét itt is kapunk bőven az arcunkba, hiszen van gyerek kórus, meg nagyon egyedi dobsound. Nem tudom, próbálok pozitívan hozzá állni ezekhez a dalokhoz, de a vége mindig az, hogy van valami apróság, ami szúrja a szemem. Viszont meg kell látni a pozitívat is, akárhogy szúrja a szemem a sok szálka. A Follow You, könnyen énekelhető refrénje, tuti a gyengébbik nem nagy kedvence lesz élőben is.

Most lehet, hogy sokan csúnyán néznek a monitorra, és a különböző átkokat szórnak rám, de a Bring Me The Horizon muzsikája egy elég sablonos zene, és ez még akkor is így van, ha valószínűleg ezzel a lemezzel az elit környékére katapultálják magukat (az USA-ban a 2. helyen nyitottak a Billboardon, 62.000 eladott példánnyal).

Kicsit olyan zene ez, amelyiknek nagyobb a füstje, mint a lángja.... Persze, nem baj ez, mert ügyes zenészek a srácok, csak én egy kicsit több egyéniséget várnék el tőlük még akkor is, ha amúgy a maga nemében, a maga stílusában, ez az album igencsak ott van a szeren. Béke, Szeretet, metal (3,5/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr827801894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum