RockStation

Budapestre jön az Unearth, a Ringworm és a Fit For An Autopsy

2015. október 05. - sunthatneversets

Unerath 2014.jpg

A metalcore egyik klasszikusa, az Unearth idén már járt Magyarországon, jövőre pedig headlinerként tér vissza. Legutóbbi lemezének nagyszabású világkörüli turnéján az A38 Hajót ejti útba, a műfaj másik két fontos zenekara, a Ringworm és a Fit For An Autopsy közreműködésével.

Az 1998-ban alakult Unearth a metalcore egyik komoly, emblematikus zenekara, ami lassan tizennyolc éve kőkeményen tolja a műfajt. A kétezres években rendszeres fellépője volt az Ozzfesteknek, együtt turnézott a metalcore királyaival, többek között a Terrorral, a Killswitch Engage-dzsel, a Lamb Of Goddal… (A szoros kapcsolatot jellemzi, hogy például a 2011-es Darkness in Light lemez producere a Killswitch Engage-gitáros Adam Dutkiewitz volt, és a dobsávokat a szintén tag Justin Foley játszotta fel).

Keményen indul tehát a 2016-os metalcore időszámítás Budapesten, az Unearth fél évvel legutóbbi koncertje után immár headlinerként tér vissza, legutóbbi, Watchers of Rule lemezét bemutatva.

Még az Unearthnél is régebbi motoros a metalcore színtéren a Ringworm, ez az 1989-ben alakult clevelandi kvartett. A korai időszakban rengeteg splitet jelentetett meg, és az intenzív turnézás megtette a magáét: előbb a Victory Records, majd a Relapse szerződtette le a zenekart. Ennek köszönhető, hogy a tavaly megjelent Hammer of the Witch már komoly - bár kissé megkésett népszerűséget hozott a brutális riffekkel operáló zenekarnak.

A Fit For An Autopsy nem először lép fel az A38 Hajón - néhány éve már megfordult itt a Suicide Silence előzenekaraként. A három gitárral brutális tempójú deathcore-t játszó zenekar pár napja, október 2-án jelentette meg harmadik nagylemezét, így aztán igazán aktuális budapesti fellépése az Unearth előzenekaraként.

További infók ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr627894052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum