RockStation

Orphaned Land - Akusztikus koncert az A38-on egy 15 tagú góth-kórussal

2015. október 13. - rockstation

orphanedland01_amibornstein.jpg

Bár az izraeli folk-metál zenekar, az Orphaned Land nem először jár Budapesten, ezúttal egészen különleges produkcióval érkezik. Az orient-metál stílusteremtő együttese teljes egészében akusztikus koncertet ad, kiegészülve a híres berlini goth-kórussal, a tizenöt tagú Stimmgewalttal. Egészen különleges élmény, ahogyan Magyarországon még sosem hallhattuk az Orphaned Landet. Előzenekarként pedig az operát, a komolyzenét és a metált egyedi módon ötvöző német Molllust lép fel.

Metálzenészeket nem sűrűn szoktak Nobel-békedíjra jelölni, de azért, hogy ez megtörténjen Kobi Farhival, az Orphaned Land énekesével, komoly mozgalom indult. A kilencvenes évek elején alakult izraeli folk-metál együttes ugyanis nem kisebb célt tűzött ki magának, mint azt, hogy minden lehetséges módon hirdesse a közel-keleti békét. A "minden lehetséges módba" elsősorban persze a zene és a dalok tartoznak bele: az Orphaned Land rengeteget merít a keleti stílusokból, az arab és török népzenéből, a klezmerből, és ezeket vegyíti a metál elemeivel.

A végeredmény egy nagyon hatásos hibrid, amit csak erősít az együttes elkötelezettsége: a három nagy monoteista vallás (zsidó, keresztény, iszlám) alapvető egységét hirdetve teljes életműve a béke és az emberi testvériség szép, bár utópikus eszméjére épül. Ugyanakkor a kifejező nevű együttes ("Elárvult Föld") jó pár politikusnál többet tett azért, hogy zsidók és arabok, törökök és európaiak kölcsönösen elfogadják egymást. Az üzenetet jól példázza az Orphaned Land legutóbbi lemezének borítója, amelyen egymásra montírozva szerepel a Dávid-csillag, a kereszt és a félhold.

Az Orphaned Land ezúttal különleges európai turnéra indul. Az akusztikus-unplugged koncerteken a tizenöt tagú berlini kórus, a Stimmgewalt kíséri a zenészeket. A Stimmgewalt repertoárja alapvetően goth-, rock- és metál-szerzeményekből áll, így igazán autentikus választás. Egészen különleges klubkoncertre számíthatunk, és az Orphaned Land is egészen különleges oldalát mutatja meg.

További infók ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr387962574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vitzus · http://vicus.blog.hu 2015.10.21. 08:37:02

Nem kötekedésből: szerintem gót vagy goth :)
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum