RockStation

Ma 30 éves a Possessed első nagylemeze

2015. október 17. - csubeszshuriken

81ifuw2fdll_sl1500.jpgA Possessed 1983 - ban alakult meg San Fransisco városában és bár a környéken bozóttűzként terjedő hipergyors korai thrash zenék hatottak rájuk a leginkább, ők voltak nagyjából az elsők akikről, mint Death Metal zenekarról illik beszélni.

Az album a címét a Jelenések könyvének egyik utalásáról kapta, ami az Anatóliában álló hét misztikus templomról beszél. Összesen tíz szerzeményt tartalmaz a zenekar első nagylemeze, ami 1985 -ben jelent meg a Combat Records gondozásában. A szövegekért az alapító énekes öngyilkosága után a mikrofonhoz előre lépő basszusgitáros Jeff Becerra volt a felelős, míg a zenék nagy részét Mike Torrao gitáros pakolta össze. Talán nem mindenki tudja, de a másik gitáron pedig az a Larry LaLonde játszott a felvételen, aki később a kiváló Primus zenekarban kötött ki. A doboknál pedig Mike Sus ült. Ami érdekesség, hogy a lemez megjelenése után alig több, mint egy hónappal a banda már olyan zenekarokkal játszott együtt a kanadai Weekend fesztiválon, mint a Celtic Frost, a Voivod és Destruction. Régi szép idők. Boldog harmincadik születésnapot a Seven Churches lemeznek! A teljes anyag a hajtás után.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr127980007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bartkozoltan 2015.10.17. 18:00:02

Ez volt az első igazán brutális album amit gyerekfejjel hallottam. Nem is tudtam vele mit kezdeni, de valamiért mindig megpróbáltam "megfejteni". :)
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum