RockStation

Rammstein és Iron Maiden a Rock In Vienna fesztiválon

2015. október 23. - sunthatneversets

rammstein_2012.jpg

Június 3-5. között rendezik jövőre a második Rock In Vienna fesztivált a bécsi Donauinsel-en. A szervezők idén, elsőre olyan headlinereket varázsoltak az osztrák fővárosba, mint a Metallica, a Muse és a KISS. A fesztivál idén sem akart lemaradni már ami a nagy durranásokat illeti, a háromnapos fesztivál két napjának headlinere már megvan a Rammstein és az Iron Maiden személyében.

A német indusztrál metál istenség, a Rammstein szeptember végén kezdte el a munkát az új albumon, de azt csak nagyon kevesen gondolták, hogy a banda jövő nyáron már turnézni is fog. Hogy ez jelenti-e azt, hogy addigra új lemez is lesz, nem tudjuk (valószínűleg inkább nem), de igazából nem is érdekes, hiszen egy Rammstein koncert új lemez nélkül is igazi élményszámba egy. Arra nagy tételben fogadnánk, hogy sok éghető anyag el is fog égni a piromán germánok koncertjén.

iron_maiden_2015_1.jpg

Az Iron Maiden ezt az évet kihagyta már ami a turnézást illeti. Ebben közrejátszott az is, hogy Bruce Dickinson énekesnél még tavaly nyelvrákot diagnosztizáltak, melyből szerencsére teljesen felépült. Egy bitang erős új lemezre azonban futotta a zenekar erejéből. Mert a The Book Of Souls címmel szeptember elején kiadott lemez, kétségtelenül az utóbbi másfél évtized legerősebb Maiden korongja. 

Egy Boeing 747-400 típusú óriásgépet vezethet Bruce Dickinson az Iron Maiden jövő februárban startoló 35 országot érintő világkörüli turnéján. A gép nagyjából 88.500 kilométert fog repülni a 12 tonna felszereléssel Ausztrália, Ázsia, Ézsak- és Dél Amerika, valamint Európa országaiban. 

rockin.jpg

A jövő évi Rock In Vienna fesztivállal kapcsolatosan infókat ITT és ITT találtok.
Az idei fesztiválról szóló napi beszámolóinakat pedig ITT, ITT és ITT találjátok.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr758013189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Naki vagyok kerdojel 2015.10.26. 08:30:28

Vág az eszem, ott a helyem!
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum