RockStation

PREMIER! - Itt a Nadir új nagylemeze, a Ventum Iam Ad Finem Est

2015. november 08. - rockstation

nadir_2015.jpg

2015-ben már ötödik nagylemezével jelentkezik a Nadir. A Ventum iam ad finem est című album zeneileg a zenekar eddigi legösszefogottabb, legérettebb anyaga, mind dalszerzés, mind pedig megszólalás terén. A felvétel és a keverés a zenekar dobosának, Fekete Szabolcsnak stúdiójában, a DBS-ben készült, az ének pedig a Trashhill stúdióban került rögzítésre.

"A lemezen a Nadir zenéjének valamennyi alkotóeleme felfedezhető. Az arány ezúttal a súlyos doom felé tolódott el, noha a militáns death metal és a hardcore elemek sem hiányoznak. Minden szempontból külön hangsúlyt helyeztünk a megjegyezhető dalokra, és a fogósságot szolgálja a sok dallamos gitártéma, valamint a gitárszólók is minden eddiginél kidolgozottabbak." - mondja a lemezről a zenekar.

nadir_ventum_cover.jpg

A Ventum iam ad finem est koncept album: a dalokat összekapcsoló szövegi téma az emberiségnek a természethez való viszonya, kezdve az eredeti ősi harmónia korától kezdve a környezetrombolás és a növény-és állatfajok egyre gyorsabb ütemű kipusztulásának folyamatán át a kritikus, közeljövőbeli végső szakasszal (amelyre a latin nyelvű cím is utal – a jelentése: „végső szakaszába jutott ügy”) bezárólag.

Az album egy új hazai kiadó, a GarageLive Records gondozásában jelenik meg november 13-án, alább azonban a megjelenés előtt végighallgatható.

http://www.nadir-official.com
https://www.facebook.com/Nadirhungary
http://garagelive.com
https://www.facebook.com/garagelivecom

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr518059498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NZperX 2015.11.09. 07:45:13

Ez igencsak jól sikerült, le a kalappal Viktorék előtt!
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum