RockStation

Operation: Winetime: Geoff Tate – Insania európai ősbemutató @ Budapest, Rock ’n’ Roll Interior Showroom, 2015.11.16.

2015. november 18. - magnetic star

0insania2015_31.jpg

A koncepciójában eleve különleges Rock ’n’ Roll Interior lakberendezési bemutatóteremben tartott zártkörű rendezvény sem kevésbé volt speciális, sőt szakmai oldalról rendkívüli jelentőségűnek nevezhető.

Szakmán, bármilyen furcsának tűnik, itt elsődlegesen a borászat (!) értendő. Zenerajongói szempontból is izgalmassá tette viszont a történetet Geoff Tate személye. A hajdani Queensrӱche, jelenlegi Operation: Mindcrime énekes ugyanis a tengerentúlon 2010-ben piacra dobott bormárkájának, az Insaniának az európai premierjét tartotta. A bemutatóra vele tartott felesége, Susan, akivel a vállalkozást elindította, valamint a Rinklin Weine német családi borászat – amelynek jóvoltából az európai kiadás megvalósult – tulajdonosa is.

Friedhelm Rinklin röviden bemutatta cégét, de a középpontban természetesen Geoff állt. Elmesélte, hogy a bor iránti szenvedély tizenéves kora óta meghatározó része életének (cserkészként érdemrendet is kapott annak idején, amiért önállóan sikerült pitypangbort előállítania), továbbá az is kiderült róla, hogy leginkább az öreg kontinensről származó borokat kedveli – amit maga az Insania is sugall –, és hogy nagy gyűjtőnek számít.

A rövid, ám annál tartalmasabb beszélgetés végén a vendégek Tate-tel és társaival együtt emelték poharukat az európai debütálás sikerére, valamint az Insania egy-egy dedikált palackját is hazavihették. Aki pedig nem érte be ennyivel, az esti Operation: Mindcrime koncert után többet is vehetett magának belőle.

FOTÓK: RÉTI ZSOLT

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr178087996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum