Scott Kelly szálldogál az otthonodban

2015. november 29. - csubeszshuriken

ritual-cvlt_scott-kelly_round-table_4-by-ana-beltrc3a1n.jpgAz év első felében egy néhány állomásos rövid turné keretében mozgott együtt egy közös Mirrors of Psychic Warfare névre keresztelt produkcióval Európában Scott Kelly a Neurosis frontembere és Sanford Parker cimborája aki a Buried at Sea és a Minsk soraiból lehet ismerős. A videóra pedig most találtunk rá, ami a francia állomás rendhagyó fellépését örökítette meg remekbe szabott módon, ahol Scott Kelly jól láthatóan valaki nappalijában szálldogál fekete lyukakban, féregjáratokban, a világvégén és önmaga zsigeri mélységeiben a súlyos ambient alapokra, amik a szoba másik sarkából érkeznek. Ez pedig olyan exkluzív cucc, amibe, ha bírod ezeket a fazonokat, mindenképpen érdemes alámerülnöd. Scott Kelly egyébként a mai napig rendkívül aktív, hiszen az említett cimborával és az Eyehategod énekesével közösen nemrég kiadott Corrections House lemezük is alig jött ki, aztán hamarosan ismét szóló turnéra jön Európába, saját akusztikus produkciójával, aminek Bécsi időpontja Január 22-én már biztos van. És az ígéretek szerint valamikor egyszer csak egy új Neurosis lemez is felszakít néhány sebet a közeljövőben. De addig is itt az említett videó a hajtás után...

Tovább

Danzig - Skeletons (2015)

Retrospektív Sátán Tangó

original.jpg"Sosem könnyű, sosem tiszta, ha a bárányok közt te vagy a Bestia..." - énekli mindezt a The Misfits egykori frontembere, olyan bársonyos hangon, amilyen puha és bársonyos csak egy vastagon bekrémezett tenyér lehet éjjel, egy kihűlt albérleti szobában a vibráló tévéképernyő előtt. Ez a hang pedig ugyanaz a hang, aki mély, sötét altján egy zseniális új Danzig stúdióalbumot ígért erre az évre, aminek dalait majd Tommy Victor barátjával közösen akkumulálják össze. Ehhez képest kaptunk egy feldolgozáslemezt, amin nagyjából azok a számok szerepelnek, amiket feltehetőleg harminc éve a zuhany alatt dúdolgat a mágus, miközben talán arról álmodozik, hogy jól megrajzolt képregény formátumban magáévá teszi egy oltáron Morticia Addams nagyasszonyt testét, Edgar Allan Poe egy varjújának csőrét, vagy Ozzy apót és Elvis Istent egyszerre. De ettől még a Skeletons nem egy rossz lemez...

Tovább

Új Turbonegro videó - Hot For Nietsche

Turbonegro_2012.jpgA norvég party állat punkok új rock himnusszal rukkoltak elő, nem meghazudtolva a provokatív fricskák arcba pöckölésére való hajlamaikat. Az új videó címe Hot For Nietsche. A klip pedig Las Vegas - ban készült, egy régi haverjuk Rick Kosick rendezésében, akinek a neve a gördeszkás Big Brother vagy a Jackass filmek háza tájáról lehet ismerős. A srácok a nótát elsősorban az Eagles of Death Metal tagjainak ajánlják, aztán persze a teljes Turbojugendnek és mindenkinek aki szereti! Itt a hajtás után...

Tovább

Top 10 legnagyobb Queen sláger

gallery_music-queen-rock-band-1989.jpg

Nem érdemes azon vitatkozni, hogy a Queennek tagadhatatlanul nagy hatása van napjaink pop/rock (és metal) zenéjére. Habár Freddie Mercury halála megkurtította a legendás brit zenekar karrierjét (az Innuendo utáni korszakot most ne vegyük figyelembe), mégis hitetetlenül sok örökérvényű slágert hagytak az utókorra. A legendás zenekar méglegendásabb énekesének halála óta kevés olyan hangszálmatador született, mint ő, pedig ennek a héten múlt 24 éve. Ennek emlékére mazsolázunk kicsit a Queen életműből.

Tovább

Prosectura – Földi nyalandók (2015)

A pisi-kaki punkok nagy királyok!

prosectura_foldi.jpg

Nem értem. Nem igazán a szívem csücske a punk zene (kevés kivételt azért fenntartok a szabály erősítése végett), mégis a Prosectura, ami még véletlenül sem a legkifinomultabb (itt a zene technikai oldalát kell érteni) ebből a műfajból, rendszeresen megfordul a lejátszómban. Itt nem kell gyökeres rajongást érteni, hiszen a jelen kritika tárgyát képező lemez mellett csak a legutóbbi, már nyolc éves (ez a legszebb kor, ugyebár) Sándor, József, melegek tekergett a lejátszómban. Viszont ez a kettő annál többet!

Tovább

NOW Books & Music - Független kiadó a hazai zenekarokért

decsy_eszter.jpg

Azt talán mindannyian elismerjük, hogy az utóbbi években a zenének és zenekaroknak legalább annyi szenvedést hozott az online streaming térhódítása, mint amennyi könnyebbséget eredményezett. Az átrendeződés áldásai között lehet az, hogy ma már egy szobában felvett produktumból is el lehet érni a fesztivál headliner státuszt, de sokszor minőségi és kivételes produkciók is észrevétlenek maradnak a felhígult piacon, miközben a zavarosban halászó mogulok ma is könnyű szerrel formálhatnak át saját kényük-kedvük szerint egy-egy alkotást. Ebbe az érdekesen kuszálódó miliőbe toppant be egy hazai művész elképzelése, amellyel újra esélyt kaphatnának a minőségi művek és képviselőik. A NOW Books & Music független kiadóról az ötletgazdát, Décsy Esztert kérdeztük, aki újdonsült kiadója mellett a NOWmagazin alapító-főszerkesztőjeként már egy ideje patronálja a hazai feltörekvő zenekarokat.

Tovább

Legendás autókat mutat be a Discovery-n az AC/DC énekese

brian_johnson_1.jpg

Az AC/DC frontembere rajong az autókért. Ezt nemcsak kivételes saját gyűjteménye bizonyítja, hanem az is, hogy szívesen vezet autós sorozatot. A Metál – Autócsodák Brian Johnsonnal – az első széria sikere után – második évadával szombattól látható a Discovery Channel műsorán.

Tovább

A vérfrissítés mindig hoz új lendületet

WHITESNAKE & THE DEAD DAISIES @ Bécs, Gasometer, 2015. november 19.

whitesnake_david.png

Mivel én egyik pecsás Whitesnake koncerten sem voltam jelen, csak az elmaradotton (igaz, 2006-2007 környékén viszonylag sokszor láttam Coviékat), 2015 év végére épp esedékessé vált, hogy újra részt vegyek egyen és a megosztó, kissé felemásra sikeredett, de mindenképpen érdekes színfoltot jelentő és persze tökéletesen érthető időzítésű Purple Album turnéja tökéletes apropót szolgáltatott ehhez. (Fotó: Whitesnake Facebook)

Tovább

Iggy Pop, Apocalyptica, Pain és Kreator a Rock In Vienna Fesztiválon

iggy-pop_1.jpg

A bécsi Donauinsel-en jövő júniusban második alkalommal megrendezendő Rock In Vienna Fesztivál fellépő közül ezidáig a Rammstein és az Iron Maiden nevét ismerhettük. Ma a szervezők még bejelentettek pár nevet és hozzá időpontokat is. Alább a részletek.

Tovább

Epica a jövő évi Rockmaraton Fesztiválon

0epica2015_12_eredmeny.jpg

A hónap eleje óta tudható, hogy 2016. július 8 és 17 között rendezik a jövő évi Rockmaraton Fesztivált, amely jövőre először tényleg maraton hosszúságú lesz, hiszen 10 napig bulizhatnak a rockerek. A fesztivál helyszíne ismét Dunaújváros, azon belül is a Szalki-sziget lesz. Korábban a Sonata Atctica és a Behemoth fellépését jelentették be a szervezők, tegnap újabb névvel bővült a paletta. Jön a holland Epica is, akik a Sonata Arctica-val egy napon lépnek fel. 

Tovább

Holnap este Grave és Malevolent Creation koncert a Kék Yuk-ban

grave-2015-2.jpg

Az Ola Lindgren vezette svéd death metal intézmény Grave nemrégiben adta ki a tizenegyedik nagylemezét Out Of Respect For The Dead címmel, és jó hír, hogy november 28-án, tehát most szombaton be is mutatják a friss anyagot a budapesti Kék Yuk-ban, méghozzá egy másik death metal intézmény, a szintén friss albumos amerikai Malevolent Creation társaságában. A bemelegítésről a veszprémi morbid grindcore alakulat, a Krampüs fog gondoskodni.

Tovább

Visszatérne a Bataclan színpadára az Eagles Of Death Metal

A múlt heti előzetes után befutott az Eagles Of Death Metal-lal készült teljes interjú is, melyet a november 13-ai tragikus párizsi esemény kapcsán adtak a Vice-nak. Mint ismert a Jesse Hughes vezette zenekar koncertjén 87 embert mészároltak le a dzsihadista terroristák. A csaknem fél órás interjúban részletesen beszélnek erről. Nem idéznénk belőle, aki szeretné nézze meg fentebb. Egy biztos a zenekar nem oszlik fel, sőt ők szeretnének lenni az első zenekar, aki az újra megnyíló klubban koncertet ad. "Alig várom, hogy visszatérjünk Párizsba. A barátaink eljöttek a koncertünkre, hogy rock’n’rollt halljanak, és meghaltak. Én pedig vissza fogok térni oda, hogy éljek”, mondja Jesse Hughes az interjúban. Úgy legyen! 

Crazy Town és Strong Deformity a Dürerben

crazytown.jpg

Sokak agyába szinte kitörölhetetlenül beégtek az alábbi veretes sorok: „Come my lady, Come come my lady // You're my butterfly, Sugar baby”. Igen, a Crazy Town minden bizonnyal Butterfly című dalának köszönhetően ismerős elsőre – a videót, amelyben a félmeztelen, kellően kisportolt testű énekes pillangók és jó testű csajok között nyomja a szöveget, idehaza is szétjátszották a zenetévék.

Tovább

Siberian Meat Grinder és Warchief a Dürerben....

maxresdefault_2.jpgA maszkokban fellépő vadparaszt orosz crossover csapat, a Siberian Meat Grinder valószínűleg szereti Budapestet, mint ahogy Budapest is szeretheti őt, hisz alig három hónapja jártak nálunk, és most januárban ismét visszatérnek. Akárhogy is, az idén új self titled lemezzel is jelentkező medvefejes brigád igazi csemege lehet a nyolcvanas évek crossover thrash / hardcore rajongóinak. A buli ismét a Cudi Purci Booking szervezi, de az új év első hónapjában, január 17. én megrendezésre kerülő esemény most a Dürer Kertben lesz. A befűtés pedig a Dunaújvárosi Warchief dolga lesz, akik aránylag frissnek számítanak a magyar metál palettán, de ettől még nem csillognak tisztán, és nincsen már új szaguk, koszos garázs metáljuk durván horzsol. Meg azért lesznek fejek, akiknek ismerős lesz a színpadon egy - két fej, miközben megy majd a fejetlekedés. Ízelítők ahogy mindig, itt a hajtás után...

Tovább

Fáklyaként világít a közöny

Torche @ Dürer Kert, 2015.11.23.

torche_live_5.jpg

Éppen csak beestem a Speedfestről, megsimogattam a gyerek buksiját, szeretetteljes csókot leheltem a csajom homlokára, majd elcsigázott, elhasznált testemet kocsiba vágva legurultam a Dürerbe, hogy egy forró teát vételezve (amit csak azért mertem megtenni, mert Levi Úr nem dolgozott, így nem kellett az estét szemrehányó tekintete össztüzében eltöltenem) beálltam szokásos bal előre, közel mindenhez. Kellett ez, mint a falat kenyér. A Speedfesten ismét rájöttem, hogy gyűlölöm a fesztiválokat, a sok embert, a futószalag koncerteket, a drága és vacak sört, és úgy nagyjából mindent. Itt viszont családias a légkör, sok az ismerős, megvan a feeling, jól szól (szerintem) a terem, és 10 perc alatt hazaérek. (Fotó: Máté Évi)

Tovább
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum