RockStation

Elkezdődött a vég! - Ezt játszotta a Black Sabbath a búcsúturné első állomásán

2016. január 22. - theshattered

sabbath.jpgEgy ideje már tudtuk, hogy el fog jönni a pillanat, mégis reménykedtünk benne, hogy még azért odébb van az. De sajnos muszáj felébredni, elkezdődött a turné, melynek végén végleg visszavonul a metal alfája és omegája, az ősatya, minden sötétség alapja, a Black Sabbath. Sokunknak felfoghatatlan, hogy ilyen is meg tud történni, de ha belegondolunk, hogy Ozzy, Tony és Geezer már bőven a nyugdíjas korban járnak (nem beszélve a betegségekről), ez érthető is. Nem tudunk mást tenni, minthogy beletörődünk: beindult a visszaszámlálás, véges a lehetőségek száma, amikor még ezeket a matuzsálemeket élőben láthatjuk. Lássuk, milyen menüvel szolgálnak az utolsó vacsorákra a legendák.

Az alább látható dallista a tegnapelőtti omahai koncertről való. Az egyértelmű slágerek között feltűnhet egy meglepő cím, mégpedig a Hand of Doom, amit 1978 óta először porolt le nekünk a birminghami négyes. Geezer Butler a következőt mondta a dal felélesztéséről: "Már nagyon várom, hogy újra nyomjuk a Hand of Doom-ot, hiszen ez egy nagyon basszusközpontú dal. Azt hiszem, 1972-ben játszottuk utoljára. Folyamatosan kérdezték tőlünk, hogy mikor fogjuk megint játszani, de valamiért sosem került be a listára. Ott van egy csomó másik régi Sabbath klasszikus és nagyon nehéz más témákat kirakni csak azért, hogy ezt eljátszhassuk. De most úgy döntöttünk, hogy be fog kerülni."

Itt pedig a már említett (egyébként szinte kizárólag az első négy lemezre épülő) dallista:

1. Black Sabbath
2. Fairies Wear Boots
3. Tomorrow's Dream
4. Into the Void
5. Snowblind
6. War Pigs
7. Behind the Wall of Sleep
8. N.I.B.
9. Hand of Doom
10. Rat Salad
11. Iron Man
12. Children of the Grave
13. Dirty Women
14. Paranoid

Ezeknek a zenetörténeti csemegéknek láttán mi is egyre lelkesebben készülünk a június 1-jei bulira, amikor Budapesten is tiszteletüket fogják tenni az öregek és Tommy Clufetos, aki úgy néz ki, már végigviszi a bulvár határait feszegető módon kikerült Bill Ward szerepét a búcsúturnén.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr918300524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum