RockStation

Újra itt az ősellenség - Nézd meg a Five Finger Death Punch új klipjét

2016. március 01. - theshattered

fivefingerdeathpunchband2015promo_638.jpgA 5FDP nem igazán tervez a lassítani. A folyton padlógázon pörgő zenekar legújabb kislemeze, a My Nemesis már a harmadik klipes dal a banda tavaly ősszel megjelent Got Your Six című hatodik albumáról. A videót ugyanaz a Nick Peterson rendezte, aki a csapat két korábbi díjnyertes kisfilmjét, a Coming Down-hoz és a Wrong Side Of Heaven-höz is adta a nevét.

A több szálból összetevődő történet az élet nehéz döntéseit helyezi előtérbe. A videó az olyan érzelmileg megviselő helyzetek okozta fájdalomról és szomorúságról szól, mint a tinédzserkori szökések, a droghasználat, vagy a családon belüli erőszak. A videó foglalkozik a veterán katonákkal is, a poszttraumatikus stressz okozta betegségről való ismeretterjesztés is az egyik célja. A Five Finger Death Punch emellett indított egy crowdfunding kampányt is, melyben már 225000 dollár jött össze a ez előbb említett betegség kezelésére.

Báthory Zoli a következőket mondta a kisfilmről: "Mindenki életében van egy ősellenség... bármi lehet... az önpuszító gondolkodás, egy rossz szokás, egy függőség, egy tényleges ellenfél... valami, vagy valaki, ami olyan lehetetlen helyzetbe hoz téged, amikor már mindenképp döntened kell. Néha nincs más lehetőség, mint egy kemény elhatározás. Feladhatod és szenvedhetsz tovább, vagy felülkerekedsz a fájdalmon, mert csak az lehet az egyetlen kiút a gödörből"

A zenekar saját maga állt elő a videó sztorijával: "A szokásokkal való szakításról akartunk mesélni a videóban. - folytatta Zoli - Egy olyan történetről, ami próbára teszi és megkérdőjelezi az együttérzést és a hűséget is. Fontos, hogy mindig hűséges és fair maradj önmagaddal szemben, de hogy feláldozd magad másokért is. Vagy tovább élsz azzal a bűnnel, amit el sem követtél."

A dalról magáról Jason Hook gitáros beszélt: "A My Nemesis a második olyan riffközpontú dal volt, amit meg akartam írni. Valami jellegzetes, könnyen azonosítható gitártémát akartam. Szeretem, mert, benne van ez a bolondos rész, ami rögtön egy egyedi ízt ad neki. Már rögtön akkor tudtam, hogy ez az akkori ötleteink közül is a jobbak közé való"

A dobos Jeremy Spencer folytatta: "Volt egy erős énekdallamunk, de tudtuk, hogy (Ivan Moody - énekes) még többet fog kihozni belőle. Aztán amikor eljött a leadási határidő, egy olyan szöveggel állt elő, amitől rögtön leültünk. Azt hiszem, akkor Dark Genesis volt a címe. Mi meg mondtuk, hogy "Haver eddig folyton párkapcsolati témákról írtál, most meg ilyen hirtelen király szöveget szállítasz le?". Teljesen összezavarodtunk. Félbe is szakítottuk a találkozót és így született meg a My Nemesis."

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr1008431338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum