RockStation

Hip-hop, hardcore, metál, klasszikus zene, filozófia - Megérkezett IN LAK’ECH harmadik lemeze

2016. április 03. - sunthatneversets

in_lakech.jpg

Harmadik Fejezet – A Kötelek Megfeszülnek címmel érkezik IN LAK’ECH harmadik albuma és ahogyan azt a műfajok felsorolásából sejthetjük, nem lesz egyszerűen lekottázható.

Fellegi Ádi egyszemélyes hadserege ismét csatába indul a könnyű, színvonaltalan szórakoztatás ellen és 22 percben elénk tárja nem túl pozitív véleményét politikáról, gazdaságról, vallásról, eltorzult társadalmi normáink fullasztó levegőjéről.

Zeneileg találkozhatunk itt mindennel, ami csak a csövön kifér, az ő megfogalmazása szerint Ritmikus Magyar Költészetről van szó zenei korlátok nélkül.

Rögtön a nyitó (szinte tök metál) tételben feltűnik Kris Norris vendégszólója, aki egyébként, ha nem IN LAK’ECH-nek szólózik, Joey Jordison-nal (ugye nem kell bemutatni?!) csinálja a Scar The Martyr-t. 

A hardcore műfaj kedvelői is biztosan izgalomba jönnek majd, amikor fülükbe mászik a legendás seattle-i Trial frontemberének (Greg Bennick) hangja, hiszen egy feat. erejéig ő is felszólal a lemezen a kizsákmányolás, az éhezés, a nélkülözés ellen.

Mivel Fellegi Ádi alapító tagja volt többek között a Bridge To Solace-nek is, szívesen nyúl vissza zeneileg ebbe az irányba, mint ahogyan azt az előző két lemezéről már tudhatjuk, nos, ez esetben sem lesz ez másképp, ugyan is a These Maps Are Written With Blood című BTS klasszikust újradefiniálva, szimfonikus (intro), majd akusztikus verzióban adja vissza az ismerős harmóniákat.

A felvételek Dunakeszin készültek a Riversound Productions stúdióban, Práznek Tomi vezetésével. A zene mellett IN LAK’ECH különösen nagy hangsúlyt fektet a szövegekre, dalaiban egy sor üresjárat sincsen, nem is lehet, ezt a saját bőrünkön (fülünkön) fogjuk tapasztalni már az első másodpercekben. Költészete nem a fifikás költői eszközökre, egyéni rímképekre épül, csakis az információ átadásra törekszik, lehetőleg minél jobban beletolva az arcunkba.

Politika, gazdaság, vallás, ezek ámokfutása első körben ami kihámozható IN LAK’ECH szövegeiből, azonban többszöri hallgatás után feltárul egy jóval nagyobb mélység (magasság) is, ami nem csupán felveti a problémát, hanem megoldásokat is kínál.

Az anyag április 1.-től a WMMusic jóvoltából minden jelentősebb streaming oldalon is elérhető! Itunes, Deezer, Spotify 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr378556460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum