RockStation

Brian Johnson: "Nem volt más választásom, mint leállni a színpadi jelenléttel"

2016. április 19. - theshattered

acdc_3.jpgAz AC/DC (ex?)énekese, Brian Johnson a mai napon egy közleményben tudatta a közismert hallásvesztési problémájával kapcsolatos fontos információkat. Mint ismeretes, az ausztrál zenekar azért kényszerült leállni az éppen zajló lemezbemutató turnéjával, mert Johnson olyan szintű halláskárosodásban szenvedett, hogy fennállt a végleges hallásvesztély veszélye is. A fennmaradó tíz USA-beli dátumra végül Axl Rose fog beugrani, de milyen körülmények vezettek el eddig? Erre válaszol Johnson a közleményében, mely előtt a zenekar álláspontját is olvashatjátok.

"Nagyon szerettük volna ezt a turnét úgy befejezni, ahogy elkezdtük, de megértjük, tiszteletben tartjuk és támogatjuk Brian döntését a turnézás abbahagyásáról a hallása megóvása érdekében. - írta az AC/DC a közleményében - Úgy döntöttünk, hogy a fennmaradó lekötött koncerteket az évek óta hűséges közönség miatt meg fogjuk tartani és kimondottan szerencsésnek érezzük magunkat, hogy maga Axl Rose ajánlotta fel a szolgálatait ez ügyben."

Brian Johnson közleménye pedig a következő:

"Többszöri vizsgálatok után, március 7-én, hallásspecialistákkal egyeztetve arra jutottunk, hogy ha folytatom a nagyméretű helyszíneken való fellépést, azzal a teljes mértékű hallásvesztést kockáztatom meg. Amíg éppen megdöbbenve álltam ezen tények előtt, tudatosult bennem, hogy a részleges hallásvesztésem már hatással volt a színpadi előadásomra is. Nem igazán hallottam a gitárokat a színpadon, a többieket sem értettem rendesen, attól féltem, hogy ez hatással lesz az előadásom minőségére is. Hogy őszinte legyek, arra nem vitt volna rá a lelkiismeretem. A rajongóink megérdemlik, hogy a lehető legjobb előadást lássák és ha bármilyen ok miatt nem tudom az elvárt szintet hozni, nem fogom kiábrándítani a őket, vagy szégyenbe hozni az AC/DC tagjait. Nem vagyok az a fajta, aki csak úgy abbahagy valamit, szeretem befejezni, ha már elkezdtem valamit. Mindazonáltal az orvosok is leszögezték mind nekem, mind a zenekarnak, hogy nincs más választásom, le kell állnom a színpadi jelenléttel a hátramaradó bulikon, talán még azok után is. Ez volt a profi énekesi pályám legsötétebb napja.

acdc_9.jpegAzóta az orvosaimmal több megbeszélésen is túl vagyok és úgy tűnik, hogy a közeljövőben nem fogok tudni aréna és stadionméretű helyeken fellépni, ahol a hangerő a jelenlegi tűréshatáromon felül esik anélkül, hogy lényeges hallásvesztést ne szenvednék, esetleg ne süketülnék meg teljesen. Egészen addig minden tőlem telhetőt megtettem, hogy a fájdalom és a hallásvesztés ellenére is folytassam, de egy idő után mindez már túl nagy teher és kockázat lett volna.

Sokkal jobban összetört ez a történet, mint ahogy bárki is el tudná képzelni. Az érzelmi hullámvasút, amin most átmegyek, rosszabb, mint bármi, amit az eddigi életem alatt átéltem. Az AC/DC részének lenni, lemezeket felvenni, elkötelezett rajongók millióinak énekelni az elmúlt 36 évem életműve volt. Nem tudom, hogy enélkül hogyan fogom tudni folytatni, de nem volt más választásom. Egyvalami viszont biztos: ha személyesen nem is, de lélekben ottleszek minden egyes AC/DC bulin. Ami még fontosabb, szörnyen érzem magam, amiért csalódniuk kellett az elmaradt koncertekre jegyet vásárló rajongóknak és azoknak, akik támogattak mind engem, mind a zenekart az elmúlt években.

Nincsenek szavak, melyek leírhatnák a mélységes hálámat és szívből jövő köszönetemet a támogató szavakért és jókívánságokért és az éveken át tartó hűséges támogatásért, amit az AC/DC-nek adtatok. Köszönöm továbbá Angusnek és Cliffnek is a támogatásukat.

Végül, de nem utolsó sorban biztosítani szeretnélek titeket, hogy nem fogok visszavonulni. Az orvosok azt mondták, hogy stúdióban továbbra is képes leszek dolgozni és én élni is akarok majd a lehetőséggel. De egyelőre minden erőmet a hallásajavító kezelésekre összpontosítom. Remélem, hogy idővel javulni fog a hallásom és újra fel tudok majd lépni a koncerteken. Habár a végkifejlet egyelőre bizonytalan, én optimista vagyok. Idővel úgyis minden kiderül.

Mégegyszer szívből jövő köszönetemet és jókívánságomat küldöm mindenkinek a támogatásért és a megértésért.

Szeretettel, Brian"

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr298645324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gazz 2016.04.19. 19:51:37

Korrekt.
Brian tiszta vizet öntött a pohárba. Nincs sértődés.
Axl pedig hasonló hangfekvés, nem lesz ez rossz.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum