RockStation

"Mi minden olyan baromságot meg fogunk csinálni, amit más tuti nem"

Bemutatkozik az AllSuckAll

2016. április 27. - theshattered

allsuckall.jpgAz egri illetőségű AllSuckAll (ejtsd: álszakáll) egy relatív friss formáció, akik jóféle dögös rockzenéjükkel jó eséllyel hamarosan fényes jövő elé nézhetnek. A lehetőségeikhez mérten folyamatosan koncertező egrieket április elején a Rocktogonban sikerült elkapni egy bemutatkozós beszélgetésre.

Mivel először szerepeltek nálunk, kérlek mutassátok be a zenekart. Kik vagytok, honnan jöttetek, honnan jött ez az AllSuckAll dolog?

Fonád Peti (ének): A zenekar, azt mondhatom, hogy egri székhelyű, hiszen mindenki egri. Pepe Sopronban él jelenleg...

Pepe (basszus): De egri székhelyű! (mindenki nevet)

Peti: Az előzményekről én nem is nagyon beszélnék, mert már annyi fórumon megjelent, hogy ki-honnan, hogyan, hova, hogy erről már fölösleges beszélni. A korábbi zenekarunkhoz képest teljesen más a hozzáállás, teljesen más a koncepció, teljesen másak az ötletek. Január 22-én lett teljes a zenekari létszám Tibivel, a dobosunkkal, akkor hirtelen összeraktuk a hét számot, melyek közül előtte decemberben kisegítő dobossal, Kaló Dénessel már felvettünk hármat. Dénes nagyon fontos az életünkben, egymás mellett próbálunk és azóta is megmaradt a barátság. Végül nem tudta elvállalni az AllSuckAll-t a két másik zenekara mellett és úgy került képbe Tibi, akit már decemberben is megkerestünk, de akkor még nem tudta elvállalni, nem tudott felkészülni a stúdióra. Nagyjából körülbelül ennyi.

A név az honnan jött?

Peti: A név az már egy régi ötletem, legalább 9-10 éve cipelem és szerettem volna egy formációt ezen a néven megcsinálni. Aztán ez az öt ember lett az, aki felvállalta az ezzel a névvel járó koncepciót, baromságot. Előtte nem sikerült magát a nevet bevinnem egyik korábbi zenekaromba sem. Nem az én ötletem, egy teljesen kívülálló embertől jött, aki pár évvel ezelőtt nekem ajándékozta a nevet, hogy ha sikerül, ezzel a névvel csináljunk zenekart. Nem tudtuk, honnan jött, be voltunk b*szva, de kitaláltuk, hogy milyen jól hangzik, meg milyen jó név, hogy úgy van leírva, de így ejtjük.

asa3.jpeg

Mi a dalok koncepciója?

Öcsi (gitár): A dalok igazából nekem már tavaly szeptember körül megszülettek a fejemben, meg elkezdtem dolgozni az alapokon. Igazából nekem az életkörülmények, meg minden úgy alakult, hogy Egerből el is megyek, aztán ez hál' isten máshogy alakult. Amikor végül az dugába dőlt, akkor beszéltük meg komolyabban, akkor dőlt el, hogy akkor ezt csináljuk. Akkor még csak ketten voltunk igazából, meg Pepe. Aki meg hiába volt fix tag, nem Egerben élt. Utána október huszadika környékén jött Bence (gitár) az együttesbe, aki maga olyan témákat hoz, amitől AllSuckAll-os lesz az egész. Én úgy vagyok vele, hogy végre ki vannak használva a gitárok. És akkor megírtuk ezt a három számot, sőt, december végére mind a hét szám készen lett. December elején még olyan öt-hat szám körül voltunk, abból válogattuk ki a hármat, amire úgy gondoltuk, hogy érdemes rögzítenünk. Már akkor úgy volt, hogy Tibi is képbe kerül, csak neki akkor még a munkája, meg egyéb dolgok miatt kellett az idő, így csak januárban tudta vállalni a dobolást és akkor döntöttünk Pixi mellett. De körülbelül két hetet próbáltunk külön, úgy játszottuk fel ezt a három számot, ami fent is van Youtubeon.

Peti: Amikor kiválasztottuk ezt a három számot, akkor lett igazából zenekar az AllSuckAll. A névről is akkor döntöttünk és hogy akkor felvállaljuk az ezzel járó hülyeségeket és baromságokat, amiket majd el kell követni, mihelyt megfelelő fórumokon megjelenünk. Egyelőre sok mindent még nem tudunk, nem is nagyon akarunk elsütni, egyelőre van az, hogy a lányoknak osztogatunk álszakállakat, mert ők nem tudnak növeszteni. (nevet) Ugye esélyegyenlőség és a kövezés is nagyon fontos! (nevet) Mivel kis lapos köveket, meg elég hegyeseket nem tudunk osztani, így maradt a szakáll. Maga a zenekar egyébként Tibivel vált eggyé, mert ő lett az ember, aki felvállalja ezeket a baromságokat... Igazából nem vállalta fel, csak rá lett erőltetve (nevet). De tényleg, amikor leült a dobok mögé, onnantól kezdett kialakulni, hogy ez tényleg így marad, holott már ezen a néven jelentettük meg a három számos EP-t. Viszont kellett hozzá egy ember, aki ezt el is vállalja, hogy ez ilyen lesz. A dalok már nagyon régen megvannak, annak ellenére, hogy már át lettek dolgozva. Egyébként nagyon furcsa, de Öcsivel és Bencével sokáig csak reményeket fűztünk ahhoz, hogy ebből lesz valami, mert rohadtul nem volt esélyünk dobost találni. Pepének átküldtük a dalokat, amiket otthon megírtunk, mert tulajdonképpen próbahelyünk sem volt. Mikor Pixi felvállalta, hogy két hét alatt összedobjuk az anyagot, hogy ő feldobolja, akkor költöztünk be a próbahelyre, aztán amikor jött Tibi, akkor költöztünk el a mostani próbahelyünkre.

Nem nehéz megoldani a próbát a Sopron-Eger tengelyen?

Pepe: Nehéz. Nehéz, de csináljuk! Megbeszéljük egy hónapra előre, hogy most péntek-szombat próba, lemegyek, aztán 5-6 órán keresztül zúgatjuk. A múltkor még inni sem volt kedvünk, tehát dolgozunk, tényleg dolgoztunk. De aztán csak elmentünk inni. (mindenki nevet)

asa1.jpeg

Mondtátok, hogy hét dal van kész.

Peti: Hét. Hét és fél!

Öcsi: De most nyolcat játszunk.

Peti: Egy gyönyörű feldolgozással. Nem is feldolgozás, ez átdolgozás egyébként, mert a másik zenekarból hoztuk át, ezt valahogy a magunkénak éreztük. Egy jó Doorst. (nevet)

Pepe: Kölyköd voltam! (nevet)

Fonád Peti: Játszunk egy dalt az előző zenekarunktól, ami még akkor készült. Egyelőre még kell, hogy meglegyen a műsoridő, mert nem akarunk olyan dalt játszani, ami nincs kész.

Pepe: Feldolgozást meg végképp.

A világ három legjobb albuma?

Bence: Pantera - Vulgar Display of Power, vagy Cowboys from Hell.

Pepe: Edda - 4. (nevet)

Öcsi: Pataki - Dáridó (nevet)

A Nomaddal honnan született a jó viszony?

Peti: Juhász Marcival nagyon szeretünk inni (csak Kubut!). Aztán tavaly Megyeren egymás után játszottunk, én meg pont aznap ünnepeltem a névnapomat. Marcival én végig partiztam az estét, ő meg rohadtul odavolt az előző zenekarunkért is és október 23-án, amikor a Nomad az A38-on játszott, onnantól kezdve építem a kapcsolatot vele és nagyon megszeretett minket a zenekar. Aztán az egri bulijukra, ami nekünk az első volt, meg is adták a lehetőséget az előzenekarozásra. Amit tudnak, azt segítenek, mi meg elmegyünk saját költségen. Cicó mondta Barcikán, hogy mindegy, ki voltál, mit csináltál, abban a pillanatban, ha új néven kezded el, mindig a nulláról kell indulni. És ez a legszomorúbb. Mondhatom azt, hogy egyik formációnkkal sem jutottunk el olyan magaslatokra, hogy onnan le tudjunk köpni, inkább mindig fel kellett kapaszkodni a létrán. A Nomaddal nagyon megszerettük egymást, nagyon jóban vagyunk, amiben tudnak, tényleg segítenek és ezért k*rva nagy tisztelet nekik! Reméljük, hogy velük lesz valami a jövőben. Csak ahhoz még sokat kell produkálni, ami nem lesz könnyű. Egyelőre nagyon jó úton járunk, de nagyon sokat még bele kell forgatni. Mi minden olyan baromságot meg fogunk csinálni, amit más tuti nem.

És szeretnénk a Bang Bangnek is megköszönni, hogy felvállalták, hogy a budapesti koncerten előttük lépünk fel!

Ha bejött nektek a muzsika, a zenekar Facebook oldalán minden friss hírről azonnal értesültök! Addig is álszakállt mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr948663882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adam CheapRock 2016.04.28. 09:40:21

Ennyi erővel azt is mondhatták volna, hogy AllSuckAll, ejtsd: Lakkcipő.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum