RockStation

Lecsukták egy indonéz bolt tulajdonosait a "kommunizmus" szimbólumával tarkított Kreator póló miatt

2016. május 10. - theshattered

561357_10150857435584652_698489064_n.jpgRács mögé kerültek egy jakartai bolt tulajdonosai és alkalmazottai, mert olyan Kreator pólót árusítottak, melyen a sarló és kalapács motívum a régóta betiltott Indonéz Kommunista Párt (PKI) logójára emlékeztetett.

A Blabbermouth szerint olyan 50-60 darab felsőről van szó, melyet a More Shop árusított Jakarta déli részén, a Blok M nevezetű üzleti és bevásárló negyedben.

Miután rájöttek a tévedésre, illetve hogy egy zenekari pólóról van szó, a Keyboran Baru rendőrfőnöke, Ary Purwanto ezt nyilatkozta: "Jelen állás szerint csak kikérdeztük őket (a bolt tulajdonosait). Semmi okunk feltételezni, hogy árulókkal van dolgunk. A feltételezéseink szerint nem tudhatták, hogy a PKI szimbóluma van a pólókon."

Tavaly novemberben az indonéz hatóságok a yogyakartai piacon olyan játékmackókat foglaltak le, melyek szovjet zászlókat tartottak és sarló-kalapács motívum volt rajtuk. Elmondásuk szerint attól féltek, hogy a játékok a kommunizmus terjedését segíthetik elő.

"Aggódtunk, hogy idővel ezek a szimbólumok megtetszhetnek a gyerekeinknek. Ha ez megtörténik, az ideológia könnyen beleférkőzhet a fejükbe." - mondta Kavaleri Tumadi alezredes a Jakarta Globenak az esetkor.

Körülbelül ötszázezer és egymillió közötti áldozata lehetett annak a fél évszázaddal ezelőtti mészárlásnak, melyben a hadsereg, félkatonai szervezetek és vallási csoportok is üldözték a PKI tagjait, a feltételezett baloldaliakat, azok támogatóit és családtagjait.

Indonézia a Föld legnagyobb lakosságú muszlim többségű állama, ahol a kommunizmust az 1965-66-os, a kommunista párt által megkísérelt puccskísérlet miatti mészárlások következtében betiltották.

kreator.jpg
(VIA)

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr368701582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum