RockStation

Gyerekkorunk legszebb megerőszakolása, avagy fiatal éveink ikonikus dalai metalos mázban

2016. június 04. - theshattered

gyereknap.jpg

Sajnos ezzel a listával a gyereknapról már rég lecsúsztunk, mégis kötelességünknek éreztük, hogy az apróságoknak is biztosítsunk egy szép kis kollekciót a macicsoportban is játszható metaldalokból. Szerencsére a gitárzenei vonalon nem olyan nehéz találni olyan formációkat, akik ilyen-olyan okokból, de készséggel veszik elő fiatalkoruk klasszikusait. Természetesen további tippeket, ötleteket, javaslatokat szívesen látunk!

Lepillantóküllő - Hová mégy...

A héten mutatta be a miskolci Lepillantóküllő eme videóját, melyben az örök ovis klasszikus "Hová mégy te kis nyulacska..." kezdetű gyerekdalt erőszakolták meg. A zenekar le nem tagadható gyermeki világáról a klip is gazdagon tanúskodik, mi meg csak röhögtünk ezen a finom kis szösszeneten. Figyelem, egy idő után kicsavarodik a sztori a szövegben!

Prosectura - Almaszósz

Mi lesz, ha fogod Magyarország első és egyetlen tűzoltó- és lendületzenekarát és berakod őket egy őket ünneplő szülinapi miliőbe? Egy punkosított Halász Judit klasszikus!

Korn - Shoots and Ladders

A már bő két évtizedet megélt bakersfieldi ötös az első albumán csillantotta meg ezt az ikonikus, skótduda intróval ellátott, számukra majdnem Grammyt érő dalt. Sosem hittétek volna egészen addig, hogy a gyerekmondókákat ennyire elborultan, elcseszetten is elő lehet adni, ugye?

Wedding at the Slaughterhouse - Mézga család

Egy szerkesztőségi összeröffenésen sikerült belebotlanunk a kedves nevű Wedding at the Slaughterhouseba. Mindenki más véleménnyel konstatálta a látottakat, de az biztos,hogy maradandó élmény volt az a rövid betekintés a buliba. Az eleddig elképzelhetetlen Mézga Géza + Pigsqueeze keverék valósággá vált.

Fürgerókalábak - Hardkór

Kis hazánk egyik legjobb, sajnos már nem működő punkzenekara a 2002-es Rókamóka kazin szabadította a világra a hardcore-osított mondókákat, melynek következtében minden bizonnyal országszerte pogóhullámok verték szét a bölcsik falait.

Nylithia - Super Mario Castle Theme

A mai 25-35 éves korosztály közötti fiúk-lányok esélytelen, hogy ne találkoztak volna legalább egyszer az azóta ikonikussá váló Super Mario Bros-szal. A kanadai Nylithia névre hallgató death/thrash hordán is gazdagon nyomott hagyott a tavaly 30 éves videojáték, aminek eredménye a fenti mészárszék lett. Ha eredetileg is ez szólt volna a játékban, a gyerekek tuti kirepülnek az ablakon.

Diktátor - Gyilkos maci

Nem kimondott feldolgozás, de mégis muszáj megemlíteni a debreceni Diktátor egyik alapvetését, lévén nem sokan írnak döngölős metal nótát gyilkos plüssmacikról.

Metallica - Enter Sandman

Hát, ha egy ártatlan ima is számíthat gyermekkori élménynek, akkor bejátsszuk a Metallica felejthetetlen klasszikusát. Kivételesen a "debilfaktor" most nem játszik.

+1: Rammstein - Sonne

A mai plusz tag a Rammstein napocskás dala, ami egyértelműen nem a zene miatt került be, hanem a videó végett. Talán nem kell magyaráznunk, hogy a kisfilmben Hófehérke és a hét törpe története kapott egy finoman szólva is különös csavart.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr798778990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kútmester 2016.06.04. 15:53:00

Azért egy nagy klasszikusról ne feledkezzünk meg, ami a három kismalac és a farkas meséjét dolgozza fel a Carmen előadásában.: youtu.be/g6oi_U8U2wc

theshattered 2016.06.05. 12:20:05

@Kútmester: Való igaz. Pedig klasszikus! :)

Slepy 2016.06.05. 20:06:18

A gyerekdalok feldolgozásainak koronázatlan királya a LEPILLANTÓKÜLLŐ. youtu.be/vUR7x8pbP9c
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum