RockStation

"Nem csak egy örökség vagyunk, hanem nagyon is mai, élő zenekar"

Interjú Dave Ellefson basszusgitárossal és Kiko Loureiro gitárossal, a Megadeth tagjaival

2016. július 19. - csubeszshuriken

cd6k6847.jpg

Az idei Rockmaraton legnagyobb csalódása, azaz az elmaradt Megadeth koncert előtt volt szerencsénk megszólítani egy rövid interjú erejéig David Ellefson basszusgitárost és Kiko Loureiro gitárost, az az a hamar népszerűtlenné vált  zenekar egyik régi és új tagját. Akik akkor még nem tudták, hogy a koncert el fog maradni David sérülése miatt, aki egyébként szívélyesen válaszolt  zenésztársával együtt kérdéseinkre. Abszolút jó hangulatban. Ezt olvashatjátok el most itt, a szerencsétlenül alakult szituáció után.

Nem rég jöttetek ki új lemezzel, aminek a munkálatai közben volt mozgás a zenekarban. Nem okozott ez semmilyen problémát? Mert ennek ellenére remek lemezt hoztatok ki.
Kiko: Igazából nem biztos, hogy én teljesen egészében megtudom ezt válaszolni, hiszen én vagyok az egyik tag, aki már a zajló munkába csöppentem bele. Azt viszont el tudom mondani, hogy már rengeteg kész ötlet volt, amikhez csak hozzá kellett tenni. Erre pedig volt két nagyon kreatív hónap, amikor semmi más dolgunk nem volt, minthogy csiszoljuk ezeket az ötleteket. Ami abból állt, hogy néha David és én csak leültünk jammelni és ha ebből született valami jó, azt megmutattuk Dave-nek és ezek benne is vannak a dalokban. Szóval nem volt nehéz dolgunk.

Tudom, hogy a legtöbb dalt természetesen Dave szerezte az új lemezen. De mit gondolsz Kiko, később lehet egyre nagyobb szereped a dalok megírásában, hiszen te remek gitáros és dalszerző múlttal rendelkezel?
Kiko: Azt hiszem először is az lesz a dolgom, hogy igazából megérkezzem a zenekarba. Hogy értsem miről is szól ez az egész. Hogy értsem, érezzem a rajongókat. Meg persze, hogy egyre inkább megismerjem a többieket a zenekarban. Tudjak valahogy komfortosabban benne lenni ebben az egészben. Aztán persze meglátjuk mennyi pluszt tudok belerakni a dalszerzésbe is. Én úgy látom itt mindenkinek vannak ötletei, amiken közösen dolgozunk. Az új albumon pedig szerepel már három szám, amit közösen írtunk. Ha pedig majd születnek új dalok, valószínűleg azokon is közösen dolgozunk majd. Természetesen én is ezt szeretném.
cd6k6851.jpg
Chris Adler többé már nem segít ki benneteket. Van már jelöltetek a helyére? Esetleg Dirk Verbeuren lesz az új fix tagja a zenekarnak?
David: Igen. Azt hiszem éppen néhány órája jelentettük be a döntést, hogy Dirk mától teljes jogú tagja a zenekarnak. Tehát ő a Megadeth új dobosa. Chris remek dobos, de neki ott a saját zenekara és habár szívesen lett volna két helyen, ez nem lehetséges. Ez pedig egyre több problémát okozott nekünk, ahol folyamatosan ütköztek az időpontok. Mi májusban kezdtük ezt a turnét, közben pedig Chris bandája a Lamb of God is bevállalt egy csomó nyári fellépést. Ez pedig végleg megoldhatatlanná tette a helyzetet. Szóval mi köszönettel tartozunk neki, és ahogy mondtam ő valóban egy remek dobos, de a Megadeth mindig is egy négytagú, egységesen alkotó, dolgozó zenekar volt és mi arra törekszünk, hogy az is maradjon. Harag pedig természetes nincs, vele személyesen és a zenekarával is barátok maradunk. Egyébként meg ő ajánlotta nekünk Dirk személyét, mi pedig hallgattunk rá és úgy tűnik jól tettük. Dirk bizonyított az elmúlt hetekben a koncerteken és emberileg is megállja a helyét így nem volt okunk máshogy dönteni.

Ez a ma esti buli az utolsók egyike Európában. Hogyan fogadták a rajongók az új dalokat? Működnek a bulikon?
David: Meglepően jól, igen! Azt hiszen nagyon bátrak voltunk most, hiszen hat új dalt is beraktunk a számok közé amit ezen a turnén játszunk. Ami egész sok ahhoz képest, hogy korábban három, vagy négy új számnál sosem játszottunk többet. Hiszen tudjuk, hogy azok akik régóta járnak a koncertjeinkre, főleg a régi számok miatt jönnek. Azonban az is látszik, hogy most nagyon sok fiatal rajongónk van, változik a közönségünk is. Hozzájuk pedig a Dystopia lemez már közelebb áll, mint akár a nyolcvanas évek dalai. A Megadeth minden időben tudott újabb és újabb rajongókhoz szólni. Így azok mellé akik a nyolcvanas években, a kilencvenes évek végén, vagy a visszatérésem utáni lemezeknél szerették meg a zenekart, most érkeznek azok is a koncertekre, akik egészen fiatalok és még csak most ismerik meg a zenekart. Ez pedig nagyon jó nekünk és nagyon jó a heavy metálnak, hiszen így ez sosem lesz egy halott dolog. Aztán meg gondolj bele, a mi koncertjeinkre már simán jöhetnek a szülők és a gyerekek együtt. Ennek pedig szintén megvan a szépsége számunkra is. Nem csak egy örökség vagyunk, hanem nagyon is mai, élő zenekar.
cd6k6856.jpg
Európa után pedig mentek Dél - Amerikába, ahol öt Brazil városban is játszotok. Várod már nagyon, hogy otthon játszhass a saját hazádban a Megadeth tagjaként? Ez lesz az első ilyen alkalom ugye?
Kiko: Természetesen már nagyon várom. Otthon fogunk játszani, egy csomó olyan ember előtt akik a barátaim, akiket megismertem, vagy engem megismertek az évek alatt, szóval persze, ez valami nagyon más lesz nekem. Valami ami nagyon izgalmas és ami tényleg először történik velem. Kíváncsi vagyok, hogy fog elsülni, hogy fogom érezni magam.

Van még időtök körülnézni helyeken ahol játszotok? Meg fogod mutatni az igazi Brazíliát a többi tagnak, ha lesz rá lehetőség?
Kiko: Persze, természetesen szeretnék pár dolgot megmutatni, hiszen rengeteg jó hely és dolog van ott. Idővel viszont szűkösen leszünk, de egy szabadnapunk lesz azt hiszem és jó lenne ezt valahogyan összehozni.
David: Majd elviszel minket kávézni valahova, ahol jó erős kávé van, aztán majd meglátjuk! Ez persze lehet a parton is! Csak a kávé erős legyen! (nevet)

Van valami nagyobb dolog a folyamatosan zajló turnén túl, amivel készültök a rajongóknak?
David: Most azonnal menj fel a rajongói oldalunkra és ott megtalálod az új videónkat, ami éppen ma debütált és Post American World a címe. Ez most készült el. Mást most nem igen tudok mondani. Most a turné van a fókuszban, de aztán biztos kitalálunk még valamit.
Fotók: Rockmaraton

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr988898906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum