RockStation

Napi tudomány: a cápák csipázzák a metalt, a cicák klasszikusra lazulnak szívesen

2016. október 05. - theshattered

shark.jpg

Egy hamarosan megjelenő könyv, a The Mice Who Sing For Sex: And Other Weird Tales From The World Of Science szerint a víz alatti világ leghírhedtebb ragadozói igencsak kedvelik a heavy metalt, melyet a cím alapján alsó hangon is érdekes könyvben tudományos tények alapján szépen ki is fejtenek.

Egy kutatás szerint a cápákat kimondottan vonzották a heavy metal zene mély frekvenciájú hangjai, leginkább az AC/DC You Shook Me All Night Longja és az If You Want Blood (You Got It) voltak azok a dalok, melyekre szabad szemmel láthatóan nyugodtabbak és kevésbé agresszívek lettek Cápaliék.

A könyv kitér arra a kutatásra is, melyben bebizonyították, hogy a halak bizonyos zenéket képesek felismerni (Bach és Sztravinszkij "hozták" ehhez az aláfestést), sőt, egyes kompozíciókat jobban kedvelnek, mint más zeneszerzők alkotásait.

De ugyanitt lehet olvasni cirmosok zenei ízléséről is: (mennyire ráérnek egyes tudósok...) a bizonyított tudományos tények alapján a macskák leginkább klasszikus zenére szeretnek lazulni, mivel a dorombolásukhoz az ilyen zene a tempója illik a legjobban. Amikor rockzenének tették ki őket, akkor láthatóan stresszesebbek lettek a gyalogszőrösök.

És akkor már a könyv címadója, egér se maradjon ki: ahogy a címből sejteni lehetett, a cincogó "kedvencek", amikor éppen udvarolni kívánnak a kiszemelt egérlányoknak, egyenesen dalokat énekelnek nekik a párosodás előtt.

Akiket esetleg további "állatságok" is érdekelnek, ITT tudják beszerezni a pihent agyú, de érdekes összeállítást.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr9211768481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Figy L M 1 ideYEeeah 2016.10.05. 16:34:52

Az én macskám tűrte a Moby Dick - Ugass Kutyát, egészen a Nyugi című tételig.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum