RockStation

Mert szenvedni élvezet - pénteken érkezik a Korn legújabb albuma

2016. október 19. - theshattered

korn_new_pub_1_2016_jimmy_fontaine_b_w.jpgA világ egyik legismertebb rockbandája pénteken adja ki új, tizenkettedik nagylemezét. A The Serenity of Suffering egy velejéig sötét, indulatos, félelmetes album lett, amely a Korn eredeti, zúzósabb hangzását idézi fel, csak még progresszívebb formában. Lássuk, miért.

Az amerikai banda az új lemezt a rock berkekben legendás Nick Raskulinecz segítségével készítette, aki többek között a Foo Fighters, a Deftones és a Mastodon lemezein is közreműködött. A sztárproduceren kívül még egy híres rockert hívtak segítségül: „A Different World” című számukban a Slipknot énekese, Corey Taylor vendégszerepel.

A The Serenity of Suffering az együttes második albuma a gitáros Brian ’Head’ Welch visszatérése óta – Head 2005-ben a sztárlét helyett Istent választotta és összeférhetetlenségre hivatkozva otthagyta az együttest, majd 2013-ban tért vissza a bandába. Az előző, The Paradigm Shift című lemezüket már újra a teljes csapat készítette, de a mostani albumra ért igazán össze a formáció.

A visszatérő 'Head’ azt nyilatkozta a készülő albumról: „Azt hiszem, most sikerült újra megfognunk az eredeti Korn hangzást és életérzést, és azt az intenzitást, amivel a Korn mindig is égett. Ez az egyik legpörgősebb és energikusabb Korn lemez, amit eddig kiadtunk.

Az albumról már négy szám is elérhető: először a „Rotting in Vain” című dal debütált, amelyhez egy nyomokban Edgar Allen Poe-t idéző, kellően nyomasztó videoklip készült, majd jött a hátborzongató „Insane”, amely egy fel-feléledő momento mori, azaz frissen elhunyt fényképezéséről szól.

A következő megjelenés a már említett „A Different World” volt, amihez egy  félelmetesen torz világot és szereplőket felvonultató klip készült. A megjelenés előtti utolsó teaser a „Take Me” volt, amelyhez a jövő héten érkezik a videó is.

A The Serenity of Suffering további 7 zúzdával várja a rajongókat pénteken.

korn_serenity.jpg

Korn - The Serenity Of Sufferning

Insane
Rotting in Vain
Black Is the Soul
The Hating
A Different World" (featuring Corey Taylor)
Take Me
Everything Falls Apart
Die Yet Another Night
When You're Not There
Next in Line
Please Come for Me

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr2311820805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum