RockStation

10 jóféle rock és metalvideó, amik miatt jó lesz visszaemlékezni a 2016-os évre

2016. december 31. - theshattered

puscifer.pngA 2016-os évben szerencsére született egy-két igazán jó rock / metallemez. Ezekhez pedig szerencsére, nyilván ki-ki a támogatásoktól és egyéni lehetőségétől függően, igyekezett kisfilmeket is forgatni. Persze, ahogy a lenti listán is előfordul (de hát ilyen ez a promóció), tavalyi korongokra is készültek videók, melyeket egyszerűen nem hagyhattunk ki. Következzen tehát egy kisebb csokorra való ezekből az idén bemutatott rövidfilmekből. Természetesen szubjektív listáról van szó és ahogy a 8000 idei lemezt, úgy a több száz, neadjisten' több ezer ezévi klipet sem nyálaztuk végig, de reméljük, azért elnyeri majd a tetszéseteket.

 

RED FANG - Shadows /Rendezte: Whitey McConnaughy/

A Red Fang szeret különleges videókat csinálni, mely alól - mily' meglepő - a Shadows kisfilmje sem kivétel. Képregényes nerdködés, erdőben vadászás a predatorra? Hát, mi kell még?

PUSCIFER - The Arsonist /Rendezte: David Brown & Junior aka Lord Tyrio/

Mese a női pankrátorokról és az óriás Trump támadásáról. Most komolyan, hogy lehetne ezt még tovább fokozni? Természetesen a videó nem mentes a poénos megoldásoktól, sőt! Aki eddig nem látta, most lesz szíves pótolni!

SLAYER - You Against You /Rendezte: BJ McDonnell/

A nem éppen romantikus Slayer-szappanopera első fejezete még tavaly jött ki a Repentless képében, melyekhez idén megérkezett a két, a sztorit kiegészítő, illetve teljesen más fénybe helyező folytatás/előzmény is. Talán mondanunk sem kell, hogy a nagy öregekhez és az elődfilmhez méltó lett ez a két videó is.

 SLAYER - Pride In Prejudice /Rendezte: BJ McDonnell/

 Természetesen ez a fenti videóval egyenértékű, így külön magyarázatot nem fűznénk hozzá. :)

METALLICA - Spit Out the Bone /Rendezte: Phil Mucci/

A megosztó friss Metallica album, a Hardwired... To Self-Destruct egyik legkevésbé megosztó, éppenséggel talán a legjobb dalára készített videóról mit is lehet elmondani? Maradjunk annyiban, hogy ahogy a dalocska, úgy a futurisztikus, poszt-apokaliptikus világba helyezett történet is a kétlemezes album legjobbjává emeli ezt a Phil Mucci által rendezett klipet.

HIGH ON FIRE - The Black Plot /Rendezte: Skinner, Gina Niespodziani & Mark Szumski/

...ha már a mesékről meg a '80-as évekről szó esett. A High On Fire ezen klipje egy megtestesült retro-tesztoszteron lökéshullám egyenesen a hőskor szívéből. Aki szerette a hősös meséket, könnyezve nézi majd meg újra és újra (már ha persze eddig kimaradt volna).

TWEVE FOOT NINJA - Sick - /Rendezte: Steve Mackay, Byron Bowman Kehoe/

Homemade, szándékosan retro zs-kategóriás, vérgazdag minihorror. Az idén megjelent Outlierre Sick című dalára forgatott klipecske gyönyörűen megmutatja nekünk, hogy az ausztrál modernmetal brigád minden, csak éppen nem normális. De pont ezért szeretjük őket!

FAITH NO MORE - Cone Of Shame - /Rendezte: Gore Cvetanovski/

Egy sötét sztori arról, hogy sose baszakodj a vén stricivel, mert igencsak meg fogod bánni a végén. Aztán hogy kire kerül az a bizonyos gallér, az majd alakul idővel.

KORN FEAT. COREY TAYLOR - A Different World - /Rendezte: Luis Téllez/

A The Serenity Of Suffering egyik legjobban várt dalára hiba lett volna nem készíteni videót. Az erősen Tool-hatású klip, ahogy a dal maga is, talán kihagyott egy-egy ziccert, hiszen mindkettő lehetett volna még picit jobb (ha már a videóról van szó, pl. a Korn és Corey valamilyen bevonásával a történetbe), de azért abszolút szerethető lett a végeredmény. Már persze ha valaki kellően borult lelki világgal rendelkezik.

AMON AMARTH - Raise Your Horns /Rendezte: Vince Edwards/

Metal. Ennyi. A koncertfelvételekkel, zenészbarátokkal és persze nem utolsó sorban a rajongókkal teletűzdelt Amon Amarth videó egy tipikusan combos viking himnusz képi megfelelője lett, igazi tülökhimbálós koncertnóta, amit nehéz nem együtt énekelni Johannal.

DEVIN TOWNSEND - Stormbending

Lehet, hogy az idei Devin album nem lesz a kopasz zseni legerősebbjei között számontartva, de az biztos, hogy ez a videó is a dallal együtt hatalmas energiát át tud adni. Kéz a kézben egészítik ki egymást, egyszerűen jó nézni.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr9812084863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tjames 2016.12.31. 15:10:14

Erdekes... En csak itt olvasom, h megoszto lenne a Metallica uj albuma. Eddig is rengeteg baromsagot hordtatok ossze. Nagyon szeretnetek ezt latom, de nem fog menni. Keves vagy ehez, meg a kis oldalatokkal is. Egyszeruen neked nem tetszik es kesz. Tedd tul magad rajta. Ha meg ennyire egyugyu vagy, akkor bosszankodj csak nyugodtan, h meg mindig ok a legjobbak. A legjobb indulattal is ti vagytok a megosztoak. Es ez teny. Olvasd a hozzaszolasokat, ne csak nezd es a velemenyeket is

ParaBello 2017.01.01. 12:06:37

@tjames: Sztem is megosztó, engem pl idegesít. Nem is hallgatom. :) Mert nem a legjobbak, messze nem :)

tjames 2017.01.01. 14:25:58

@ParaBello: az,h te vagy en mit gondolunk, az nem szamit. Nektek nem,masnak meg ok a kedvenceik. Es nekik van a legtobb rajongojuk a mufajon belul. Azon kivul,aki meg nem kufejezetten mufajkedvelo, az szinte mast nem is ismer. Tehat ok a legjobbak. Ha pedig a statisztikat nezzuk barmely oldalrol, akkor a masodik helyezett is 90%-kal mogotte van. Ez azert eleg nagy szam. Az meg, h szerinted is megoszto, az nem jo erv, mert egy embernel nem lehet megoszto. Gondolj csak bele. Neked vagy tetszik vagy nem..de egy szemelynel nem lehet az ha csak nem skizo;)
Am mindenhol szinte elso helyen vegzett es itt vannak a jelolesek.
Senki a labnyomukban sem jar. Ez az igazsag.

5perc 2017.01.01. 14:38:51

@tjames:
Én régen szerettem. Régen is sokan szerették. Sőt szerintem régen többen. Szóval szerintem is megosztó. Az, hogy szerinted nem megosztó, az meg a te egyéni véleményed, hiába takarózol egy olyan statisztikával, ami nem méri, hány embernek nem tetszik.

tjames 2017.01.01. 17:28:27

En nem arra gondoltam,mikor a statisztikarol beszeltem. Elbeszelunk egymas mellett. A masodik (legyen az a Slayer v a Megadeth), a 10%-at adta csak el annak a lemezmennyisegnek,amit a Metallica. Harmad meg szazad rangu zenekarokrol (amik kozul sokat en is szeretek), mind a nagy negyesbol es foleg a Metallicabol epitkeztek/nek, felesleges beszelni itt.Es most nevek nelkul, mert mindenki. Es latod? Te is en is es mindenki meghallgatja az albumukat. Van aki azert mert szereti es van aki csak azert, h ellene mondhasson es nekifeszulhessen, mert bosszantja valamelyik szalon a tortenet. A Metallica a metalzene Schumahere. Lehet utalni ot is, en sem szeretem Schumit, de attol meg o a legnagyobb. Van meg par jo pilota, de a nyomaba sem ernek. A legtobb pilota meg f1-es autoban sem ult soha. Aki meg csak sima utcai sofor v autos, az vezethet jol, csak nem egy ligaban jatszanak. Ezt kene megerteni. Meg azt, ha nincsenek Hetfieldek, a metalvilag marad a csatornaban sajnos, mert nincs az a hang, azok a szamok ... es nem jut el egy atlagemberhez... hiaba jo. Szep estet es koszonom szepen, h valaszoltal.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum