Ilyen a Megadeth a színfalak mögött

2016. június 26. - KoaX

megadeth_2015_1.jpg

Unalmas a vasárnapod? Akkor nézd meg, hogy MegaDave és a Megadeth, hogy sétál az öltözőtől a színpadig. A 360 fokos kameratechnikával készült videó a Download fesztivál színfalai mögött lett rögzítve. Görgessétek az egeret jobbra-balra, fel-le és nézzetek körbe.

Tovább

Teljes Roots albumot játszott Max és Igor Cavalera

cavaleraconspiracystudio2014.jpg

Június 24-én a kanadai Montebellóban rendezett Amnesia Rockfesten megkezdte speciális nyári turnéját Max és Cavalera, akik korábbi ígéretükhöz híven teljes egészében eljátsszák a Sepultura idén húsz éve megjelent Roots című albumát. A Cavalera tesókat természetesen Marc Rizzo, a Soulfly gitárosa egészítette ki, a basszusgitáron pedig némi meglepetésre a Stone Sour bőgőse, Johny Chow játszott, igaz pár éve egy rövid ideig ő is megfordult Max mellett. A zenekar állítólag a Sepultura eredeti Roots-turnés háttérvásznát használja a buliikon, és noha egyelőre csak észak-amerikai fellépésekről van szó, remélhetőleg előbb-utóbb Európába is átdugják majd az orrukat ezzel a műsorral. 

Tovább

Szétverte a tegnap esti vihar a RockPart Fesztivált

rockpart_16_vihar.jpg

Tegnap este az ország több pontján alakultak ki heves zivatarok: Sajnos ennek esett áldozatául a RockPart Fesztivál utolsó napja is. Az óriási széllel, villámlással érkező vihar miatt ugyanis ki kellett üríteni a fesztiválterületet és a fesztivál programjait be is zárták. Alább teljes terjedelemben olvashatjátok a szervezők közleményét

Tovább

A csellisták húrtépésétől volt hangos a Borsodi RockPart’16 második napja

rockpart_16_apocalyptica1.jpg

A fesztivál második napja keményen odapakolt. A maximális rock uralta az étert, csellón tépték a heavy metált, belső utazásra hívott a Kowalsky meg a Vega, szétszedett és újra összerakott a TesseracT, metalcore mennyországba vitt a Caliban és kiderült, hogy mitől tud brutál jó lenni egy rock/metál fesztivál.

Tovább

Ikertornyok

avagy néhány zenész és szinte tökéletes hasonmásaik a sztárvilágból

ikertornyok.jpg

Mindenki látott már olyan embert, akire azt mondta, hogy "ez kiköpött...". De mennyivel királyabb a szitu, ha emberünk épp egy kedvenc zenészünknek a szinte szakasztott mása! Sőt, mi van akkor, ha egy híres ember az, aki tökre olyan, mint tegyük fel James Hetfield! Na, a Loudwire ezeket a zenész/híres ember párosokat szedte össze és állította párhuzamba, ezeket pedig mi szépen prezentáljuk is nektek.

Meg kell jegyeznünk, hogy habár pár helyen tényleg félelmetesen hasonlítanak egymásra a komák, néhol azért kissé hunyorítani kell, hogy ne húzzuk annyira a szánkat. De ettől függetlenül minden elismerésünk az eredeti szerkesztőknek a lelelményességükért és találékonyságukért! Hirtelen felindulásból mi is hozzácsaptunk egy-két saját ötletet, hogy valami érdem azért jusson nekünk is, reméljük, elnyeri a tetszéseteket! Nektek esetleg van még ötletetek ilyen ikertornyokra? Minden ötletet szívesen fogadunk!

Tovább

Flatline - Itt egy új Periphery-dal

periphery_2016.jpg

Ahogy azt már korábban mondtuk, július 22-én a prog-djent színtér egyik vezető zenekar új albumot jelentet meg a Sumerian Records gondozásában, melynek címe Periphery III: Select Difficulty lesz. A cím ellenére ez lesz a zenekar negyedik albuma, melyről a múltkor már mutattunk egy új dalt, most itt van még egy, melynek címe Flatline.

Tovább

Kvelertak, Wasted Struggle @ A38 Hajó, 2016.06.23.

Baglyok a pesti éjszakában

0k06.jpg

Nyár van! Nyár! Mondom, NYÁR! Végre tényleg nyár van, nem fagyunk meg, kényelmesen haza sétálhatunk az esti buli után, nem dideregsz az éjszakaira várva. De azért mégis vágyik a szívünk egy kis cidrire, egy kis északi muzsikára. Ilyenkor nincs más dolgunk, mint a kétévente megrendezett Kvelertak koncerten részt venni. Idén sem volt máshogy.

Tovább

Meddig merészkedsz el, ha hosszú és sötét az az alagút?

Terra Tenebrosa lemezajánló

terra-tenebrosa.jpgA történet előzménye, vagyis a Breach nevű egyedülálló svéd hardcore banda sem az a papírmasé produkció, amit azért hajtogattak, hogy másnap a kukában végezze. A banda kultuszában megismételhetetlensége abszolút mérvadó volt a kilencvenes években. A zenekar azonban az ezredforduló után feloszlott. Két tagja viszont, jó néhány évvel később ismét dolgozni kezdett dalokon, első körben azért, hogy a Breach nevet újra életre keltse. Miközben azonban az új dalok születtek, érezték ez valami más lesz. Így Terra Tenebrosa néven egy új történet kezdődött.

Tovább

Hesitation Wounds - Awake For Everything (6131 Records, 2016)

Mint a pornó. Először halványan, majd egyre jobban és végül egyáltalán nem érdekel...

a2776803835_10.jpgKezdetben, ha már befutott brigádok tagjai olyat dobtak, hogy megtalálgatták egymást abból a célból, hogy mindannyian kimozdulhassanak kicsit a komfortzónájukból új felállást, új névvel hozva így létre, arra azonnal felnyálaztuk a sideproject kifejezéssel ellátott címkét. Aztán ahogy nyálaztunk - nyálazgattunk az évek alatt, a betűk feláztak és lekoptak végül. Tehát kellett egy új címke, amin egyszer csak ott is figyelt, hogy supergroup. Vagyis ismét sikerült építeni egy szót, amire frankón beindul a nyálelválasztásunk. Ami azért jó, mert nem rossz. Meg azért, mert könnyebben tud csúszni az összes ilyen séma a zenemegemésztőnkbe a nyáltengeren takarosan befele. Meg még azért, mert ha mindez sok, nagyon - nagyon sok, akkor lehet belőle köpni is kifele. Bő nyállal. Úgyszintén. Ezek azonban csak a mi köreink. Amik az alaphelyzeten mit sem változtatnak, hogy van pár ismertebb tag, akik más név alatt, más felállásban, más ötleteket pörgetnének meg még kicsit. Talán csak úgy passzióból. És ezért létrehoznak egy új bandát, például Hesitation Wounds névvel.

Tovább

Már a RockPart’16 első napja mart, mint a kígyóméreg

rockpart_16_delain.jpg

Angyal hangú metál Istennő jött közénk, hogy oltáránál áldozzunk, a szimfonikus dallamok ütköztek a kemény akkordokkal és a pergő, rezgő ritmussal, hogy örvényt kavarva söpörje el a RockPart közönségét. Már az első nap mart, mint a kígyóméreg és Molnár Máté (Road) szavaival élve: „2016-ban is kiba…jó hely ez a RockPart”.

Tovább

Ír thrash betyárkodás - A Gama Bomb először Budapesten

13434965_662410263911066_4992116228487382999_n.jpgBudapestre látogat július 27 - én az ír szigetről a penge thrash metálban utazó öt lemezes Gama Bomb. Akik 2002 -ben alakultak, majd négy évvel később adták ki első nagylemezüket, melyet még négy követett. Ezek közül a legújabb a tavaly megjelent Untouchable Glory című anyaguk. Ők először fognak fellépni a fővárosban. A buli színvonalát pedig tovább emeli, hogy a bostoni Spirits is fellép ezen az estén, akik pedig straight edge hardcore fronton nyomulnak. Mellettük pedig természetesen a magyar felhozatal sem maradhat el. Az Another Way, a For Good és a Dick Dögless nyitják majd meg az estét a Dürer Kert színpadán. Ízelítőket természetesen lejjebb találtok. 

Tovább

Keep It True XIX @ Lauda-Königshofen, Tauberfrankenhalle, 2016. 04. 29-30.

A velünk élő történelem

kit_fates.jpg

Németország Baden-Württemberg tartományában minden évben megáll az idő kereke egy-egy hétvégére. Sőt, visszafelé forog. Az itt tartott, jövőre kereken húsz esztendős old school metal seregszemle tudniillik azoknak szól, akik számára a műfaj aranykora hozzávetőlegesen 1990-ig tartott, és a fellépő-gárda ennek szellemében áll össze. Nem csoda, hogy az idei Keep It True-ra is pillanatok alatt keltek el a jegyek, és bár a szervezők bizonyára könnyen találnának nagyobb méretű és egyszerűbben megközelíthető helyszínt, mégis igyekeznek inkább a fesztivál kult jellegét megőrizni. Becsülendő hozzáállás, elvégre az igazán különleges élményt nem tolják csak úgy az ember orra alá tálcán. Ettől is lesz annyira különleges.

Tovább

Új Ringworm videó - Avagy a rémálom folytatódik (18+)

ringworm_1.jpgA nehézsúlyú clevelandi hardcore / thrash alapbanda, vagyis a Ringworm ismét videót készített egyik dalához, amely az egyre közeledő új lemezen szerepel. Ez a lemez pedig július 29 - én fog megjelenni, Snake Church lesz a címe, tizenkét szerzemény lesz majd rajta hallható és a Relapse Records gondozásában jelenik majd meg. Az itt lejjebb látható Shades Of Blue videóról pedig az énekes Human Furnace elmondta, ez egy azonos című kisfilmből vett ötlet, aminek az első epizódja a Justice Replaced by Revenge című Ringworm videó volt 2005 - ben, a mostani új videóban pedig ezt a sztorit viszik tulajdonképpen tovább. A Don Tyler által rendezett videó szigorúan piros karikás tizennyolcas. Ezt vegyétek figyelembe a tovább klikk előtt.

Tovább

Fotelrocker: Nézzél sör mellett, Trivium, Killswitch Engage, Bullet For My Valentine és Bad Religion koncerteket!

0368_1.jpg

A múlt hétvégén ért véget a belgiumi Desselben Európa egyik patinás rockfesztiválja a Graspop Metal Meeting. Na, innen tudunk mutatni egy rakat koncertet, ami a mai dögmelegben még jól is jöhet egy hideg sörrel karöltve. Sorrendben Municipal Waste, Bullet For My Valantine, Trivium, Bad Religion, Fleshgod Apocalypse, Obituary és Killswitch Engage koncertek jönnek.  

Tovább

Ősszel jön az Airbourne negyedik lemeze

airbourne_2013.jpg

Ugyan pontos megjelenési dátuma még nincs, de az biztos, hogy az ősz folyamán, a Spinefarm gondozásban érkezik az ausztrál Airbourne negyedik nagylemeze Breakin' Outta Hell címmel. A lemez első single-je a címadó dal lesz, amire videót is forgat majd a banda. a lemez producere Bob Marlette volt, míg a keverést Mike Fraser végezte. Alább már egy lemezborítót is tudunk mutatni.

Tovább

De Facto - Nihil (NAIL Records, 2016)

de_facto_hihil.jpg

Hosszas várakozást követően május 13-án a NAIL Records /Hammer Music gondozásában - első körben a májusi HammerWorld magazin CD-mellékleteként - jelent meg a hamvaiból feltámadt De Facto zenekar negyedik, és egyben a több éves szünet utáni visszatérő, tíz vadonatúj dalt tartalmazó albuma, a Nihil.
Az új nagylemezhez eddig két előzetes single jelent meg, a Sámán ének és a Fekete szív. Mindkét dalhoz videoklip is készült. Májusban, a lemezmegjelenés időpontjában pedig, egy új videoklip is napvilágot látott, “A lélek peremén“ címmel, mely már nem szokatlan módon a rendezéstől az utómunkáig Tóth Gyula énekes műve.

Tovább
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum