RockStation

Ős thrash és a félelem minden arca, meg Ørdøg és Petofi - Rockmaraton 2. nap 2016.07.09. Dunaújváros

2016. július 10. - csubeszshuriken

0atthegates2016_05.jpg

Idén tulajdonképpen két szombat este az, ami igazából keretezi a tíz napos Rockmaraton programját, hiszen a tegnapi első szombat volt az, ahol már négy színpadon pörögtek az események, köztük a Nagyszínpaddal és az első olyan nappal, ahol már valódi legendák álltak oda fel, a dunaújvárosi Szalki Sziget történetébe vastagon belekarmolni a nevüket. A második szombat pedig lezárja majd a fesztivált, egy laza Megadeth főszereplésével.

Tovább

Épülj be Kalapáccsal, aklimatizálódj Akelán! - Rockmaraton 1. Nap 2016.07.08. Dunaújváros

rockmaraton_2016_014.jpg

Körülbelül hetvenszer mondtuk el, hogy elfog jönni és végül el is jött a pillanat, amikor az idei Rockmaraton megnyitotta kapuit, egészen pontosan július 8-án pénteken kereken tíz órakor, a főszervező Varga Zoltán keze által személyesen. Ahogy az pedig lenni szokott mindig, százak álltak már sorba a kapunál, hogy az éves törzsi rituálét söröcskézős sátorállítgatással, a strandhoz való illeszkedéssel és hitvány üvöltözéssel, mint beilleszkedési stratégia, szépen megkezdjék.

Tovább

Nézd meg a Carnifex dobosát munka közben, 360 fokban

carnifex2016.jpgAugusztus 5-én, a Nuclear Blast gondozásában fog megjelenni a Carnifex legújabb lemeze, a Slow Death. Ennek apropóján felindulva filmre vették a több, mint egy dekádos múltra visszatekintő kaliforniai deathcore brigád dobosát, Shawn Cameront, ahogy a friss lemez húzódalát, a már dalszöveges videóval is megtámogatott Six Feet Closer To Hellt bünteti végig a cájgon. Ráadásul mindezt egy 360 fokos videóban örökítették meg a nagyközönség részére, így szinte minden apró részletet kifigyelhet az arra kíváncsi rajongó. Figyelem! A videó nem minden böngészőben működik "térben", ha nem úgy működik a videó, ahogy kellene, akkor bizony az Ön készülékében van a hiba!

Tovább

Marigold - Itt az új Periphery klip!

 periphery_2016.jpgMár csak alig több, mint két hét és végre megjelenik a Periphery új lemeze, a csalóka című Periphery III: Select Difficulty. Természetesen ezt a fiúk próbálják a lehet legjobban nyomatékosítani is, ugyanis a cikk témája, a Marigold című új dal már a harmadik kiszivárogtatott szerzemény a korongról. Ezúttal egy CGI grafikás klipet is társítottak a zene mellé a fiúk, érdemes vetni rá egy pillantást. Vagy akár többet is!

Tovább

11 fontos rock- és metalsztori 2016-ból

brioni_adv_metallica_1.jpg

Így, hogy már túlvagyunk az év felén (pedig szinte még csak most józanodtunk ki a szilveszteri mulatozásból), érdemes egy kicsit visszatekinteni, milyen fontosabb történések voltak eddig a 2016-os évben. Sajnos haláleset ugyanúgy van cikkünkben, mint újjáalakulás, vagy épp váratlan egymásra találás, így érdemes belenézni a következő, nem fontossági sorrendben összeállított listába. Nektek mik voltak a legfontosabb idei sztorik? Véleményeket, saját listákat örömmel látunk!

Tovább

Moment of Betrayal - Itt egy újabb Dream Theater turnés háttérvetítés

dream-theater-2015.jpgMint ahogy azt már mindenki tudja, tavaly egy monstre dupla konceptalbummal jelentkezett a prog nagyágyú Dream Theater. A The Astonishingre keresztelt lemez nem hozott a rajongók körében osztatlan sikert, mégis a korongot elejétől a végéig eljátszó turnén szép szám előtt játszottak John Petrucciék. Akik ott voltak, azért, hogy felelevenítsék az élményeket, akik nem voltak ott, pedig azért nézzék meg a kisfilmet, hogy sejtsék, milyen is lehetett a látvány a hazánkat messze elkerülő koncerteken.

Tovább

Októberben érkezik az Alter Bridge új albuma

alter_bridge_2016.jpg

Európában a Napalm Records gondozásában októberben jelenik meg a Mark Tremonti és Myles Kennedy nevével fémjelzett Alter Bridge új albuma, amely már az ötödik lesz a sorban és ami a The Last Hero címet kapja Az album producere ismét Michael "Elvis" Baskette volt. A csapat ősszel turnézni is fog, előbb a Volbeat, majd a Gojira és a Like A Storm társaságában.

Nézd meg a Kampfar legújabb videóját

kampfar_2015_13.jpgA pagan black metal vonalon mozgó norvég Kampfar, tavaly novemberben jött ki a hetedik, Profan névre keresztelt albumával. Most pedig Tornekratt címmel új videoklippel jelentkezett a banda, amely természetesen a hajtás után megtekinthető. Aki tavasszal lemaradt volna róluk, az október 22-én végig zúzhatja a koncertjüket Bécsben. Hell!

Tovább

„Most leginkább az önmegvalósításnak a zenéléssel kapcsolatos részét szeretném kidomborítani”

Interjú Vörös Attila gitárossal

voros_attila_3.jpg

Vörös Attila aligha szorul bemutatásra. Hősünk a Leander Rising feloszlása óta sem tétlenkedik, rendkívül céltudatosan dolgozik, és komoly terveket is sző a jövőre nézve. A legutóbbi hírek arról szóltak, hogy külföldön folytatja pályafutását a múltban kiépített szakmai kapcsolataira alapozva. A Pantera könyv magyar kiadásának bemutatóján futottunk össze Attilával, és nem sokkal utána igyekeztünk őt alaposabban is kikérdezni minderről…

Tovább

Hallgasd meg a T.A.T.U. klasszikusát KYPCK-féle átértelmezésben

kypck.jpgLassan, de biztosan elkészült az új, sorban negyedik nagylemezével a többek közt az ex-Sentenced tag Sami Lopakka-t is magában foglaló finn KYPCK. Az önmagukat finnországi gyors orosz doom metalzenekarnak tituláló ötös ezúttal nem egy új dalt, hanem a "szép"emlékű orosz T.A.T.U. popduó egyik slágerének átdolgozását, az  All About Us-t mutatták meg a nagyérdeműnek. Félni nem kell, maga a dal nem lesz fent a 2014-es Imena na Stene szeptemberben megjelenő utódján, egyszerűen csak valami váratlannal akartak előállni. Sikerült.

Tovább

Az AC/DC-s Cliff Williams is abbahagyja az ipart

cliff_williams_solo_1981_wallpaper_1280x800.jpgAz AC/DC láthatólag gőzerővel zakatol a vég felé. Nem elég, hogy Malcolm Youngot öregkori demencia miatt képtelen volt folytatni a zenekari tevékenységet, nem elég, hogy Phil Rudd a törvénnyel többször is összeütközött és nem tudja szögelni a kettőnégyeket a bulikon, nem elég, hogy Brian Johnson a hallásvesztése miatt muszáj volt leállni a turnézással, még a basszer Cliff Williams is fellibentette, hogy a mostani turné után szögre akasztja a négyhúrost. Hogy miért? 

Tovább

A fesztiválok alatt se feledkezzük el a budapesti Cattle Decapitation koncertől!

cattle decapitation 2013.jpg

Általában a július a legkeményebb hónap a nyáron, legalábbis a fesztiválok szemszögéből nézve. Ilyenkor mindenki, aki teheti, kiszabadul a munkahelyéről és valami sátras mókával tölti el a napjait. De azért akadnak nagyon jó klub koncertek is. Július 24-én például érkezik a Cattle Decapitation is.

Tovább

Blaze Bayley szerint Paul Di' Anno rákos megbetegedésben szenved

paul-dianno-2013.jpgMég májusban egészségügyi okokra hivatkozva kénytelen volt lemondani a brazil turnéját az ex-Iron Maiden énekes Paul Di' Anno. Az énekes addigra már kerekesszékből volt kénytelen énekelni, mivel térd és csípőproblémái is voltak, de a brazil promóter nyilatkozata további aggodalomra ad okot.

Tovább

Februárban ismét Budapestre jön Devin Townsend

devin_townsend_20141.jpg

A tar kanadai operametál-zseni, Devin Townsend elképesztő időszakot futott az elmúlt két évben, de nem pihen. Szeptember 2-ára várható új nagylemeze, a Transcendence megjelenése, és az azt követő turnén február 13-án pedig visszatér Budapestre, ezúttal az A38 Hajóra. A koncerten a The Devin Toewnsend Project előtt az amerikai Between The Buried And Me és a norvég Leprous lép fel. A jegyelővétel július 8-án indul!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum