RockStation

Korn - The Serenity Of Suffering (Roadrunner, 2016)

Végre!

2016. október 23. - theshattered

korn_serenity.jpgEgy átlagosnál kicsit hosszabb várakozási idő után végre megjelent a Korn legújabb nagylemeze, a The Serenity Of Suffering. Az előzetesen kiadott 4 dal alapján egy méretes  - és valljuk be, váratlanul és szemtelenül súlyos - szeletet már megismerhettünk a lemezből, így a fő kérdés inkább az volt, hogy a maradék részen vajon hogyan muzsikálnak Jonathan Davisék. Jelentem: egész jól! Lássuk!

Tovább

Hivatalos: Danny Worsnop visszatért az Asking Alexandriába!

asking_alexandria_2014.jpgMegtörtént a régóta a levegőben lógó nagy összeborulás, visszatért az Asking Alexandriaba a zenekar előző énekese, Danny Worsnop. A sokak számára üdvözölt döntés értelmében az előző, The Black lemezt feldaloló Denis „Stoff” Shaforostov nyilván távozik az eléggé megosztó zenekar frontjáról, ennek okai viszont nem teljesen tisztázottak.

Tovább

Cukiságfaktor kimaxolva: Eljegyzési fotón szerepel a black metal banda

ht_black_metal_photoshoot_as_02_161021_4x3_992.jpgIlyen is csak Amerikában történhet meg! John Awesome (micsoda név!) és Nydia Hernandez épp az eljegyzésüket szerették volna emlékezetessé tenni néhány, a telihold fénye alatt lőtt fényképpel, amikor a kaliforniai Holy Jim Canyon erdeiben egy promó fotókat készítő black metal csapatba, a Coldvoidba botlottak.

Tovább

Swans (US), Anna Von Hausswolff (US) @ A38 Hajó, 2016.10.21.

A mizantróp elegancia liturgiája..

swansny-1.jpgNekem minden első találkozás egy általam preferált bandával olyasmi fajta várakozás, mint amilyen általában a nagyobb utazásokat előzi meg. Aztán amikor megtörténik, szinte minden ilyen új élményt olyan rajongás követ, mint ami akkor csap le, amikor a megszokásból végre kisétálsz kicsit, mondjuk egy frankó városban, ahol eltöltesz pár napot és erősen beleszeretsz, hogy aztán soha ne akarj hazajönni. Ennek a felettébb lelkes dicshimnuszhányó beállítódásnak köszönhetően pedig már alsó hangon négy koncertet is kikiáltottam az év bulijának, de mindezek dacára azt kell mondjam az államokból érkező,kultuszstátusszal sokszorosan megkoronázott Swans új lemezének bemutatója, az év legfelkorbácsolóbb zenei megélése volt pénteken, azaz október 21-én a Hajón. Még ha ez nem is a legjobbat jelenti.

Tovább

Nézd meg a Sonic Syndicate új videóját!

sonicsyndicatesmall.jpgElkészítette a legújabb kisfilmjét a hamarosan, az Amaranthe társaságában Magyarországra látogató Sonic Syndicate. Az új kiadónál, a Despotz Recordsnál megjelenő, stílusváltást és legénységbeli változást is hozó új nagylemez, a Confessions (melyről hamarosan nálunk is olvashattok) címadó dalára készített kisfilmet itt, nálunk is megnézhetitek! Ha bejött a muzsika, akkor november 15-én irány a Barba Negra, aztán bulizzunk egy jót!

Tovább

Hallgasd meg az Obituary új anyagát!

obituaryestersegarra_7180.jpg

Loathe címmel korábban már mutattunk egy új dalt a floridai death metal alapvetés Obituarytól, akik tegnap adtak ki egy speckó kétszámos kislemezt Ten Thousand Ways To Die címmel. A két dal mellé bónuszként egy koncertfelvétel is jár 12 klasszikus Obituary dallal, melyeket a 2015-ös amerikai Inked In Blood turné során rögzítették 11 városban.

Tovább

Hey, Johnny Depp! Avagy MINDENKÉPP nézd meg az Angel Of Death félrehallott verzióját!

slayer_band.jpgNéha-néha előkerül a metal világában egy-egy olyan műremek, amely egy méltán híres, vagy hírhedt klasszikus dalszövegét értelmezi át, "hallja félre". Ezek a félrehallások aztán jól meg is tornáztatják az ember rekeszizmát, úgy kell a könnyeinktől átázott szőnyegről összekaparni magunkat. Nincs ez másképp most sem, az áldozat pedig nem kisebb név, mint a Slayer örökérvényűje, az Angel Of Death Hey, Johhny Depp! Figyelem, kemény percek következnek!

Tovább

TOP 10 idén 20 éves rock/metal lemez

mm1.jpg1996 kicsit felemás év volt. Míg a grunge már erőteljesen haldoklott, a később a helyére lépő irányzatok még csak ekkor kezdték el bontogatni nem éppen pillangószépségű szárnyaikat. Viszont nem lehet az év egyetemes rocktörténelemre mért hatását lebecsülni, hiszen olyan korszakalkotó klasszikusok láttak napvilágot ekkor, mint a Tool Aenimája, a Manson-féle Antichrist Superstar, vagy éppen a Sepultura Rootsa. Na, de lássuk csak részletesebben, milyen is volt a felhozatal abban az évben!

Tovább

Égész jó kis pop-dal az új Bon Jovi nóta

bon_jovi_2016_3.jpg

November 4-én jelenik meg a tizennegyedik Bon Jovi nagylemez This House Is Not For Sale címmel. Korábban a klipes címadó dalt már megmutattuk róla, most viszont egy újabb videóval jelentkezett a zenekar, amely a Knockout című dalra készült. Meghallgatva azt kell mondanunk, hogy ez egy jó kis nóta. A gond csak az vele, hogy ez egy pop-dal.

Tovább

Anaal Nathrakh - The Whole of the Law (Metal Blade, 2016)

Amikor egy technokrata birodalom nosztalgiázik...

90933dfc71b1412a59e43b1a818211b7.jpgNekem Shane Embury és Csihar Attila is olyanok a radikalizálódott metál élvonalában, mint a képregényhős Spawn. Mocsok gonoszak tudnak lenni, de igazából rossz ügy mellett még nem tettek le voksot. Az a tény pedig, hogy az Anaal Nathrakh lassan két évtizede íródó történetéből mindketten töredéknyi részt vállaltak, szerintem nemcsak számomra teszi magasabban kvalifikáltabbá a banda archaikus ír nyelvből származó nevét. Ami legfőképp egyetlen ember ötletekkel sűrűn drótozott agytérfogatát rejti, amely a most megjelenő The Whole of the Law című lemezzel csupán az újabb epizódját álmodta és teremtette meg egy gépies ridegséggel zakatoló technokrata birodalom felemelkedésének.

Tovább

The Serpent Only Lies - Itt az egy hét múlva érkező Crowbar-album címadó dala

crowbar_2016_1.jpg

The Serpent Only Lies címmel október 28-án jelenik meg a Kirk Windstein vezette New Orleans-i Crowbar tizenegyedik albuma. Két előzetes dalt korábban már mutattunk a lemezről, most pedig megérkezett a címadó is, amit alább lehet meghallgatni. A zenekar november 17-én az Overkill társaságában a Barba Negra Music Clubban játszik.

Tovább

Október 31-én ismét Kettőnégy Gumizsiráf díjátadó a Dürer Kertben, tizedszer!

gumizsiraf_2016.png

Jubileumhoz érkezett a méltán híres Kettőnégy Gumizsiráf díjátadó, a hazai rock- és metálzenei élet legrangosabb gálája: október 31-én a Dürer Kertben rendezik meg 10. alkalommal az eseményt, filmes tematikájú halloweennel egybekötve.

Tovább

Skyharbor (USA/IND), Modern Day Babylon (PL), Sithu Aye (UK) @ A38, 2016.10.17.

Egy újabb progresszív gyönyörűség

14711133_10157698823215457_11455067744618622_o.jpgA modern progresszív metal szerelemeseinek ez az év több, mint maga a megtestesült Kánaán. Kaptunk már egy Hacktivist bulit, egy Animals As Leaders koncertet, ellátogatott hozzánk a Sumerian Alliance turné is, ráadásul jövő év elején érkezik a Devin Townsend / Between The Buried And Me / Leprous csomag, amely folytatja majd ezt a nagyon alapos, de egyben nagyon tömény kényeztetést. De ne rohanjunk ennyire előre, hiszen hétfőn is kijutott az arra vállalkozóknak a jóságból, szóval lássuk, mit adott nekünk ez a hűvös október közepi este a hajó gyomrában.

Tovább

Hallgasd meg Lady Gaga Perfect Illusionjét Iron Maiden stílusban!

anthony-vincent-press.jpgGól! És már megint Anthony Vincent! A rendszerint sokarcú feldolgozásokat készítő srác időnként a Youtube videói alatt megszavaztatja, hogy melyik dalt, milyen stílusban készítse el. A fanok ezúttal Lady Gaga Perfect Illusionjét szemelték ki, melyet emberünk készségesen átvariált Iron Maidenes keretbe. A videóban egy másik Youtube-rocker, E Rock is besegített, lássuk csak, hogyan sikerült ez a kollaboráció!

Tovább

NOFX - First Ditch Effort (Fat Wreck, 2016)

Családbarát punkkal bélelt hawaii ing nem kopik meg

a2363259741_10.jpgA kaliforniai NOFX is abszolút az a punk banda, akik a műfaj dallamosabb oldalán állva, simán megkapták azt a címkét a kilencvenes évek elején, hogy abba a sorba álltak be, ahonnan még néhány elódázott lábujjköröm levágási periódus és ki is pottyannak majd. Úgyhogy csak a következetesebb, informálisabban jobban ellátott és épp ezért zeneileg is sokkal finomabban hangolt ifjúság volt az, akik igazat tudtak adni a sokat duzzogó zenekarnak. Ugyanis ezt a skatulyát ők jogosan érezték szűknek, miután 1983 óta tolják a jó öreg napocskás tarajost, amiből összes tizenhárom nagylemez született az itt és most taglalt First Ditch Effort lemezzel együtt. Ezt az új cuccot hallgatva pedig simán kijelenthetem, hogy még mesze nem kell keresni a sztori végét. Mert itt jó energiák buzognak kérem szépen.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum