A család és a zene a mindenem

Videó-interjú Kirk Windsteinnel a Crowbar gitáros énekesével

2016. november 27. - rockstation

0crowbar2016_14_eredmeny.jpg

Nemrég az Overkill társaságában adott kiváló koncertet a Barba Negra színpadán a Kirk Windstein vezette Crowbar. A koncert előtt sikerült mikrofon és lencsevégre kapnunk a csapat főnökét, akivel többek között beszélgettünk a tetoválásairól a kerti sütögetésről és még háromféle hazai sört is kóstoltattunk vele. Emellett persze egy kevés szó esett a zenekar aktuális történéseiről is.

Tovább

British Lion, Voodoo Six @ Budapest, Barba Negra, 2016.11.20.

Az oroszlán ugrani készül

0britishlion2016_27_eredmeny.jpg

Több Maidenes kollégájához képest éppen a banda motorjának, Steve Harris bőgősnek adatott meg feltűnően későn, hogy új utakat is bejárhasson az anyazenekar mellett. Az sem nevezhető szokványosnak, hogy egy csapat jó pár friss dallal ugyan, de aktuális lemez nélkül turnézik, ám pont ezért feltételezhetjük, hogy a megjelenés után valamikor sor kerül majd a következő körre. Nyilván a Vasszűz menetrendjétől is függ a dolog, a legkevésbé azonban Steve-en múlik. Bár idén töltötte be a hatvanat, fölösleges aggódni, mert fogja bírni szuflával!

Tovább

Ivan Moody "anyjának" elvesztése miatt szakadt félbe a Five Finger Death Punch bulija

fivefingerdeathpunchband2015promo_638.jpgKicsit furcsa módon szakadt félbe a Five Finger Death Punch péntek esti worchesteri koncertre. Az egész este láthatóan részeg Ivan Moody nyolc dal után azért hagyta ott a közönséget, mert az édesanyja épp haldoklik. Mint később kiderült, az énekes nővére szerint ebből semmi sem volt igaz. De akkor mi is volt ez az egész?

Tovább

Megérkezett a Sziget aftermovie-ja

Jön, jön és már itt is van. A nyár legsűrűbb pillanatai, az év legjobb hetéből, a világ egyik legmenőbb fesztiváljáról. Majd’ félmilliós szereplőgárda, lenyűgöző díszletek között.  Barátság, boldogság, szabadság, szerelem… Mit is mondhatnánk még ... Hét nap, nyolc percben. A jövő évi egyébként 25., jubileumi fesztivált augusztus 9-16 között rendezik majd.

Scott Kelly ismét Budapestre jön - A Mirrors of the Psychic Warfare Európa Turné keretében

0correctionshouse2013_20.jpgHabár a Neurosis nem látogatott el mostanában Budapestre, Scott Kelly a zenekar frontembere mégis járt itt párszor az utóbbi időkben. Szóló projektje élén és a Corrections House zenekar soraiban is megfordult már nálunk az elmúlt három éven. Most pedig az ezektől független új, kétszemélyes felállással bíró Mirrors of the Psychic Warfare főszereplőjeként érkezik majd hazánkba, ahol Sanford Parker társaságában szálldogál el az öreg a gitárjával, sötét ambient effektekkel a háttérben. A koncert helyszínét még nem jelölték meg, csak az időpontot hozta nyilvánosságra a Neurot Records oldalán a szervezés, ami szerint január 24 - én lesz az este, ahol a sajátos hangulatú koncertet majd megtekinthetjük. A projekt Európa Turné előzetesét és egy korábbi fellépését, amit egy lakásban adtak, itt lejjebb láthatjátok a hajtás után.

Tovább

10 metalos ajándékötlet Karácsonyra

metal_xmas.jpgHabár egy jó hónapunk még van Karácsonyig, mégis már mindenhol ezt tolják az arcunkba. Nem lehet úgy kimozdulni semerre, hogy ne izzósorok, bóvli cuccok, leárazások, szatyrokban cipelt kidobált százezrek és ál-jóarc mosolyok villanjanak át előttünk az utcán. Úgy vagyunk vele, hogy ha már muszáj behódolni (mert előbb-utóbb úgyis megtörik az ember ekkora nyomás alatt), akkor legalább hasznos, vagy érdekes kacatokra szórjuk el a nehezen megkeresett pénzünket. Lássuk csak, milyen ajándékötleteket szedegettünk össze nektek az Internet bugyraiból!

Tovább

Hallgasd meg az Unlight teljes új lemezét

12592694_937743799608366_7890531758761443328_n.jpgMindenki tudja, hogy a meghitt családi légkör megteremtésének elengedhetetlen kelléke, természetesen a fahéjas sütemény és egy bögre forró csoki mellett, nem más mint egy remek black metal album. Képzeljük el azt a pillanatot, mikor karácsony estéjén, egy régóta nagy becsben tartott Gehenna pólót viselő családfő behelyezi a kompakt diszk lejátszóba, mondjuk... a német-svájci tagokból verbuválódott Unlight legújabb Antihelion című lemezét. A család egy emberként adja át magát a fülbemászó dallamoknak és Belzebubnak...a kandallóban és a párás ablaküvegen kinézve, a távoli templom tornyán is barátságos tűz ropog...majd a kapu csengő 666-ot csenget és ebből tudjuk, hogy Varg nagybácsi ugrott át, hogy együtt ünnepelje a családdal Krisztus születésének napját.... Na de komolyra fordítva a szót, a 1997 óta létező, black/thrash metal vonalon mozgó Unlight most új lemezzel jelentkezett, amelyet teljes egészében, azaz mind a tizenegy szerzeményt végighallgathattok a hajtás után. Amen!

Tovább

Az Univerzum Hercege halhatatlan - 25 éve távozott el Freddie Mercury

godsave_banner_w_freddie.png

150px-freddie_mercury_signature_2_svg_1.pngHa van ikonikus alakja modern zene történelmének, aki mindenkinek kortól, származástól, nézetektől, vonzalmaktól és műfajtól függetlenül példakép, akit nem imádni egyszerre lehetetlen és kissé talán szégyenletes (valamint roppant szar ízlésre is vall, aranyom), az Freddie Mercury. Az Univerzum Hercege, Lady Godiva, és a többi. Freddie megtestesített és megélt mindent, amit egy igazi, zenefanatikus, karizmatikus rocksztár a nagykönyv szerint csak megélhetett, de szíve mélyén végig ugyanaz a bohém, érzékeny, művészetekért rajongó és az emberi élet szép dolgait diszkrét bájjal habzsoló fiú maradt, aki mindig is volt. 

1991. november 24.-én pedig a Queen már életében legendás énekese eltávozott a Földi síkról. Ma, 25.-én, 25 évvel halála napja után szemezgetünk életéből, és 25 olyan kis sztoriba engedünk bepillantást, amik a bajusz mögötti emberről szólnak, és amik bizonyítják:

Freddie Mercury köré nem igazán kellett mítoszt építeni. Ő már abban élt.

Tovább

Nézd meg a Witchery új videóját

636114657646022764.jpgNovember elején egy szöveges videóval jelentkezett a 2010-ben alakult, svéd, Legion (ex-Marduk) vezette Witchery. Pár nappal ez előtt pedig újabb kedvcsináló videóval jelentkezett a banda. Természetesen  az új, Oath Breaker című szerzeményt is az  In His Infernal Majesty’s Service címen november 25-én, azaz a mai napon megjelenő új albumon találjuk majd. Reméljük mihamarabb szerencsék lesz a teljes anyaghoz, addig is következzen az új Oath Breaker  című videó, három perc tömény, svéd zúzda. HELL!

Tovább

Februárban érkezik az új Battle Beast lemez!

bringerofpain.jpgBringer Of Pain címmel fog megjelenni a finn csajfrontos dallamfém-banda, a Battle Beast új lemeze. A Nuclear Blast által gondozott tíz dalos korong egész pontosan február 17-től lesz elérhető. Mint ismeretes ez lesz az első album, ami Joona Björkroth gitárossal készült, aki még 2015-ben került az alapító/gitáros Anton Kabanen helyére.

Tovább

Helmet - Dead to the World (earMUSIC, 2016)

A Hamilton Harmóniák bemutatja...

helmet-dead-to-the-world-will-not-fade.jpgKedvenc Helmet rajongóm Karcsi bácsi szerintem még ma is kezet csókolna akár csak annak a személynek is, aki valaha mondjuk textilt vásárolt Page Hamilton úrtól egy koncerten és így közvetve vagy közvetlenül, de érinthette a szentembert valahogyan. Azzal pedig, hogy az első három Helmet album valamely dalát hallgatva magában az említett dalszerzőfenomént szentté avatta, valószínűleg Karcsi bácsi nincsen egyedül. Ugyanis a magánszemélyek mellett bandák tucatjai szerettek volna a kilencvenes évek elején olyan hangszerizmokból lüktetni, mint például a klasszikus Meantime lemez. Beékelődve ezzel az egészen újszerű metál és a kombinatívabb hardcore kísérletező irányzatai közé. Méghozzá merész trükkjeikkel. Ami pályafutásuk alatt végig jellemző is maradt rájuk. Mint ahogy most is, ennél a profán címmel ellátott új lemeznél. Ami abszolút visszakanyarodás a kilencvenes évekhez.

Tovább

Mint napfénytől a higanyszál, úgy szaladsz fel ettől a cucctól!

Avagy hallgasd meg a Full Scale Riot első nagylemezét...

14656282_1201682643225049_3090304643940185382_n.jpgAmennyiben az a fazon vagy, akiben a kilencvenes nosztalgia úgy élesít rúgólábat, hogy közben a libabőr heveny domborzati térképet rajzol a sztenderd a kapucnis pulcsi alá. Ugyanis ezekhez az "egyenes az arcba" típusú hardcore muzsikával együtt rezonáló, egyszerű biokémiai folyamatokhoz most nem szükséges leporolni az agyonhallgatott klasszikusokat, mert az első lemezes Full Scale Riot kilenc jól odarakott szerzeménye simán működik úgy is, mint a Doki által megreparált DeLorean DMC - 12, ami ezúttal azokba az időkbe dob át, ahol az aranykorát élő Downset és a Spudmonsters tolta az arcba.

Tovább

Metal erősítés a FEZEN-re

Saxon, Blind Guardian, Therion és Ossian Székesfehérváron

saxon_1.jpg

Alakul a 20. jubileumi FEZEN fesztivál programja, a már korábban bejelentett Alice Cooper mellé most újabb zenekarok csatlakoznak. A 2017-es fesztiválra érkezik a hazai kedvenc Ossian, a brit heavy metal egyik legendás zenekara a Saxon, Németország legsikeresebb progresszív metal zenekara a Blind Guardian és a szimfonikus metal úttörőjeként számon tartott, svéd Therion. A négy újabb névvel még mindig csak a lista elején járunk, a szervezők ígérete szerint, hamarosan folytatják a névsort.

Tovább

Lábát törte a Mastodonos Brent Hinds, de legalább kész az új lemez

mastodon_brent.jpgEzen nem tudunk szépíteni, végül is a cikk címe mindent elmond. De azért Hinds lenti, Istagramra kiposztolt képe megér egy külön misét (de legalább egy kattintást). A szénné varrt gitáros egyébként épp a motorját kívánta beröffenteni, amikor sikeresen összehozta a sérülést, melynek következtében picit szüneteltetnie kell a Giraffe Tongue Orchestrás jelenlétét is.

Tovább

Amaranthe, Sonic Syndicate, Smash Into Pieces @ Barba Negra, 2016. november 15.

Magyarország - Svédország, avagy ez is király volt!

0amaranthe2016_03_eredmeny.jpg

Vannak, akik bojkottálják az előbandákat, én nem tartozom közéjük. Találtam a támogatott zenekarok óceánjában gyöngyöt többször is, hogy csak egy példát írjak: Amaranthe! Első két találkozásunk alkalmával a Hammerfallnak, majd a Stratovariusnak nyitottak, s lám, most ők érkeztek busznak álcázott Kampinski szállodában.

Tovább

Csaj metál meg nyolcvanas évek - Jövő héten jön az új Sister lemez

dsc05626_fix_bw_superlino.jpgSötétre van véve a figura a svéd Sister négy tagjánál. Pedig az, ahogy ők nyomják a rock and roll muzsikát, a nyolcvanas évek azon csaj és haj metál bandáira emlékeztetnek, ahol a séró betupírozása még a fogmosást is megelőzte. Meg persze van azért mögöttük kis New York Dolls hatás is. Amit a jövő héten megjelenő Stand Up, Forward, March! című harmadik nagylemezükön prezentálnak majd ismét. A Metal Blade kiadó gondozásában, egészen pontosan november 25 - ös megjelenéssel. A szokásos videoklip pedig már korábban megelőzte a lemezt, amit itt csekkolhattok a tovább klikk után.

Tovább
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum