RockStation

Nagyon úgy néz ki, hogy valamit csinálni fog Budapesten a Green Day

2016. december 11. - sunthatneversets

green_day_2016.jpg

Nemrég egy némileg meglepő, de a hazai Green Day rajongók számára bizsergető poszt jelent meg a zenekar facebook oldalán ....

Tovább

Nem lesz piskóta a Primavera Sound Fesztivál 2017-ben

slayer_band_2015.jpg

Vannak olyan, távolinak tűnő események, melyek ezeken a fagyos hétköznapokon gondolat szintjén sem merülnek fel, de az évről-évre húzósabb fellépőkkel operáló Primavera Sound lassan megvan a komplett line up-pal, s bár a május 31-i kezdés távoli, a jegyek nagyon hamar elfogynak rá. Érdemes átböngészni, és jó hamar repjegyet venni, mert így egész baráti áron kivitelezhető egy nyaralással egybekötött fesztiválozás.

Tovább

DORO & Spitfire @ Barba Negra Music Club, 2016. december 04.

Ha hátralévő életed során összesen csak tíz koncertre mehetnél el, akkor az egyik DORO legyen!

0doro2016_30_eredmeny.jpg

Hogy miért? Mert, ha a Heavy Metal életérzés bármit is jelent számodra, teljesen mindegy, hogy egy dalát hallottad, vagy a Warlock korszakától a szólókarrierig minden lemezt fejből ismersz, Dorot élőben legalább egyszer látnod és hallanod kell.

Tovább

Sabaton, Accept, Twilight Force - The Last Tour 2017: Teltház után új, nagyobb helyszín!

sabatonwithhannes2013_638.jpg

Mint azt már korábban megírtuk, A Sabaton eddigi legnagyobb szabású turnéja Budapestre is elér. Az eredetileg a Barba Negra Music Club-ba meghirdetett márciusi bulira a jegyek igen hamar - három hónappal a koncert előtt elfogytak. A Hammer Concerts és a Barba csapata a zenekarral együttműködve éjjel-nappal azon dolgozott, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel nagyobb helyszínen kerüljön megrendezésre az esemény.

Tovább

Hallgasd meg a Killswitch Engage klasszikusát akusztikus átiratban!

roscover.jpgNincs olyan, a Killswitch Engage-et szerető metalos, aki ne ismerné az End Of Heartache albumon megjelent Rose Of Sharynt. Az annak idején kislemezen is megjelent dalt a Boomin egy nagyon hangulatos akusztikus/zongorás/hegedűs köntösbe ültette át, mindezt úgy, hogy minden érzelmet kihoztak a dalból, amit csak lehet. De tessék csak meghallgatni, aztán lehet ámulni-bámulni!

Tovább

11 furcsa és kegyetlen zenészhalál a rockzene múltjából

johnlennonglasses.jpgA szex, drogok, rock and roll hármasban sorra hullottak és hullanak még ma is a zenészek. A túlzott hedonizmus sokak halálát követelte már, közülük többen legendává is értek az idők folyamán. Ez a cikk nem róluk szól. Itt most tíz olyan esetről olvashattok, amikor a kedvenceinket nem feltétlen önhibájából, hanem valami különös, kegyetlen, hirtelen módon ragadta el a vén Kaszás.

Tovább

Kérsz egy torzítópedált? Itt a névjegyem!

kurt-ballou-studio-pass-mic-blen.jpgEzt pedig így egyben tessék érteni! Kurt Ballou (tudjátok, a Converge-gitáros) ugyanis egy olyan ingyenes (!) névjegykártyát fabrikált magának, melyből némi (kb. 10-12000 forintnyi) ráfordítással egy remekbeszabott kis torzítópedált tud eszkábálni az ügyesebb zenerajongó. De vajon hogyan is hangzik ez a készülék? Hát, így!

Tovább

Így csapatja Dave Lombardo a Suicidal Tendenciesben

lombardo_muir.jpgHa már tegnap megmutattuk, hogy hogyan is nyomja Paul Bostaph a Slayerben, illőnek találjuk prezentálni a "másik" Slayer dobos, Dave Lombardo technikáját is. Daveünk a lenti videóban a Suicidal Tendencies egyik klasszikusát, a War Inside My Headet nyomja, ahogy a csövön kifér. Tessék csak ámulni!

Tovább

Egy új At The Drive-In dalhoz mit szólnátok?

at-the-drive-in-2016.jpgMár szinte az idejét sem tudjuk annak, hogy mikor jelent meg a legutóbbi At The Drive-In lemez (na, jó, de: 2000-ben), így már mondhatni épp ideje volt, hogy valami aktivitást mutassanak a srácok. A lent hallható Governed by Contagions egy egyelőre még cím és megjelenési idő nélküli albumon fog helyet kapni, úgy néz ki, város anyaggal lesz dolgunk.

Tovább

"Nyomtuk a bulit, egyszer csak oldalra nézek, erre ott van két nagy kéz, megragadja az arcomat, elkezd magához húzni"

Interjú a Beartooth énekesével, Caleb Shomoval

btbt1.jpgA múlt hét péntekjén karrierjük folyamán első (de ahogy elnéztem, biztos, hogy nem utolsó) alkalommal látogatott el hozzánk az egyre sikeresebb Beartooth, mégpedig a Vanna és a Trashboat társaságában. Ahogy a koncertbeszámolóban is beharangoztam, Caleb Shomo énekessel sikerült egy rövidebb interjút készíteni még a koncert előtt, melyet a továbbiakban olvashattok. A dalnok sajnos elég fáradt volt, így a válaszok is relatív tömörre sikerültek, de szerencsére ebből az esti bulira már semmi sem látszott. Természetesen megpróbáltam nem a milliószor hallott kérdésekkel bombázni.

Tovább

Így csapatja neki Paul Bostaph, a Slayer dobgyilkosa

Paul Bostaph_1.jpgSlayert dobolni kihívás. Slayert dobolni jó. Mégis a legjobb érzés az az, amikor az ember a Slayer tagjaként dobolhat. Paul Bostaph nyilván már nem először tapasztalja meg ezt az érzést, melyet mi is átélhetünk a lent látható két dobkamerás videón. A filmecskéken két Repentless lemezes dal, a címadó, valamint a When The Stillness Comes látható, hallható, érezhető a maga teljes valójában. Jó szórakozást hozzá!

Tovább

Crippled Black Phoenix videó a turnéindításhoz igazítva - Jövő héten Budapesten is játszanak

crippled_black_phoenix_2016.jpgNemrég jelent meg a Crippled Black Phoenix progresszív rockban utazó újabb mesterműve, azaz a Bronze című lemez. Ennek európai bemutató turnéja pedig épp tegnap indult el a brit szigeten, aztán jövő héten december 15 - én érkeznek a Dürer Kert színpadára is. A turné vendégei pedig a poszt - rock géniusz Publicist U.K. és a hazai The Devil's Trade egyszemélyes projekt, azaz Makó Dávid lesznek. A CBP itt következő vadonatúj videója pedig éppen a turné indításához lett igazítva, és természetesen az említett zseniális új korong egyik dalához készült el.

Tovább

Ismét az A38-on ég el a gyertya harmadik vége

Téveszme, Shell Beach, All But One (UK/HU) koncertek lesznek

a38_121216_teveszme_05_bodnardavid.jpg

Kétség sem férhet hozzá, hogy az utóbbi öt év legfontosabb hazai hardcore/punk zenekara a Téveszme. Az egri banda ugyan már 13 éve létezik más-más felállásokban, de az ezredforduló óta nemcsak egy egész generáció hangja, hanem az itthoni szubkultúra legnagyobb közösségszervező jelensége, ami felkarolja a feltörekvő hangokat (ezzel is teret adva olyan előadóknak, mint a Hanoi vagy a PETOFI), és dalaival a mindennapi élet viszontagságai ellen szólal fel. A zenekar december 16-án az A38 Hajón lép fel.

Tovább

„Kiherélték itthon a rockzenét!”

Nagy Feró és Závodi beszól a diszkópatkányoknak

nagy_fero.jpgItthon és külföldön is haldoklik a klasszikus rock. Az okok összetettek: a hazai rockvilág nagyjai közül Nagy Feró a rendszert és a médiát vádolja, Závodi Gábor szerint azonban a változó trendek is közrejátszanak. Mindezzel szembefordulva a nemrégiben megválasztott rocknagykövet, Takács Csaba Rock Camp-et szervez, hogy a fiatal generáció ne nőjön föl rockzene nélkül.

Tovább

Hamarosan érkezik a Sepultura korai lemezeit magába foglaló box-set!

sepultura_1996.jpgReméljük, senkinek nem kell bemutatni a január 13-án Machine Messiah címen új albummal jelentkező Sepultura korai (értsd: a Max Cavalera-éra) lemezeit. Úgy véljük, hogy minden metalarcnak legalább alap szinten illik ismerni ezeket a klasszikusokat, melyeket a Rhino Records jövő januárban egy The Roadrunner Albums 1985-1996 című gyűjteményes csomagban is piacra dob, ha nem, akkor ennél jobb alkalmat nem is találhattok majd a pótlására.

Tovább

Ezek voltak a 2016-os év legjobbjai

...a RockStation szerkesztői szerint

rockstation2016.jpgIgaz, hogy még van egy pár hét az év végéig, de mivel száguldanak felénk az ünnepek, ráadásul már igazán jelentős (sor)lemez nem is igazán várható, úgy gondoltuk, hogy összegzünk egy kicsit, megmutatjuk, hogy a szerkesztőségből kinek melyik lemez került idén igazán közel a szívéhez. Ahogy lazán leszűrhető, abszolút össznépi kedvenc ezúttal sem volt, tehát érdemes mazsolázgatni a listák között. Hölgyeim és Uraim, ez volt számunkra a 2016-os év legjava!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum