RockStation

Ilyen lenne a Bohemian Rhapsody, ha filmjelenet lenne

2016. december 18. - theshattered

1481053563-bohemian-rhapsody-literal.pngGondolkoztatok már azon, hogy egy-egy kedvenc dalotok szövege milyen jól mutatna egy film jelenetében? Nem, nem háttérzenének, hanem konkrétban az hangozna el, mint mondandó! Na a Corridorosok nem csak gondolati szinten foglalkoztak ezzel, hanem meg is csinálták a Queen örökérvényűjét, a Bohemian Rhapsodyt, ráadásul egy frankón látványos, pöpec kisfilmmé sikerült alakítani a már jól ismert szavakat.

Tovább

Januárban akusztikus szólóalbummal jelentkezik John Garcia

john_garcia_2.jpg

The Coyote Who Spoke In Tongues címmel a Napalm Records gondozásban jelenik meg a január 27-én a volt Kyuss frontember John Garcia új, akusztikus szólóalbuma. A lemezen néhány dal átdolgozott verzióban lesz hallható volt bandájától is. A zenész olyan társakkal dolgozott, mint Steve Feldman és Robbie Waldman hangmérnökök, Ehren Goban gitáros, Greg Saenz dobos, valamint Mike Pygmie basszer. Borító, dallista és egy új dal alább.

Tovább

Új EP a Nine Inch Nails karácsonyi meglepetése

nine_inch_nails_ep_2016.jpg

Trent Reznor nem viccelt. És ugyan nem egy új lemez, de egy új EP csak bekerül a karácsonyfa alá a Nine Inch Nails rajongóknak. December 23-án jelenik meg ugyanis a Not The Actual Events címre hallgató új 5 számos anyag, amely Reznor állítása szerint más megközelítésű lesz, mint a zenekar legutóbbi, 2013-as soralbuma, a Hesitation Marks.

Tovább

David Bowie arcai - A londoni életműkiállítás a mozikban

david_bowie.jpg

Január elején, David Bowie halálának első évfordulóján országszerte több moziban is bemutatják a londoni Victoria and Albert Museum formabontó életmű-kiállításáról készült filmet. A David Bowie arcai című alkotást december 21-én premier előtt vetítik az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Tovább

Pörög az első publikus dal az új Darkest Hour lemezről

DARKEST-HOUR-_-SUMERIAN-2-SECONDARY.jpgA Darkest Hour kilencedik lemezének előzetese érkezett meg a most megosztásra kerülő új számmal. Ami természetesen már az említett Godless Prophets & the Migrant Flora című lemezen fog szerepleni, melynek megjelenése a jövő év március 10 - én következik be majd. A Knife In The Safe Room című friss szerzeményt pedig a megnyitás után hallhatjátok.

Tovább

Ez volt az év 20 legjobb rock/metal lemeze

Az összesített szerkesztőségi listák alapján

top20_2016.jpg

Az év vége felé közeledve mindenki összegez, átgondolja, hogy mit is tett, vagy éppen nem tett meg az adott évben. Mi már a múlt héten megmutattuk, hogy személyenként kinek mi volt a tíz kedvenc lemeze, most pedig az egésznek az összesített eredményét láthatjátok egy húszas sorrá bővítve. Az eredmény úgy jött ki, hogy a lemezek 10, 9, 8 ....2, 1 pontot kaptak a listákon lévő helyezésük alapján, illetve annyiszor plusz egyet, ahányunknál szerepelt az adott album. Így született meg a következő összeállítás, lássuk, milyen is volt 2016 a RockStation szemüvegén keresztül!

Tovább

Itt egy újabb Kreator klippes nóta

kreator_2016.jpgTudjuk, hogy mindenki vérrel jelölte be a napot január 27-ét amikor is Gods Of Violence című új albumát szabadítja az éppen az újévi hangulatból felocsúdott világra a germán thrash veterán KreatorA címadó dalról már korábban írtunk, sőt tegnap is jelentkeztünk egy speckó nótával, most viszont itt van egy vadonatúj videó klippes szerzemény, igazi karácsonyi hangulattal. A hajtás után tehát következzen a Satan is Real című remek dal, amely nem meglepő módon úgy szól, hogy letépi az arcod, azt garantálom. HELL!!

Tovább

Jövőre jön az új Emmure album, itt egy újabb dal róla!

emmurelamottavideo.jpgLook At Yourself címen fog megjelenni az Emmure legújabb nagylemeze. A várhatóan jövő év elején napvilágot látó korongról, melynek munkálatai miatt az Európa-turnét is törölték a srácok, a Torch című számot már ismerhetitek, most pedig egy újabb szörnyeteget, a Russian Hotel Aftermathot szabadította a nagyvilágra Frankie Palmeri és a körülötte teljesen lecserélődött brigád.

Tovább

Az új Battle Beast videó megvolt már?

bringerofpain.jpgFebruár 17-én érkezik a svéd csajfrontos dallammetal zászlóshajójának, a Battle Beastnek legújabb nagylemeze, a Bringer Of Pain. A Noora Louhimo vezette csapat el is készítette hozzá a legújabb videóját, a King For A Dayt, mely nem csak zenéjében, de talán a videó stilisztikájában is visszahozza kicsit a '80-as éveket. Aki még nem tudná, annak mondjuk, hogy a zenekar április 5-én Budapesten játszik

Tovább

Max Cavalera szerint "nagyszerű" lenne egy Sepultura reunion

0max_igorcavalera_roots2016_17_eredmeny.jpgA legendás Roots albumot nemrég nálunk is megturnéztató Max Cavalera nem zárkózna el annak a lehetőségétől, hogy egyszer még egyben láthassuk a Sepultura klasszikus érájának felállását, habár tudja, hogy ez ebben az életben már nem igazán fog megtörténni. Elmondása szerint az Iggorral való összeállása egyébként is tekinthető inkább újraegyesülésnek, mint az egykori négyes esetleges összeölelkezése, de beszéljen inkább Maxi papa.

Tovább

Túl van a májátültetésen Mike IX Williams!

eyehategodband2015_638.jpgAz Eyehategod frontember, Mike IX Williams hol javuló, hol rosszabbodó állapotáról mi is beszámoltunk az elmúlt hetekben, ahogy arról is, hogy egy sikeres közösségi adakozásnak köszönhetően az ellátására és az egyre sürgetőbb májátültetésre is össze tudták szedni a kellő mennyiségű pénzt. Jó hír minden rajongónak, hogy Mikenak szerdán megtalálták a megfelelő donort, így csütörtökön már el is végezték a beavatkozást, ezt pedig a barátnője, Michelle Maher-Williams lent látható Facebook-posztjaiból tudhattuk meg.

Tovább

Earth Under The Sword - Itt egy új, de nem lemezes dal a Kreatortől

kreator_2016.jpg

Ahogy azt korábban már többször mondtuk január 27-én jelenik meg a germán thrash veterán Kreator új albuma Gods Of Violence címmel. A címadó dalt már volt is szerencsénk megmutatni a lemezről, most alább itt egy másik Earth Under The Sword címmel, igaz ez nem kerül fel az albumra, hanem a Decibel Magazine Flexi Series-ének keretében jelent meg.

Tovább

Mastodon, Gojira, Pendulum és Alter Bridge a jövő évi Nova Rock Fesztiválon

Mastodon-20142.jpg

Eddig sem tűnt rossznak a június 14-17. között Nickelsdorfban megrendezendő Nova Rock fellépőgárdája, ám ma a szervezők még tovább erősítettek rajta. A headlinerként fellépő System Of A Down, Blink-182, Green Day, Linkin Park négyes mellett eddig olyan nevek voltak ismertek többek között, mint a Prophets Of Rage, a Slayer, a Five Finger Death Punch, az In Flames, a Sabaton vagy a Hatebreed. A mai bejelentés nyomán megtudhattuk, hogy jövő júniusban fellép még a fesztiválon a  Pendulum (live), az Alter Bridge, a Mastodon, a Good Charlotte, a Knife Party, a Gojira, La Pegatina és a Shame. További infók ITT.   

Metallica-kvíz, pletyirovat a Jimmy Kimmel Showban és közértben zenélés

metallica_2016_4.jpgEgy egész érdekes pillanatnak lehettek szem- és fültanúi a december 14-i Jimmy Kimmel Show nézői, ahol a Metallica és egy rajongójuk, Dave versengtek, hogy ki is ismeri jobban a legendás zenekart. Nyilván a komolyságfaktor elég alacsonyan volt, így nem is érdemes hatalmas harccal számolni, inkább a poén a lényeg. A műsorban szóba került még a Metallica-tagok gyerekeinek viszonya az apák zenéjéhez, illetve az új lemez is, de ha már ott jártak elő is adtak egy-két dalt. Mindezekről videókat is mutatunk, de nyilván az angolosok ismét előnyben vannak.

Tovább

Jelmezes maszkabál és metálkarácsony a Barba Negrában

Iced Earth 20131.jpg

A Barba Negra nem áll le, kimaxolja még a Karácsony előtti időszakot is, varázsdobozából jobbnál jobb koncerteket húz elő és mágikus erővel csábítja magához a szórakozni vágyókat. A Péterfy Bori & Love Band egy kicsit sem szokványos, karácsonyi farsangra, míg a Depresszió zenekar évzáró nagykoncertjükre hív, de az MTV Headbangers Tour néven futó metál parádé is óriásit fog szólni a fényárban úszó adventi éjszakában.

Tovább

2017: 25. hét együttlét

Azaz erre kell számítani a jövő évi Sziget Fesztiválon!

sziget17.pngA jubileumi Sziget első bejelentésben hozza, amit várunk kedvenc fesztiválunktól: változatos stílusok, aktuális fellépők, akik közül többen új lemezanyaggal örvendeztetik meg a 25. Szigetet, 2017. augusztus 9-16. között. Ebben az évben pedig még “early bird” áron kínálják a jegyet a szervezők, amivel karácsonyi ajándék gyanánt is biztos sikerre számíthatunk. A most napvilágra került fellépők közt van például az utóbbi idők több megaslágerét is jegyző - várhatóan az év elején - új lemezt piacra dobó Major Lazer, a 25. Sziget End Show-ját celebráló világklasszis DJ páros, Dimitri Vegas & Like Mike vagy a szintén jövőre friss hanganyaggal jelentkező punk’n’roll banda, a Bad Religion.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum