RockStation

Stúdiókoncert-sorozatot indított a SuperSize Recording

Az első koncertet a Crippled Black Phoenix adta

2017. február 27. - sunthatneversets

ssr_01.jpg

Havonta jelentkező, saját készítésű videós stúdiókoncert-sorozatot indított Magyarország egyik vezető hangstúdiója, a SuperSize Recording. Az első koncertet egy underground szuperprojekt, a Crippled Black Phoenix adta.

A SuperSize Live Session egy előadócentrikus tartalomszolgáltatás, melynek fő produktumai a havonta jelentkező stúdiókoncert videók. Műsoronként egy zenekartól mutatnak be 3-4 dalt, 15-20 percben. A számokat rögzítik, több kamerával is felveszik, és a felvételt leadják.

A SuperSize Live Session abban különbözik a hagyományos szerkesztésű műsoroktól, hogy a néző már-már testközelből nézheti meg az együttesek produkcióját, olyan érzést kelt a koncert, mintha a monitor előtt ülők maguk is jelen lennének a felvételek közben.
"Szeretnénk olyan zenei irányt képviselni, ami alternatívát nyújt az igényes élőzenét kedvelők illetve előadók számára" – mondta Horváth Attila, a SuperSize Recording vezetője. – Célunk, hogy a zenei anyagot tradicionális módon, a zene élő hatását szem előtt tartva, de a technika jelenlegi elvárásainak maximálisan eleget téve rögzítsük.

A feltörekvő formációk mellett népszerű előadók is szerepet kapnak a felvételek során. A készítők célja, hogy a magyar zenekarokat és hazánkba látogató külföldi bandákat is bemutassanak, melyben számos koncertszervező iroda partnerük.

Az első adásban egy angol szupergroup, az egykori Electric Wizard, Mogwai, illetve Sun O))) tagokból álló pszichedelikus "űrutazó" prog/poszt-rock banda, vagyis a Crippled Black Phoenix zenélt. A dalaikat végigkísérő változatos hangszerelés lehetővé teszi, hogy magával ragadja az embert a néha Pink Floydot megidéző szomorú, mégis a hagyományos rock stílusokon túlmutató muzsikájuk. 2004-es fennállásuk óta több konceptalbumot is megjelentettek, melyeknek fontos témái között szerepel az emberi természet és az abból fakadó globális problémák. Ennek is köszönhetően nőtte ki magát a Crippled Black Phoenix az elmúlt évtized egyik legkülönlegesebb, saját útján járó zenekarává. A koncertjük tegnap este ment le a http://www.supersizerecording.com/live_session oldalon, ahol bármikor visszanézhető a produkció.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3512297617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum