RockStation

10 nem túl szerencsés, de klasszikus hardcore lemezborító

2017. március 11. - csubeszshuriken

117251575.jpgAz mondjuk tény, hogy a hardcore, vagy egészen pontosan a hardcore / punk alapszemlélete sehol sem szólt a hivalkodásról azoknál a bandáknál, akik lefektették ennek a műfajnak az alapjait. Hiszen részben a szépen becsomagolt dolgok ellen való lázadás katalizálta ezt a szép lassan közösséggé is fejlődő zenei irányzatot. Ennek megfelelően pedig a minimalista megközelítés nem csak preferált, de egyben üzenetértékű dologgá is vált ezen a színtéren. Ettől függetlenül azonban mégis megszülettek az évek során azok a lemezborítók, amikbe nemcsak az általuk fedett zenék miatt lehetett beleszeretni. Meg aztán lettek olyan nem szerencsés alkotások is, amik örök kontraszt maradnak, hiszen klasszikus albumokat borítanak, de igazából csak simán béna. Ezekből szedtük össze a tíz szerintünk leginkább említésre méltóbbat.

Bár a bakancs, rövidnadrág kombináció mindig is az erős elköteleződés jele volt a műfaj iránt, itt mi hatodik menet gyanánt mégis arra asszociáltunk, talán a két rockzenészt imitáló osztrák túrázó fog majd megmérkőzni az utolsó tányér gulyásért. Ja, és a másik gitáros tuti a bátyjától kapta a nadrágot. Mert még nem nőtt bele!

1235592378.jpg

Oké. A sörös doboz lánctalp abszolút meggyőző. Meg, ha már Wehrmacht és umlautos a, akkor nyilván tank is legyen. De miért olyan jól fésültek ezek a srácok, mintha látens Modern Talking rajongók lennének egy elcseszett pályaválasztási prospektusból?

wehrmacht_biermacht_enl.jpeg

Valószínűleg a zenekar tagjai nagy rajongói lehettek az X - Man képregényeknek és Ciklon karaktere őket is rabul ejtette. Az ezen a borítón látható ábrázolása pedig sokkal erősebben sugallja, hogy ő valójában egy mutáns, mint Halle Berry. Itt ugyanis jól látszik, hogy egy módosult gén által örökre réveteg napközis maradhatott hősünk. Akinek az iskolatejtől nem csak a feje lett kerek, de komoly erőket is sugároz. Az meg külön megnyugtató, hogy a kutyák mellett szerepel a képen egy vízipók is.

42162.jpg

A kaliforniai arcok nyilván cinknek szánták a fotót. Ez azonban olyan jól sikerült, hogy ha egy elcseszett balkáni borítóválogatásban látnánk, simán elhinnénk, hogy a gondos gazdik örömére pároztatott házi kedvencek lakodalmas bandájáról van szó. A Duran Duran fodrászának pedig külön köszönet, hogy punkokkal is szóba állt.

mi0000634870.jpg

Tűzben edzett férfiak. Tűzben edzett buzogányok. Csak aztán majd James Jasta meg ne tudja, hogy a rutintalan lemezboltos gyerek ránézett erre a lemezre és élből bekeverte a Tűzmadár meg a Diktátor albumok közé a durva optikai tuning miatt. Ahol a nyakon rajzolt tesztoszteron terminátorok, majd kurvára nem keresik.

7568_hatebreed-perseverance.jpg

Érdekes, hogy kanadai ez a zenekar. A szocreál reklámművészet ugyanis ugyanezeket a színeket használta előszeretettel a Bip textiltisztító családnál is. Mondjuk az is hardcore volt, meg kell hagyni. A legnagyobb tisztelet viszont az archaikus szelfikért jár. Igen, mi is sokszor próbálkozunk, mire lesz egy pöpec. Ez van.

doa_hardcore_81-399427.jpg

Súlyos poszt-apokaliptikus vízió 1986 környékéről. Ahol végül majd nem a sötéten elmosódó alakok egyike festi az égre a világ legvégső mélypontját. Hanem az elméjében súlyos hiányosságokkal tengődő, bárgyú napocska. Aki majd felkel, ha már csiga kisherceg szerencsésen belevezette repülő gitárját a fa odvába és az horizonton végül ismét lesz neki hely.

51880_mdc-smoke-signals.jpg

A címlapokból kivágott betűk montázsa menő. A régi sulis grafikával bíró játékok és némi horror film adalék viszont csak az erős idegzetűeknek való. Bár lehet, hogy mindez csupán a még fel nem fedett történelem része. Ahol először nyelte el gyerekek lelkét a testet öltött commodore 64 korszellem.

front.jpg

Egy legendás név és egy legendás karakter találkozása. Akár ültethetné ezt az albumot a dicsőség csarnokának abba a sarkába, ahova először beszüremlik a felkelő nap fénye. Azonban Cartman és a Black Flag találkozása inkább egy csúnyán elsötétülő alkony.

black_flag_what_the1.jpg

Ördögfarok és istenkáromlás 2000 a hét templom árnyékában. Meg négy tanga, plusz még öt farok. Mélységekbe való döbbenetes betekintés. Lángok! Na, de ha nem passzentos az arány, kimarad végül egyedül? Mert ő még tollasozhat a fövenyes parton egymagában, úgy talán lesz annyi boldogság, ami megöli a szívébe végül beköltözni kívánó gonoszt.

pitboss_2000_booty_crew.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr8112324601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum