RockStation

30 év után újra kiadja első három lemezét a Voivod - Természetesen sok extrával

2017. április 02. - csubeszshuriken

daeca6b72f41ca8b7e5c813e6bce90c3.jpgAz egyik legnagyobb hatású kanadai thrash csapat, azaz a Voivod most újra kiadja az anno a Noise Records gondozásában megjelent első három lemezét. A máig leginkább sikeres első három Voivod lemez 1986 és 1988 között jelent meg Rrrroooaaarrr, Killing Technology és Dimension Hatross címekkel. Amik most a BMG kiadónál jönnek majd ki bakeliteken is április 28 - án, amikből 30 éve nem sajtoltak újat, ezekkel a korszakalkotó dalokkal. A kiadványok azonban nem csak újrakeverve és lemezbe karcolna jönnek majd, hanem arra még pakol a banda és a kiadó néhány extrát. Méghozzá az említett albumok megjelenéseinek éveiben rögzített három montreáli koncert felvételeit. Illetve DVD kollekciókat a korai évekből egy belga koncerttel megspékelve.

Bár a progresszív tharsh stílusmeghatározás tőlük származik, az 1982 körül kezdő banda zenéje azóta sok transzformáción ment keresztül. A technikás progresszív zenék hatása, fifikás gitárok és a pszichedelikus hangulat azonban végig kísérték a máig rendkívül aktív banda történetét. Amiben szereplő volt a kétezres években Jason Newsted és elvesztették a banda alapítótagját Denis D'Amour, azaz Piggy művésznéven futó gitárosukat. Utolsó nagylemezük négy éve jelent meg Target Earth címmel, de kislemez és split anyag is jelent meg tőlük azóta. Ha pedig már hazai pályán lenyomott montreáli koncertekkel kedveskednek ők is az évtizedes rajongóknak, két videót a nyolcvanas évekből mi is levadásztunk remek nosztalgia gyanánt.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr6112394777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum