RockStation

Hivatalosan is beiktatták a Pearl Jamet a Rock And Roll Hírességek Csarnokába

2017. április 09. - theshattered

pearl-jam.jpgAmerikai idő szerint péntek este hivatalosan is tagja lett az egyik legrangosabb társaságnak, a Rock And Roll Hírességek Csarnokának a Pearl Jam. A seattlei csapat huszonhat évvel a debütalbumuk, a Ten megjelenése után lett beiktatva, ami ugyebár azért fontos, mert az első lemez kiadása után negyed századdal történhet meg leghamarabb is a beiktatás.

A csapatot beiktató David Letterman ezt mondta az albumról: "A lemez úgy landolt közöttünk, mint valami harci helikopter az északnyugati államokból. Volt benne egy csomó harag, ami bejött a huszonéveseknek, akik nyomás alatt voltak, munka nélkül és kiközösítve éltek a társadalomból. Akkoriban már majdnem ötven voltam, de még én is ki voltam akadva, ráadásul az egészre még táncolni is lehetett, de ez már egy másik történet.

Aztán kiderült, hogy ezek a Pearl James srácok sokkal többek, mint egy zenekar. Igazi kulturális organizmusok. Észreveszik az igazságtalanságot és szembeszállnak vele, legyen az akár emberi jogi, vagy környezeti probléma, akár éhezés. Semmi nem kerülhette el a figyelmüket, ráadásul mindenért kiálltak és válaszoltak az eseményekre."

A Pearl Jam énekese, Eddie Vedder is kitért a fenti témára: "A klímaváltozás valós dolog. Nem hamis információ. És nem, nem szabad annak a generációnak lennünk, akikről majd a jövőben visszatekintő emberek azt fogják mondani, hogy vajon miért nem tettek semmit ezek az emberek, hogy megoldják a korszakuk legnagyobb problémáját."

A dalnok a korábbi dobosokról is megemlékezett, többek között Dave Abbrizzeseről, akit nem hívtak meg, vagy éppen Jack Ironsról: "Ha nem találkoztunk volna vele, a zenekar nem is létezne. Akkor nem vagyok itt ebben az épületben. Lehet, hogy nem is ezen a bolygón lennék. Jack, nagyon köszönjük! Köszönet a barátságodért!"

A beiktatás után a Pearl Jam eljátszott négy dalt, méghozzá az Alive-ot, a Given To Fly-t, a Better Man-t, valamint egy Neil Young feldolgozást, a Rockin' In The Free World-öt.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr8812411007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum