RockStation

Így nyilatkozik Papa Emeritus a korábbi Ghost tagokról

2017. április 24. - theshattered

0ghost2015_33.jpgAhogy már mindenki tudja, a korábbi tagok egy része beperelte a Ghost ügyeinek intézőjét és énekesét, Papa Emeritust, azaz Tobias Forgeot. Nyilván ez a nevek egy részének felfedésével jár, sőt, időközben az is kiderült, hogy melyik dalt ki írta, de most nem erről les szó. Ez a cikk most arról szól, hogy hogyan is néz ki a zenekar az énekes szemszögéből? Erre, a maszkokra és a tagcserékre világított rá egy nemrégiben adott interjújában a dalnok.

"Hát, én úgy gondolom, hogy az egyik hiba az az volt, hogy a maszkok miatt nem érkezett rájuk (a korábbi tagokra) kellő mennyiségű nyomás. Mondjuk inkább úgy, hogy nyilvánvalóan nem volt ilyen záradék, az egész csak egy egyezségi megállapodás volt. Nem volt semmi tilás. Nem volt senkinek sem megtiltva, hogy felfedje a személyazonosságát."

A 2016-os nagy kilépésekről ezt mondta az énekes: "Nem mondhatom el a teljes történetet, de anélkül, hogy belemennék a részletekbe, annyit elmondhatok, hogy a Ghost nem egy zenekarként lett alapítva, az első felállás csak az első lemez felvétele után lett összeszedve. És azóta nagyon sokszor megváltozott a legénység. Ha követtél minket azóta, hogy elkezdtünk élőben játszani, 2010 októberétől, észrevehetted, hogy számos tagcsere volt. Például a tavaly novemberi felállásból senki sem játszott annak idején az Opus Eponymouson.

A zenekart nem közösen alapítottuk. Mindig is egyfajta... hogy is mondjam, Bathory szerű banda voltunk, ahol volt egy koncertfelállás, de az a felállás nem feltétlen ugyanaz, aki a lemezeken is játszott. Az Opuson és a Meliorán volt egy dobos, aki például sosem játszott velünk élőben. Szóval az én részemről sosem voltunk egy.. Amit néhány rajongó gondol, az nem igaz. Nekem csak egyfajta... Az emberek majd... Ha egy kicsit jobban beleássák magukat a dolgokba, rájönnek, hogy amit mondanak, vagy amit gondolnak, az nem helyes, nem valós dolgokon alapszik, de ez rendben van. Ez így jó. Nem gond."

A maszkokról és arról, hogy a rajongók egyből kiszúrják, kik az új tagok, még ha a csere általában titok is marad: "A kosztümök és minden más a zenekar átka volt mindig is, mert mindig az zavarja be az embereket, az lesz nekik a legfontosabb. Nehéz olyan zenekarban lenni, ami nem úgy csinálja a dolgokat, ahogy más bandák. Egyszerre átok és áldás is."

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr1012448333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum