RockStation

Sátán, Venom, bugi, punk és kevertek --- Küszöbön a 2017-es magyar Black Magic Six turné!!!

Igényes zene igénytelen körítéssel; avagy így írok, ha virrasztok.

2017. április 27. - Nemesúr

bm6minitour_kicsi.jpg

Ez itt egy koncertajánló. Benne 3 elszabott zenekar, 3 koncert, 3 városban. Mindről naagyon fontos infók és nagy és szép szavak. Nem fizet érte senki és ahogy ezt írom, reggel hat van, téged meg épp nekem kell kérlelnem, hogy méltóztassál már művelődni legyélszíves köszidrága, szóval ennyi tellett. Nem lesz szép, viszont szórakoztató, az de. Mint a jövőnk. Mint a fellépők. Mondom, mutatom:

Black Magic Six egy finn garázsrockduó. Ha még nem hallottál róluk, akkor nem jársz igazi koncertekre, legalábbis Budapesten, Szolnokon vagy Debrecenben nem. Pfej. Szégyen rád, kankó és kénkő. De semmi baj, még kaphatsz előkóstolót a hangulatos kárhozatból: újra meglátogatják kedvenc magyar városaikat, már 4. alkalommal! És ez egy jó dolog, mert:

A Black Magic Six két kimosakodott alkesz. Walter White és egy kiégett rock'n'roller strici. Vicodin és házi viszki. White trash Stan és Pan. Nem sátánisták, de bírják az ördögöt, néha elviszik turnéra, bekábszizva telel a csomagtartóban, de psszt. Nem emberbarátok, de örülnének a pénzednek. Nem találkozol velük se a rádióban, se sötét sikátorokban, pedig ezt érdemelnék, meg te is.

black_magic_six_bm6.jpg

A Black Magic Six egy legenda. Primitivitás. Pincezaj. Minimalista bengbeng. A rocknroll langyos, csípős veleje, azonnal kenyérre lehet kenni (vele). Egy pink fender, egy lángoló állódob, pofonegyszerű, mégis atomdögös riffek, ormótlan dalocskák és 2 üvöltő faszkalap.

A Black Magic Six nem baszakodik. Az új albumuknak az a címe, hogy Válaszd A Halált. Ha már hígfolyásod van az Élvezd! rádiós sorozatjátszásától, és akarsz valami őszintén, vidáman, vehemensen nihilistát, uzsgyi!

Aztán.

A Hínár egy rusnya vízinövény, ami úgy néz ki, mintha a salátám lefosta volna magát magával. A zenekar, ami a nevét viseli, ezt a hangzást, valamint ezen emésztőszervi tusakodást (önmagunkkal...!) kívánja torz gitárzajokkal, ijesztő pofával és nagyon borult és kimondottan gáz new wave hangzatokkal visszaadni. Kicsit Voivode, kicsit URH, kicsit szuperbuta Pozvakowski, kicsit Hiteljugend, nagyon Kérdőjel-zenekar utód. A Hínár bizarr. A Hínár olyan jó, hogy beszarsz. A Hínár olyan szar, hogy már  jó. A kérdés annyi, melyik végén is állsz a csöves erősítőnek: az egyiken, vagy az egyiken sem.

A Hínár a turné mindhárom állomásán a finnekre tekeredik, mert annyi a magyar igazság meg egy forintalapú devizahitel, és a finn-magyar rokonságra emlékezendő fojtogatják és itatgatják és babusgatják őket.

Eme karitatív tevékenységre ezennel te is fel vagy szólítva, kedves drága olvasó! Rájuk fér.

A Létrázók szerszámfetisiszta szakmunkás wannabek vagy csak simán szerszámfetisiszta szakmunkások. Az is lehet, hogy egy másik zenekar. Én csak a Létrákat találtam a jutyúbon, minden, a kistérségi építőipari zenében járatosabb haverom (azaz 2) szerint ez ugyanaz. Bizony, ezek tényleg kalapálnak, hordót klopfolnak, és létrán(!) játszanak, meg az idegeinken. Képzeljük el a Kovbojokat, a Bonanza Banzait és a Butthole Surferst egybegyúrva a Lyuhász Lyácint Bt. szerszámparkjával és énektudásával... Vagy ne, ne képzeljük el. Nézzük meg, Ha merjük, hallgassuk is. (Ha meg tévedtem, akkor bocsi, amint ideér a Soros-ösztöndíjam, leutazok a városba repülővel, és feltérképezem a helység underground dadaista-zenei agrár male art szcénáját, majd szerzői kötelességemnek eleget téve hosszas tanulmányban fejtem ki tévedésem fenomenologikus következményeit. Vagy csak legközelebb publikáljatok a netre is, bármit, plíz. Jó?)

A Pillocksról fogalmam nincs, mi a tosz. Ez ilyen titokzatoskodós rockprojekt lesz, mert sehol semmi, avagy a folklór pincesötétje túl jól fedi őket. Valaki menjen le Szolnokig és nézze má' meg őket, a társaság kedvéért! Akár meg is írhatja nekünk, milyen volt. Állítólag újságírni nem nehéz. Elvégre még tőlem meg a bájerzsóttól se vették el a jogosultságot, neked is van remény!

Kiknek hála?

A RNR 666 egy öntörvényű, ijesztő és általában azért kedves alakokból álló baljós budapesti underground szervező csapat. Nekik hála történnek még ilyen kis tikszaros csodák az országban. Ez itt az adószámuk, ez itt az oldaluk, teszed a lájkot, küldöd a gyógyító kódot meg az 1%-odat, veszed a pólót meg kapkodva a levegőt, értem? Úgy.

Én meg egy idegbeteg, virrasztékony, fasz firkász vagyok, akinek van pofája eddig húzni az ajánlót, de a finisben, kompenzálandó szörnyű hiányosságait s a zsurnalizmus mélyebb misztériumaiban való járatlanságát, ím, az olcsó hatáskeltés és parttalan vulgaritás költői eszközeivel kísérli meg most is felhívni a nagyérdemű, vagy legalábbis a ti, becses figyelmeteket ezekre a remek formabontó muzikális produkciókra! 

black_magic_six_live_1.jpg

Ha ez sikerült, megosztod. Ha tetszett a zene, megosztod. Ha kirívóan szar volt, megosztod. Ha csütörtök, péntek, szombat vagy vasárnap van, megosztod. Hétfőn maradj ágyba'. Jövő héten kiskedden már mindegy. Úgyhogy megosztod.

Nnna. Csak' kész ez a cikk is.

Ennek tükrében, lesztek szívesek letakarodni a nívós helyszínekre, méghozzá döbbenni, vedelni és bugizni, genyáim, és éltessétek az undergroundot, amíg van, mielőtt abból is kisöprik a túllibsi és migráns(nyelvű) zenekarokat, mint a Cseh Tamás Programból!

Puszika és pokoltűz.


rs_nevjegy_nemesur_bottomline_wide.png

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3412457677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum