RockStation

Woodstock lesz Alsóőrsön – 18. Harley-Davidson Open Road feszt, 2017. június 7-11

2017. május 23. - viliricsi

harley_2.jpg

Sajtótájékoztatóra voltunk hivatalosak, mégpedig a Harley-Davidson „palotába”, a Neszmélyi közbe, közel az M7-es bevezető szakaszához. A kapuban kapott útmutatás szerint átsétáltam a szerelőműhelyen, ami önmagában is látványosságnak számított, majd végül az esemény tiszteletére felhúzott sátorponyva alatt kötöttem ki. Kicsit úgy éreztem magam, mintha egy Story-(vagy melyik újság csinálja ezt) partyn forogtam volna; bármerre néztem, híresség került látószögembe. A különbség „mindössze” annyi volt, hogy akik tiszteletüket tették itt, őket nem „celebeknek”, sokkal inkább ZENÉSZeknek nevezném.

Csak néhány személyt ragadnék ki, elnézést kérve a többiektől: itt volt teljes létszámban a Tankcsapda (bár náluk ez mindössze három főt jelent), Ganxsta Zolee, jobbomon pedig Pataky Attila álldogált Gergő fiával, ellentmondva a sztereotípiáknak, tehát nem vette körbe testőrök gyűrűje, és szívesen vegyült a többiekkel. A másik nagy vegyülőnek a csapdás Sidi bizonyult, aki látható örömmel állt meg motoros selfie-re a fiatal újságíró kollégákkal.

Mert – mint az egy sajtótájékoztatón gáz volna másképp – jó pár neves zsurnaliszta is megjelent a sátorban, köztük a „hammeres Cselő” is. Viszont sok idő nem adatott dumcsizni, mert a szervező urak hamar kezükbe kapták a mikrofont, és belemondtak jó pár érdekes adatot.

Többek közt, hogy az idei, június 7-én kezdődő és 11-éig tartó Open Road feszt lesz a tizennyolcadik. A helyszín mindig ugyanaz, tehát Alsóőrs. Tíz-tizenkétezer ezer motorost és „motortalan” érdeklődőt várnak. Akinek nincs ki a négy kereke, csak kettő, azt várja a „falka” szerda reggel 8 után a Neszmélyi közben. Nem para, ha nincs gépsárkány, itt mindjárt lehet is bérelni egy Harleyt.

Azért, hogy tanuljunk is valamit, a Balaton-parti helyszínen délelőttönként kaszkadőr-bemutatókat nézhetünk. Nem kaszkadőrök ugyan, de, ha lehet, még nagyobb tisztelettel tudunk tekinteni a Magyar Mentőmotor Alapítvány életmentőire, akik nevüket adják a rendezvényhez, és akik számára támogatói jegyet lehet vásárolni a mindenképp leszurkolandón felül.

A hosszú hétvége főszereplői a motorosokon és jószágaikon kívül negyven „darab” zenekar lesz. Udvariassági alapon kezdjük a vendégekkel: már csütörtök este megalapozza a fesztivál-hangulatot a Woodstockban is megmérettetett Ten Years After. Majd egy nap alatt másfél évtizedet fogunk öregedni, és lecsekkoljuk a nyolcvanas évek első felének ikonikus szinti-pop csapatát, az Alphavillet. Ők nem először járnak Alsóőrsön. „Remek volt, különösen a lányok” – összegezte Marian Gold énekes tapasztalatait (ha egyáltalán voltak ezirányú megtapasztalásai). Mi, a Harley-sátorban jelenlévők kifejeztük azon reményünket, hogy idén valami frappánsabbal rukkol elő a germán pop-isten.

harley_1.jpg

A fesztiválnyitás nehéz feladatát Deák „Bill” Gyula és zenekara vállalja magára, még szerda éjjel. Csütörtökön az angol veteránok előtt meghallgathatjuk a magyar fiatalok, azaz a Road produkcióját. Éjszaka pedig maga Dévényi Tibi bácsi fogja dobálni pöttyös labdáit. A péntek szenzációja magyar részről a Kiss Forever Band lesz.
Szombaton ugyan külhoni sztárvendég nem lép fel, de minek is, ha megoldjuk hazaiból? Edda, Tankcspda, Kowalski, Aurora, Madarak...és még akiket terjedelmi okokból kihagytunk. Inkább ITT a teljes program. 

Idén bemutatkozik az „okos karszalag”. Nem csak a belépésre ad jogosultságot, hanem fizethetsz is „vele”, a fel nem élt összeget pedig hazamenetelkor visszakapod. Motorunk paraméterei is leolvashatóak lesznek a karszalagról.

A tájékoztatást követő állófogadáson az alsóőrsi polgármester úrral, Hebling Zsolt Józseffel beszélgettünk arról, mit jelent a községnek a fesztivál. Természetesen bevételt, mégpedig úgy, hogy eddig semmi probléma nem adódott. Ez a tizennyolc alkalom ugyanazon faluban önmagáért beszél.

Most pedig átcsúszunk sporttudósításba, hiszen nem akármi történt a végén, mint motorverseny! A Hearley-Davidson legújabb produktumával, a Street Roddal egy szlalombólyás akadálypályát kellett teljesíteniük az önként vállalkozóknak. Sajnos motorázás tekintetében leragadtam a sebesség szereteténél; ezért magamban csak annyit tudtam megállapítani, hogy a legújabb nemzedék képviselője már nem annyira a chopperek, hanem egy leheletnyit szinte a speed motorok felé tendál. De ha felül akarod bírálni „szakértői” véleményemet, nyerd meg majd a feszten, mert azt is lehet!

Különös versenystatisztika, hogy az első és az utolsó (ötödik) hely egyaránt tankcsapdásé lett! Mivel másodpercek döntöttek, egyáltalán nincs szégyenkezni valója Sidinek, még Fejes Tomi egy szószerinti vérprofit is maga mögé utasított, mivel a fiatal motoros mentős „doktor bácsit” szorította a második helyre.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr5012534507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum