RockStation

Fekete lyuk tátong a Nap helyén - Chris Cornell emlékest lesz az A38 Hajón

2017. június 07. - BETH

18740452_10155326632244687_2089678742771041717_n.jpg

Egyre több mindent tudunk meg Chris Cornell haláláról – és egyre nyugtalanítóbbak a hírek. Nem mintha nem lett volna elég mély és sötét minden lehetséges verzió, a tények továbbra is makacsul, mázsás súllyal telepednek mellkasunkra, pedig ezen a ponton már nincsenek további válaszok. Sokan megírták, megemlékeztek róla, próbálták megfejteni. Olcsó, mély, hamis, bugyuta, őszinte, felkavaró – jelzők, amikkel jellemezhetnénk az azóta megjelent szalagcímeket és cikkeket, de a gyász árnyékában összeroppan minden vád és vallomás, mi élők pedig súlytalanul haladunk tovább saját elmúlásunk felé. Amiről annyiszor mesélt nekünk. Személyes bejegyzés helyett most emlékezni hívunk titeket.

Június 23-án hazai zenészek és publicisták gyűlnek össze az A38 koncerttermében, hogy koncerttel, vetítésekkel, színpadi beszélgetésekkel, illetve egyenesen Seattle-ből érkező videó-üzenetekkel elevenítsék majd fel Chris Cornell életútját és munkásságát. A ‘No One Sings Like You Anymore’ elnevezésű est főszervezője Pintér Miklós, az általunk is nagyrabecsült Grungery – Sound of Seattle online magazin alapító-főszerkesztője, művészeti vezetője pedig a Superunknowns és Ozone Mama frontembere, Székely Marci.

“Egy nagyon szép emlékesttel készülünk, ami remélhetőleg méltó búcsút és valamiféle megnyugvást hoz majd a magyar rajongók számára" – mondta Pintér Miklós az emlékestről. 

chriscornellemlekest.jpg

Az esten fellépnek: Bella Levente az Audioshake-ból, Csányi Szabolcs (Black-Our, AB/CD, Foo Lighters), Csányi Zoltán (Black-Out, Piknik Park, Roy és Ádám Trió), Erdős Szabolcs (River Of Lust), Galambos Dorina (River of Lust, Mrs Columbo), Kövi Lóránt (Flop), Mátyás Attila (F.O. System, MAB, Sex Action), Ormai Bertold (Basement, Stone Pilots - Hungarian Stone Temple Pilots Tribute Band), Pálinkás Tomi (ex-ISTEN HÁTA MÖGÖTT, TEJ), Sipos Andris (Strong Deformity, NUKE), Stumpf András (ex-Flop), Szabó Attila (Caught the Flow, ex-Soundshine), Székely Marci (Ozone Mama, SUPERUNKNOWNs - a tribute to Soundgarden), Tanka Balázs (Kaldera, Turbo), Várhidi Adrián (Alone in the Moon), Vörös András (Ørdøg, ex-Superbutt), valamint a Basement, a Flop, a SUPERUNKNOWNs - a tribute to Soundgarden zenekarok. 

A színpadi beszélgetésekben részt vesz Draveczki-Ury Ádám (Shockmagazin), Lénárd László (Hammerworld Magazin), Pintér Miklós (Grungery - Sound of Seattle), Tresó T Tibor (KultPresso - a Lánchíd Rádió törzsasztala), Uzseka Norbert (Hammerworld Magazin), és Varga Attila Sixx (Index.hu).

Mi ott leszünk, hogy lerójuk tiszteletünket – és arra kérünk titeket is, hogy gyertek el, emlékezzünk együtt Chris Cornellre. A mágusra, művészre, sorsformáló ikonra, édesapára. Az esemény hivatalos oldalát itt találjátok, találkozzunk június 23-án a hajón!

"No One Sings Like You Anymore". Nyugodj békében. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr7912568031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum