RockStation

Grindcore szerda - Három friss megjelenés, ami seggig karmolja az arcodat

2017. június 21. - csubeszshuriken

a1354185508_10.jpgKönnyű triplázni, ha egymással párhuzamosan jelennek meg olyan lemezek, amik első és második blikkre is ugyanannak a szűk rétegnek szítják tovább szorongatott szellemét. Súlyosabb a csomag viszont, ha a pórázrol egyszerre elszabaduló bestiák gyors egymásutánban karmolják seggig háromszor is az arcotokat. Ezért azt gondoltuk, így szerda alkalmából összedobunk nektek egy grindcore csomagot három kellőképpen érdekes és friss megjelenésből. Ahol a műfaj egy görög, egy svéd és egy indiai bandájának karakteres lemezeivel kombinálunk.

Amik közül az első legyen az indiai Heathen Beast. Akik trió felállásban zenélnek és leginkább black metál bandaként határozzák meg magukat. Elsősorban a vallásokkal való szembenállásuk miatt, amin keresztül bírálják például azt a kontrollt, amivel az egyházak rendelkeznek az emberek felett. A Carvaka, Samkhya, Mimamsa felállású zenekar azonban zeneileg sokkal közelebb áll a grindcore vonalhoz. Bár tételei leginkább három perc környékiek és valóban bírnak az extrém metál stílusjegyeivel is. Ezen túl azonban két számban is csendülnek fel hagyományos indiai hangszerek, amik nagyon jellegzetessé teszik az első, $cam című nagylemezüket. Amit két szintén húzós EP előzött meg.

A Henry Kane igazából Jonny Pettersson szólóprojektje, ahol minden hangot és hangszert ő jegyez. Akit leginkább a Wombbath nevű svéd death metal bandából ismerhetünk. Azonban mielőtt ide beszállt volna, tucatnyi bandában nyomta még. Most viszont összerakta ezt a Den Förstörda Människans Rike című lemezt, ahol a Nasum, a Totalitär és a Dismember együttesekért való rajongás végül inspirálta ezt a végtelenül koszos, tajtékparaszt anyagot. Ami vegytisztán primitív death / crust / grind, az abszolút ortodox fajtából. Nyolcvanas évek hatású sounddal kísérve. Komáltuk!

A harmadik lemez pedig egy görög banda anyaga. Az athéni Dephosphorus, mint astrogrind zenekar szeretné beírni magát a grindcore nagykönyvbe. Az ok pedig egyszerű. Koncepciójuk és inspirációik a végtelen kiterjedésből, azaz a kozmoszból merítenek. Az ott zajló rend és káosz, ami a zenekar figyelmének központjában van. A scince-fiction művek mögött meghúzódó fantáziák és kérdések, amelyek foglalkoztatják a zenekart. Ezt kívánták tehát átültetni a technikailag fejlett, de ugyanakkor még mindig barbarisztikus death / grind zenéjükbe. Ami egyszerre tágas és sötét, mint maga a világűr. Legújabb lemezük címe Impossible Orbits.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr4112609551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum