RockStation

Fekete zászlót szaggat a szél.... Majdnem jó volt az Auróra jubileum!

2017. július 30. - csigaur

aurora_track.jpg

Mondhatnám, hogy teljesen jól szórakoztam az Auróra Előre kurvák gengszterek jubileumi koncertjén, de mégsem. Vagy legalábbis az elején igen, aztán egyre jobban laposodott a buli...

 Sajnos az Action-t egy az egyben lekéstem, pedig kíváncsi lettem volna rá. Ők is ugye a „retro” jegyében koncerteztek az Auróra vendégeként, ahol a Terror és az Összeomlás klasszikusokat teljesen eljátszották. Nos, a szokásos forgatókönyv miatt (az a fránya munkaidő) , full kimaradt az este nyitóbandája. Ami elmondás szerint elég jó volt. Én hittem az embereknek. Gondoltam akkor a hátralévő idő is tökéletes lesz. Majdnem.

Eleve ott kezdődött a probléma, hogy mire sorra kerülsz a pultnál, már elkezdődik a koncert. Így Szilágyi István művész úr köszönőbeszédéről is lemaradtunk. Bizony, időben beálltunk a kígyózó sorba, de hát , ha csak egy pult van nyitva, azzal nem tudunk mit kezdeni…. Na mindegy. Tapasztalt koncertlátogatóként kapásból két italt kértünk ki koponyánként és már bele is vetettük magunkat a jubileumi Auróra koncertbe.

 25 éves az Előre kurvák gengszterek. Amivel egy turnéra is indulnak a srácok, de előtte ugye illik egy nagy budapesti szórakozóhelyen felmérni rá az igényt (ami tök király, nincs is vele gond). Igény pedig van rá, hiszen elég sokan összegyűltünk, főleg az idősebb korosztály. Voltak azért fiatal, tarajos punkok is. De ők csak a hídról lesték a koncertet. Ezt a dolgot mondjuk a mai napig nem értem. Szereted a zenekart, de nem jössz be. Mi ebben a jó?

Visszatérve a koncertre. Szépen sorban jöttek a lemezről is ismert klasszikusok, amiről majdnem minden szám az lett az évek alatt.  A kivetítőn a lemezborító, jól eső érzés fog el. Még eléggé kölyök voltam, amikor a testvéremtől megkaptam kazettán ezt az albumot, jó volt újrahallani a dalokat. Aztán ahogy vége lett annak a blokknak, nekem onnantól kezdve ment át az egész egy inkább falunapra hasonlító népünnepélyre, mintsem egy punk koncertjére. Nem éreztem azt, hogy egy punk koncerten lennék. Persze itt is jöttek a további slágerek, régiek-újak.

auroratrack.jpg

Mozgást nem nagyon láttam a közönség soraiban, de lehet csak én álltam rossz helyen. Viszont erőt sem éreztem a koncertben, full profi és kisujjból kirázott buli volt ez. Amivel mondjuk nincs baj, de nekem nem nagyon jött be.

Hiányzik az a koszos, nyers és őszinte erő, amit egy punk koncerten megkap az ember. Nyilván ez nem a zenekar hibája, változik mindenki és minden.  Az Előre kurvák szett nagyon jó volt, azért már megérte elmenni. Kicsit lógó orral jöttem el, részemről ez így sikerült.

Viszont szeretném kiemelni a Szurkolók az állatokért mozgalmat, ami egy nagyon fontos és becsülendő kezdeményezés. Végig kint volt a molinójuk a színpadon, az Action még az általuk kapott pólót is felhúzták. Kövessétek őket figyelemmel a Facebook oldalukon és tegyetek az állatkínzás ellen!

A fotókért köszönet a Northern Lights Photo oldalnak!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr112701327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum