RockStation

Joe Strummer is rommá hallgatná - Mikor The Clash számokban veszik jamaicára a figurát

2017. szeptember 28. - csubeszshuriken

a1125664064_16.jpgÉpp a közelmúltban járta be a világháló magyar csücskét az a dokumentumfilm ajánló cikk, ami a skinhead szubkultúra kialakulásának szemszögéből mesél arról, hogy milyen sztorik születtek a ködös szigetország külvárosaiban összefutó jamaicai és helyi melós kölkök találkozásából. Amit a legendás The Clash zenekar szintén elmesélt már, méghozzá hat olyan nagylemezen, amik megkerülhetetlenné váltak szinte azonnal a rocktörténelem színpadán. Hiszen tucatnyi remek banda közt ők is azok voltak, akik a hetvenes évek punk rock muzsikáját dub, reggae és ska elemekkel keverve emelhették a füstös klubokból a figyelem középpontjába. Így nem lehet annyira meglepő, hogy több, mint harminc évvel az említett megjelenések után fiatal reggae előadók tartották arra érdemesnek, hogy sorban elővegyék a Clash klasszikusait...

Mert vannak alkotások, amik mindig aktuálisak maradnak. Még ha eltelt némi idő azóta, hogy a világban helyet kértek maguknak. Mint az a gyűjteményes lemez, amit tuti Joe Strummer is rommá hallgatna, ha még élne. Ugyanis egy kis spanyol kiadó még három éve összeszedett harmincegy The Clash feldolgozást különböző előadóktól, akik Mick Jones, Paul Simonon, Topper Headon és Joe Strummer számaiban végül abszolút jamaicaira veszik a figurát. Mi pedig azt gondoltuk, hogy a Golden Singles Records gyűjteményes kiadványa mellett csakúgy nem szabad elmenni, mint ahogy 1977 sem merülhet feledésben soha. Ezért pörög itt a teljes kiadvány tehát, amit minimum hallgassatok, de akár vásároljatok is meg, ha adja az érzés.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr6212898936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum