RockStation

Mielőtt kábítószerhez nyúlnál, menj el egy Igorrr koncertre!

2017. október 31. - csigaur

igorrr1.jpg

Sokat gondolkodtam rajta, hogy hogyan is lehetne leírni az Igorrr zenéjét?! Milyen stílusba sorolnám be, ha egyáltalán be kell sorolni?! Eléggé kísérletezős zene, van benne jazz, breakbeat, metal, klasszikus elemek. Ezt így gyúrd össze és megkapod, hogy körülbelül miről is van szó. Lehetetlen beskatulyázni, de nem is kell. 

Tovább

A betegség az betegség, de a munka, az munka!

fa2017.jpgBiztos találkoztatok már vele tegnap (mi is megosztottuk Facebookon), de azért lehozzuk mégegyszer, mert miért ne. Mint tudjátok, jelentősen megváltozott a Fleshgod Apocalypse felállása (erről ITT írtunk), melynek következtében az ének, a gitár és a dobos fronton is új, vagy visszatérő arcok vannak. A dobos srác, David Folchitto a dél-amerikai turnén viszont lebetegedett, melynek ellenére nem akarta lemondani a koncerteket. Így a kolumbiai buli ráadására már az összeesés határára került, erről lentebb látható egy videó. Spoilerveszély: emberünk egy rókát is elengedett közben.

Tovább

Primus - The Desaturating Seven (ATO, 2017)

Átfutkos, átver és odaver megint...

primus-the-desaturating-seven-album-artwork.jpgEmlékszem láttam egyszer valamelyik éjjel egy dokumentumfilmet, ami Einstein professzor életének kérdéseit boncolgatta. Abban volt, hogy mielőtt ez a nagy koponya végleg eltávozott, a tudomány leggazdagabb tárházát, vagyis a saját agyát kísérleti alapnak ajánlotta fel végül. Így annak hajszálvékony szeletei aztán ma is őrzött, apró üveglapok közé kerültek, hogy mikroszkópok alatt még sokáig vizslathassák. Nekem meg az jutott eszembe, hogy habár a legfaszább az lenne, ha Les Claypool örökké élne, de ha ezt mégsem tudja beadni, legalább az agyát adja már oda valahova. Ugyanis, ha néhány szelete egy üveglapra kerülne, ziher, hogy a kutatók is azt kérdezgetnék, amit anno a Délivel szemben, abban az akkor nyílt lemezboltban én is kérdezgettem mikor a fülest végre levettem: Hogy ez meg mi? Ez mi? Primus baszki! Primus!

Tovább

Élőben felvett Fit For An Autopsy dalok - Az akcióhoz videó is készült

ffaa.jpgIdén jelent Jersey City deathcore hordája, vagyis a Fit for an Autopsy negyedik nagylemeze The Great Collapse címmel. A kritikusok és a rajongók részéről is jól fogadott anyag azonban most bővül. Nem feltétlenül új dalokkal, hanem az albumon szereplő dalok élő felvételeivel, amikkel együtt természetesen megjelent egy Rain City Deluxe Version bónusz kiadás is. A zenekar által méltatva a mindenkori metál bandák ilyen bónusz kiadványait, ahol az igazi nyers hangzás érvényesülhet az adott zenekar nótáiban. Ahogy most az övékben is. Mely nem csak hanganyag formájában demonstrál, de videó is készült az akcióból. Ezt találjátok meg a hajtás után.

Tovább

Végre címmel itt az új Hollywoodoo album

hollywoodoo_1.jpgNagyon találó címmel adta ki a régen várt új nagylemezét a Hollywoodoo. A nagylemezzel 2009-ben, friss EP-vel 2011-ben jelentkező veszprémiek a Végre titulussal látták el a tizenegy dalos nótacsokrot, melyet egyelőre még csak virtuálisan jelentettek meg, viszont lentebb meg is tudjátok hallgatni faltól-falig. Megéri!

Tovább

Aljas keddi gyalázat - Punk kislemezek, amik elkenik most a szádat

a3076522635_10.jpgVagy, ha a szátokat szó szerint nem is, de a mosolyotokat egy időre egészen biztosan. Mert van olyan, hogy valakinek a punkról, mint kifejezésről egy lakat és egy lánc, Wattie pompás haja, vagy a kannás bor és a bokorba szarás jut eszébe - és ez is fasza - de valakinek azért sokkal több. Mint például hozzáállás, érdeklődés, kérdések, gondolkodás, terjesztés és még az egész mögött az alázat. Meg a legaljasabb hangzás, ami színtiszta gyalázat. Ha jó a cucc és elég dühös, bravúros túlságosan úgy se legyen. A téma sem a tollaslabda és a tangabugyi körül pörög - pedig az is fasza - szóval ehhez a kifordult bringabelsőhöz, ami legyen most a világ, nehéz azoknak pompás dalokat írni, akik már csak kiabálni tudják, hogy sanszos, hogy tré van. Ezen az itt meghallgatható, hét durva kislemezen is. Az elmúlt hetek és hónapok grind / crust / punk megjelenéseiből válogatva.

Tovább

Ma éjszakánk együtt a démonokkal - Izgatottan várjuk pár szerelmes videóval

misfits666.jpgA legendás The Misfits volt az első, ahol Glenn Danzig megvallhatta, mit is jelent neki egy ilyen éjszaka. Így hát másik zenekara sem véletlenül kapta később a Samhain nevet. Ez ugyanis az ősi kelták nyelvén nem csak a november hónapot jelölte, hanem magát az ünnepet is, ami az utolsó októberi sötétedéssel kezdődött és egészen másnap reggelig tartott. Ezen az éjszakán a régi hiedelmek szerint ugyanis a kapuk megnyílnak és a túlvilági élet beleömlik az általunk ismert valóságba. Ezért is neveztetik a halloween a boszorkányok, a kísértetek és démonok éjszakájának. Akik együtt lépnek át a holtakkal ilyenkor, hogy féktelen táncukkal szabadon kísérthessenek báljainkon. Mi pedig úgy döntöttünk, ha már úgysem tehetünk mást, akkor legalább csináljuk azt, amit ilyenkor még csinálni tudunk és pakoljunk oda pár zenét ennek az éjszakának.

Tovább

Spotify-dallistával emlékeznek a gyerekei Scott Weiland ötvenedik születésnapjára

scott_weiland.jpgHabár a Stone Temple Pilots egykori énekese már lassan két éve hagyott itt minket, az emléke természetesen nem hagy el bennünket. Scott Weiland október 27-én töltötte volna be az ötvenedik életévét, melyet a gyermekei egy Spotifyon összeállított dallistával kívántak megünnepelni. Persze mindegyiknek megvan a miértje is, ezt lentebb a beillesztett eredeti Facebook-posztban olvashatjátok el.

Tovább

Ozzy producerével dolgozik a Hellyeah - Interjúban említi Vinnie Paul az új albumot

hellyeah-2016.jpgA dallasi székhelyű heavy metál szupercsapat, azaz a Hellyeah, egy abszolút megbízható zenekarnak bizonyult az elmúlt években. Hiszen szinte fix ütemtervet hoztak, ahol minden második éveb érkezett egy lemez. A tavalyi lemez nagyszabású turnéi után pedig már lehet tudni, hogy mi a következő lépés. Természetesen egy új album, aminél ráadásul az a Kevin Churko fogja jegyezni a produceri munkát, aki Ozzy papa mellett a Papa Roach és egyéb más sikertörténetek fontos szereplője is volt már. Ahogy a Hellyeah soraiban is megfordult már másik szerepben, ugyanis a Blood Fof Blood lemezen ő basszusgitározott még három éve. A vele készülő új albummal kapcsolatban pedig Vinnie Paul mondott pár szót a következő interjúban itt lejjebb.

Tovább

Majority Rule, Au-Dessus @ Budapest, Robot, 2017.10.18.

A többség dönt

mr_3.jpg

A kábé három hónappal ezelőtt ugyanitt rendezett Sect / Racetraitor-féle arcletépés után ismét egy olyan este, amely egy az egyben az ezredforduló hazai hardcore koncertjeinek érzés-és hangulatvilágát hozta vissza. Jelen esetben a főbanda révén is, hiszen az Egyesült Államokbeli trió a „hőskorban” három bulit is nyomott nálunk.

Tovább

Kori & Günter 50 @ Debrecen, Hall, 2017.09.23.

Fifti-fifti

kori_es_gunter.jpgAz itthoni zenei sajtó teljes hallgatása mellett zajlott le ez a dupla szülinapi zenemaraton (a Zamat elnevezésű gasztro-fesztivál keretein belül). Kiváltképp szomorú ez a tény annak tudatában, hogy a két, az ötödik X-hez érkezett úriember, azaz Koroknai Árpád énekes és Sándor „Günter” József gitáros nem akármilyen hosszú és tartalmas pályát futott be eddig, amelynek jelentősége ráadásul – különösen igaz ez Kori karrierjére – jócskán túlnőtt szűkebb pátriájukon és annak színterén.

Ők azonban mindig is hűek maradtak szülővárosukhoz és teljes joggal gondolták úgy, hogy ilyen egyszeri és megismételhetetlen évfordulót csakis ott érdemes, sőt csakis ott szabad megünnepelni. Pontosan így is tettek, méghozzá eddigi munkásságuk egészét átfogva, vagyis annak minden állomását, illetve minden egykori és jelenlegi formációjukat színpadra állítva.

Tovább

Megjöttek a jövő évi Rockmaraton első nevei!

rm18.jpgMint mindig, jövőre is igyekszik nagy neveket leigazolni a továbbra is a dunaújvárosi Szalki-szigeten megrendezésre kerülő Rockmaraton. A fesztivál néhány magyar nagy név mellett bejelentette a Cannibal Corpse, a Powerwolf és a GBH érkezését is, ami már első hullámnak sem rossz. A Rockmaraton július 9-14 között várja majd a fesztiválozókat.

Tovább

Hamarosan jön a death metal szupergroup Feared új nagylemeze

feared2017.jpgDecember 8-ra várható a Feared hatodik nagylemeze, a Svart. A The Hauntedból ismert Ola Englund által vezetett svéd death metal gépezetben szerepel még Mario Ramos (Demonoid) énekes, Kevin Talley (Dying Fetus, Chimaira, Suffocation, stb.) dobos és Jocke Skog (Clawfinger) basszer is, az első tétel a The Mare pedig dallistástól, borítóstól lentebb található.

Tovább

A Kylesa tagjai most külön utakon - Hallgass bele az új projektekbe

0004514465_10.jpgTavaly áprilisban tett szomorú bejelentést a Kylesa zenekar, akik határozatlan időre felhagytak akkor a közös zenéléssel. Tizenhat év és hét album után Georgia állam, főleg pszichedelikus vonalon mozgó kiválóságai úgy érezték, hogy szükségük van erre a szabadságra. A zenész azonban arról ismerhető fel, hogy zenél, szóval egy évvel a bejelentés után először az egyik énekes / gitáros, azaz Laura Pleasants hallatott magáról. Méghozzá egy The Discussion névre keresztelt szólóprojekt keretében, ahol az első felvett kislemezen a dobokat leszámítva minden hangszeren az énekesnő játszott. Illetve később kelt turnéra mindezzel. Most pedig itt a másik énekes / gitáros, vagyis Phillip Cope új bandája is, ami Oakskin néven fut és már a napokban villantotta meg első publikus dalát. Ezen új projektekbe hallgathatsz bele tehát lejjebb, a tovább klikk után.

Tovább

Új albumon dolgozik a My Dying Bride

my_dying_bride_2014.jpgAz idei évben elég nagy volt a csend a brit doom metal mozgalom egyik zászlóshajója, a My Dying Bride körül, egyesek már azt vélték feltételezni, hogy feloszlott a csapat. Persze erről szó sincs, a lemondott fesztiválok mögött Aaron Stainthorpe énekes egyik közeli családtagjának megbetegedése áll, állt. A komor metal úttörői olyannyira nem terveznek feloszlani, hogy a csapat többi része már a 2015-ös Feel The Misery folytatásán dolgozik, ami ráadásul egy számukra új kiadónál fog megjelenni.

Tovább

Még nincs kint az év hardcore lemeze - Újabb AXIS dal az érkező anyagról

21742839_1655086261188390_3874810976898877828_n.jpgFennállásának eddig eltelt hét évében minden kiadványa rendkívülinek mondható, de úgy tűnik új, Shift című albumával az AXIS most mindent megfejel. A nemrég hazánkba is ellátogató hat tagú csapat nem kaptafa dolgokban utazik, sokkal inkább jár ingerküszöbön felül, nagyon ügyes és nagyon erős dolgaival. Mint azt bemutatkozó lemezük és a Seraph the Light zenekarral közösen elkészített kislemezük is bizonyítja. Ezekhez az okosságokhoz pedig érkeznek sorban a friss dalok, ahogy most is egy. A az említett új lemezről, mely november 10 - én jelenik meg és bőven átírhatja a készülő éves toplistákat, az intelligensebb és ultrasúlyos zenék kedvelőinél. Ha bekarcol a következő téma. Itt lejjebb, a hajtás után.

Tovább

Ekképpen hangzanak a metaldalok (is) Karácsonyi Lidércnyomás stílusban

anthony-vincent-press.jpgHabár Anthony Vincent az előző videójában jól beijesztette a rajongóit, hogy abbahagyja a videók készítését, szerencsére meggondolta magát. Sőt, egy olyan videóval "tért vissza", ami igencsak passzol az amcsi Halloween-mániához: a jó Anthony tizenkét, természetesen mondanivalóban is ideillő dalt vett keblére, majd azokat zeneileg átfacsarta a Tim Burton klasszikus Karácsonyi Licércnyomás zenei stílusába. Az egyébként is jó listából a metalosok szívét a Slayer és a Type O Negative lesznek hivatottak megdobbantani, de lesz itt még Jacko, Sinatra és egyéb jóságok is.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum