RockStation

Rendhagyó kiállítótéri programok az A38 Hajón | Mohammad · Georgio "The Dove" Valentino

2017. november 28. - sunthatneversets

mmmd.png

Decemberben két, minden értelemben rendhagyó esemény kerül megrendezésre az A38 Hajó dunai panorámájú, ültetett kiállítóterében. Most szombaton, 2-án a görög Mohammad (korábban MMMD) tér vissza Budapestre, jövő pénteken, 8-án pedig első és utolsó magyarországi koncertjét adja majd az irodalom és a gitárzene határfelületeit összemosó Georgio "The Dove" Valentino.

A Trafó után a limitált kapacitású kiállítóterünkbe visszatérő kamaradoom trió, a Mohammad saját készítésű hangszereken, mélyen remegő hangképekből biztosítja saját zenéjének áramlását. Az akusztikus hangszerek határfeszegető kihasználása alapjaiban határozza meg a Mohammad letaglózó erejét, ami élőben, a tér akusztikájával összezengve nyeri el végső formáját. További infók ITT.

Georgio Valentino modernkori trubadúr, egyben klasszikus értelemben vett szerző. Dalai az intertextualitásban léteznek, miközben maga is ír - Piero Campi életrajzát is ő írta meg angolul -, és olyan zenészekkel kollaborált az évek során, mint Mick Harvey (The Birthday Party, PJ Harvey), Blaine L. Reininger (Tuxedomoon), Vic Godard (Subway Sect) vagy David McClymont (Orange Juice). Balladisztikus, szuggesztív art rockját alapjaiban ihlette meg Nick Cave és David Bowie munkássága, érzékeny és esendő dalai pedig először és utoljára hangzanak el Budapesten, mivel új lemezének turnéját követően az írásra fog összpontosítani. További infók ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3613399509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum