RockStation

Már jövő nyáron stúdióba vonulhat a Megadeth

2017. december 31. - sunthatneversets

megadeth_2017_1.jpg

Még múlt év elején jelent meg a Megadeth legutóbbi albuma, a Dystopia. Azt követően koncert koncertet követett (na nem a tavalyi Rockmaratonon), viszont a banda jövőre úgy néz ki nekiáll a folytatásnak. Dave Mustaine egy rajongói kérdésre a Twitteren azt válaszolta, hogy egyelőre csak gyűjti az ötleteket, még nem vettek fel semmit, de ideje egy részét így is a stúdióban tölti. "Ha az új lemez felvételeire irányul a kérdés, annak talán 2018 közepén foghatunk neki.” -írta a népszerű közösségi oldalon. Hogy aztán ebből lesz-e valami az jó kérdés, mert a zenekar a nyár jó részét fesztiválozással és a Judas Priesttel közös koncerteken fogja tölteni.  

Januári megjelenések

new-release-report.JPG

Ébredve a kajakómából (na jó van még két nap) most már vethetünk egy pillantást a januári felhozatalra. Mit felhozatalra, inkább egy szaftos étlapra! Új lemez többek között a hosszú idő után négyesben visszatérő Corrosion Of Conformity, új lemezzel jelentkezik a Zakk Wylde vezette Black Label Society, és a Robb Flynn kormányozta Machine Head is új koronggal örvendezteti meg a rajongókat. Rajtuk kívül Watain, Avatar, Black Veil Brides, Dalriada, Phil Anselmo és Orphaned Land a felhozatalban, meg még több tucat másik zenekar. Csekk disz!

Tovább

Ezek voltak 2017 legjobb RockStationös interjúi

mast1.jpgBizony, ebben az évben nem pihentünk, a rengeteg koncert mellett több kedvencünket is sikerült kifaggatni, hogy miújság éppen a zenekara, egyes esetekben a zenéhez köthető projektjei háza táján. Voltak közöttük magyarok, külföldiek, szószátyárabbak és szűkszavúbbak is, de egy biztos: akit sikerült elkapni, azt addig nem is hagytuk békén, amíg nem mondott el mindent, amit tudni szerettünk volna. Ezekből az interjúkból szemezgetünk a lentiekben.

Tovább

Tekerjed, mint a lopott biciklit! Közös videóban a legnagyobb YouTube-shredderek

youtubeshred.jpgA YouTube kiváló felület arra, hogy a jobbnál-jobb gitárosok (meg rosszabbnál-rosszabbak is, hehe) megmutassák a tudásukat. Sokan már egyértelműen széles rajongótáborral rendelkeznek, így már jó ideje a levegőben lógott egy jó kis shredder "víárdevörd". Az egyik legismertebb YouTube zenész arc, Jared Dines fedél alá is hozta a projektet, egyenesen huszonhárom húrmágus (köztük a Triviumos Matt Heafy is!) mutatja meg a tudását a lenti videóban.

Tovább

Márciusban Budapestre jön a Motorpsycho

180307_motorpsycho02_geirmogen.jpg

Ha megkérdeznénk, hogy melyik norvég zenekar produkálta a legtöbb top 10-es nagylemezt hazájában, nem sokan válaszolnák, hogy a Motorpsycho. Pedig így van: a lassan harminc éve szünet nélkül dübörgő zenekar majdnem mindegyik lemeze az eladási lista dobogós helyén végezte. Pedig az együttest igazán nem lehet sikervadász slágergyárnak tartani. Mintha a Szelíd motorosok Steppenwolfja találkozna a Pink Floyddal és Miles Davisszel, zúzós fúziós jazzbe oltott hard rock pszichedélia üvölt a Motorpsycho vintage erősítőiből. A Szigeten többször fellépett trió most új dobossal érkezik első magyarországi klubkoncertjére március 7-én, hogy legutóbbi lemezét, az elementáris erejű Towert mutassa be.

Tovább

2017 legjobb koncertfotói

0foofighters2017_10_eredmeny.jpg

Réti Zsolt kollégánk 2017-ben is rengeteg rockkoncerten fotózott. Hol a színpad előtti árokból, hol ágyú méretű teleobjektívvel a színpadtól fél futballpályányi távolságból, hol pedig az első sorokban, a tömegben küzdve. Közel 5000 fotó készült és nyilván ezekből a legjobbakat kiválasztani szinte lehetetlenség, mi mégis megpróbáltuk. Még több koncertfotót pedig ITT nézegethettek.

Tovább

„Az állandó új tag felkutatása még várhat a következő album megírásáig”

Interjú Scott Carstairs és Brian James gitárosokkal, a Fallujah tagjaival

fallujah_live_1.jpg

A progresszív stílusjegyekben bővelkedő, technikás és egyedi atmoszférájú metalban utazó San Franciscó-i Fallujah a súlyos zenék hazai hívei előtt sem lehet már ismeretlen, főleg mivel játszottak is nálunk. Akkori frontemberük időközben kiszállt, és az idei Brutal Assaulton is beugró énekessel láthattuk a csapatot. Állandó új vokalistáról azóta sem tettek hivatalos bejelentést a srácok, a jelenlegi terveikről, vagy éppen legutóbbi albumuk elkészítésének körülményeiről – nem beszélve az utóbbi idők legmókásabb pólódizájnjáról!.. – ellenben nagyon is készségesen nyilatkoztak nekünk.

Tovább

Márciusban jön Marc Rizzo szólólemeze

0soulfly2014_13.jpgLátjátok, Marc Rizzo nem sz*rral gurít. Folyton ott van Maxi papa mellett (azon sem csodálkoznánk, hogyha ő írná meg hangról hangra a lemezeit) és még szólóanyagra is van ideje, türelme alkalomadtán. Igaz, a legutóbbi a Legionnaire 2010-ben jött ki, ami nem most volt, de azóta talán pihenni sem nagyon volt ideje a folyamatos turnézás mellett hol a Soulfly, hol a Cavalera Conspiracy zászlaja alatt. Most viszont itt az első ízelítő a Rotation címre keresztelt, március 30-ra várható albumról, melynek a Spectral Intensities című tételébe fülelhettek bele.

Tovább

Így nyomta Mike Patton a The Dillinger Escape Plannel

the-dillinger-escape-plan-final-shows.jpgA The Dillinger Escape Plan ma este fogja az utolsó koncertjét adni a New Yorkbeli Terminal 5-ban. A tripla búcsúbuli egyik érdekessége, hogy egy-az-egyben elnyomják az 2002-es Irony Is A Dead Scene EP-t, melyet még annak idején Mike Pattonnal vettek fel és a tökéletes élmény érdekében meg is hívták a koncertekre a Faith No More és Dead Cross énekest. Erről rajongói felvételek is készültek persze, ahogy az egész koncertről is, de most egyelőre csak az EP dalait mutatnánk meg, megspékelve a Malpractice című FNM slágerrel.

Tovább

Legendahalmaz: A The Doors még élő tagjaival lépett fel Jerry Cantrell és Krist Novoselic

jerrycantrellkriegerdec2017_638.jpgIlyet sem minden nap látni, főleg jó minőségű felvételen! Még jó, hogy ez mind egy nyilvános eseményen történt, a Museum of Pop Culture Founders Awardján, ahol az idén fél évszázadossá érő második The Doors lemez, a Strange Days került előtérbe, nyilván speciális kollaborációkkal. Ennek köszönhetően az Alice In Chainses Jerry Cantrell és Robby Krieger a Love Her Madlyt adta elő, a tangóharmonikázó ex-Nirvana basszer Krist Novoselic pedig Krieger mellett még John Densmoreral is megoszthatta a színpadot a Light My Fire erejéig. Tömény rocktörténelem? Az hát!

Tovább

Tíz rajongó már hallhatta az új Machine Head lemezt. Itt egy videó az élményekről

machine-head-2017.jpgJanuár 26: album, április 20: koncert. Ezt a két dátumot már minden hazai Machine Head rajongó betéve tudja. A zenekar adagolja is az ízelítőket az anyagról szépen-lassan, már két dal ismert, de vannak, akik már az egész lemezt megfülelhették. Tíz szerencsés rajongó, november 10-én voltak hivatalosak a Nuclear Black Los Angelesbeli főhadiszállására. Erről a meghallgatásról készült a lent látható tíz perces filmecske, melybe Robb Flynn is beugrik cseverészni kicsit.

Tovább

„…Nagyon meglepődnék, ha készítenénk még egy albumot”

Interjú Hamish Glencrosszal, a Vallenfyre basszusgitárosával

2017.jpg

Ha úgy vesszük, önmagában az is komoly eredmény, hogy Greg Mackintosh gitáros, a Paradise Lost alapembere a Vallenfyre-re is képes volt időt szakítani az anyazenekar mellett. A jelenlegi Lost dobost és a My Dying Bride egykori gitárosát is magában foglaló formáció esetében eleve az első album után sem volt nyilvánvaló a folytatás, és már az idei Brutal Assault fesztivál előtt is benne volt a levegőben, hogy az idei Fear Those Who Fear Him lemez (a harmadik a sorban) lesz a csapat hattyúdala. A hivatalos bejelentés persze még hátravan, és egy búcsúkiadvány sem kizárt, de azért volt még ezen kívül miről beszélgetni a gitárról bőgőre váltó Hamish Glencrosszal.

Tovább

A U2 a turné szempontból legsikeresebb zenekar 2017-ben, de a GNR és a Metallica sem szégyenkezhet

metallica_2017_brazil.jpgA nagy név nagy bevétellel jár - tartja az üzletpolitika, hiszen egyértelműen minél népszerűbb egy előadó, zenekar, nyilván annál többen mennek el rájuk, még akkor is, ha esetleg magasabb áron tehetik ezt meg. Persze a sok-sok drága jegy még minden kiadással együtt is meghozza a maga hasznát, ahogy a lenti, a Pollstar által összeállított listán is látható. Spoilerveszély: a legtöbbet kaszáló zenekar a U2 volt 2017-ben, őket, ha nem is szorosan, a félig-meddig klasszikus felállásban nyomuló Guns N' Roses követi, majd metalos szempontból a következő érdekes név a Metallica lesz, viszont ők már "csak" az ötödik helyen tanyáznak.

Tovább

A legkisebb is számít - Picihangszeres Blink-182 feldolgozást csinált a basszerzseni

smallthing.jpgA YouTubeon csak Davie504 néven ismert, főleg basszusgitáros videókkal foglalkozó srác most gondolt egyet és csinált egy újabb poénvideót. Az áldozat a Blink-182 egyik legismertebb dala, az All The Small Things lett, melyet a címből adódóan pici hangszerekkel zenésített meg.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum