RockStation

Experimentális négypróba – Roadburn Festival 2018

2017. december 18. - magnetic star

roadburn_2018.jpg

Ha valakinek fesztiválok tekintetében az a vágyai netovábbja, ha a legsötétebb pszichedelika, a doom, az avantgárd metal, a post-rock, a sludge, no meg a 70-es évek által ihletett súlyos muzsika (és ki tudja, még mi minden) ad egymásnak találkozót, az a hollandiai Roadburnnél keresve sem találhat jobbat. A Tilburg városában 1999 (!) óta rendezik az eseményt minden év áprilisában – ha netán kétsége volna valakinek afelől, micsoda hagyományai vannak az országnak ilyen nagyszabású rendezvények terén… –, és az évek során szépen ki is alakult a stoner rock felől indult buli önálló arculata.

Jövőre április 19-22. között, azaz négy teljes napon át ad majd otthont a fesztiválnak a dél-hollandiai város (pontos helyszín a 013). Az összeállítás még bővülhet valamelyest, de már most igen vastagon megkent mézesmadzagot húznak el az orrunk előtt a szervezők! A Crowbar a teljes Odd Fellows Rest albumot műsorra tűzi, lévén a lemez 1998-as kiadású. A Converge programja a You Fail Me és The Dusk In Us dalaiból áll össze, nem mellékesen a frontember, Jacob Bannon lesz a rendezvény kurátora. A több mint negyedszázada aktív, kísérletezős zenében kivételes japán Boris Stephen O’Malleyvel, a svéd Cult Of Luna pedig Julie Christmasszel lép színre. Jön az extrém zenék úttörőjeként számon tartott Godflesh, az Enslaved és a Wardruna egyes tagjainak együttműködéséből létrejött Hugsjá, az olasz Father Murphy duóval közös előadást tartó Jarboe vagy az eszelős performanszairól elhíresült francia Igorrr.

A további fellépőkről, a jegyvásárlás módjáról, valamint a szálláslehetőségekről bővebben a Roadburn hivatalos honlapján lehet tájékozódni.

Roadburn Hivatalos / Roadburn Facebook

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr9813508601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum