Papa Emeritus taknyolt egyet, majd köszönte szépen, folytatta

2017. március 31. - theshattered

0ghost2015_33.jpgMondhatni a Ghost lett a metalzene legújabb celebzenekara, hiszen a rejtélyes felállású banda szinte minden rezzenését megírják az illetékes sajtóorgánumok. Na, persze nem is lennénk emberek (igen, ők is azok), ha nem csúszna bele egy kis baki a gépezetbe, a lenti videón azt nézhetitek meg, ahol Papa Emeritus III a Mummy Dust előadása közben lezúg a színpadról, majd az egészet megmentve, minden hiszti nélkül folytatja a dalt. Respekt.

Tovább

Jövőre érkezik az új Between The Buried And Me nagylemez

0betweentheburiedandme2017_16_eredmeny.jpgHamarosan elkezdi a munkálatokat a friss nagylemezén a Between The Buried And Me. A nemrégiben Devin Townsend és a Leprous társaságában nálunk is megforduló amcsi proggerek előreláthatólag 2018-ban dobják majd ki a tavalyelőtti Come Ecliptic utódját, addig viszont egy kis szünet következik majd a zenekar részéről.

Tovább

Öt friss hardcore kislemez - Meg a három szakítás szabálya

14681843_655926171248579_3301645930228013592_n.jpgHa tényszerűen punk zenéről beszélünk, akkor az eset egyszerű, mert csak egy szabály betartását kell jól megvizsgálni, méghozzá, hogy nincs szabály. A hardcore azonban egy következő generációs lépcső, ahol a következetesség ismét teret nyert és kötelezővé vált a három szakítás regulája. Vagyis: Ez a szar leszakítja az arcunk! Ez a szar leszakítja az arcod! Ez a szar leszakítja az arcotok! Mi pedig most megpróbáltunk összeszedni az elmúlt napok, hetek azon kislemez megjelenéseit, amik úgy tűnik konokul feletek meg ennek az ádáz regulának.

Tovább

Ős Mastodon, ős Baroness felmenőkkel - Az új lemezes, új videós Hyborian

17458415_1126198117509621_2127412675563724402_n.jpgEgyértelműen Mastodon és Baroness felmenőkkel rendelkezik a Kansas City négyes, akik alig néhány napja adták ki első lemezüket. A négy tagú Hyborian snassz megoldással, simán Vol. 1. címmel illetett lemeze azonban nyomokban Crowbar és High On Fire hatásokat is visel magán. Szóval a banda beismerten a legnagyobbaktól tanult, mielőtt beletúrt első lemezével a zenetörténelembe. Ami hat számot tartalmaz és a földieknek számító The Company kiadó gondozott, szintén a Missouri vidékről. Az egy hete megjelent album nyitótételhez pedig videó is készült, amit a hajtás után találtok meg.

Tovább

Jason Newsted leállította a szólóprojektjét

Newsted.jpgBeszüntette a zenekari tevékenységét az egykori Voivod és Metallica basszer nevét viselő (és nyilván az ő frontemberségével fémjelzett), egy EP-t és egy stúdióalbumot megélt Newsted nevű zenekar. Hogy miért is tette ezt a mostanában már inkább az akusztikus projektjével foglalkozó zenészlegenda, arra a lentiekben kaptok választ.

Tovább

Az idén új A Perfect Circle anyag lesz? - A beígért Tool lemez meg leves lesz?

131120-perfect-circle.jpgNagyon úgy fest, hogy egy új A Perfect Circle lemez megjelenés esélyesebb lehet még az idén. Ami egyben jelentheti azt is, hogy a hosszan kitoporzékolt új Tool lemez megint leves lesz, ami napjaink tizenkét hónapos ciklusát illeti. Ugyanis adott két banda, akik osztozkodnak Maynard James Kennan kiemelkedő zsenialitásán. Aki azt nyilatkozta, hogy habár elkezdett dolgozni a várva várt Tool album énekfelvételein, de sok ideig eltarthatnak még a munkálatok. Megjelenési időnek tehát még a környékét sem jelölték meg igazából.

Tovább

Így dolgoz fel Kansast az Anthrax

anthrax_2016_2.jpg

A Killswitch Engage társaságában már a tengerentúlon turnézik a nemrég még nálunk koncertező Anthrax. A turnéra alkalmából a zenekar a legutóbbi For All Kings című album limitált kiadású vinyl boxsetjét is piacra dobta rajta egy Kansas feldolgozással. Nos a Carry On My Wayward Son című tétel meg is hallgatható alább, aki pedig lemaradt volna a március 12-i koncertről az ne búslakodjon, mert a zenekar június 21-én visszatér a Barba Negra Track színpadára.  

Tovább

Szereted Rob Halford munkásságát? Akkor ez a kiadvány neked szól!

judas_priest_2015_2.jpgMájus 19-én egy definitív box-szettel fog jelentkezni Rob Halford. A Judas Priest énekesének ezen kiadványa minden, az anyazenekarán kívül felvett albumot tartalmazni fog, így a Fight, a 2wo és az énekeslegenda saját nevét viselő albumokat is. A The Complete Albums Collection névre hallgató kiadványban a következő lemezek fognak felsorakozni:

Tovább

Állítólag kész az új Queens Of The Stone Age album

Qotsa 2013.jpgJanuárban jöttek a homályos hírek arról, hogy még idén kész lehet az új Queens Of The Stone Age album, melynek munkálatairól februárban néhány rejtélyes képet már közzé is tett a Josh Homme vezette brigád. Na, hölgyek-urak, egyre több konkrétumot tudunk meg a lemezről, most egy zenekarhoz elég közelálló ember hintett el egy-két igazán érdekes morzsát.

Tovább

Phoenix Rt, Rocken Dogs, Zero Day @ Dürer Kert, 2017. március 18.

Rólunk szólt

phoenix_rt_live.jpg

Több, mint egy hetes az alább felvázolt koncertélmény. Viszont egyszerűen muszáj minél inkább hangoztatni: a magyar keményzenét nem csupán a Tankcsapda - Ossian - Pokolgép szentháromsága jelenti. "Az úton még poroszkál" jónéhány banda. A Felvidékről utazott hozzánk a Phoenix Rt, mely nem keverendő össze az "anyaországi" Phoenix Projecttel, vagy a Romániában hódító "simán csak" Phoenix-szel. Egyszerre szerencsés és szerencsétlen a csallóközcsütörtökiek névválasztása.

Tovább

Októberben Budapestre jön az Anathema

Plusz itt egy új dal

anathema_2017.jpg

Pár napja írtuk meg, hogy június 9-én The Optimist címmel jelenteti meg új nagylemezét az Anathema. A csapat ősszel turnéra is indul és a Negative Artnak köszönhetően Budapestre is eljutnak, ahol az Alcest vendégeskedése mellett október 27-én a Dürer Kertben játszanak. Jegyek hétfőtől, további infók pedig ITT. Ennek örömére új dalt is tudunk mutatni a lemezről Springfield címmel.

Tovább

Előkerült és újrakevert Earth Crisis demo - Hallgass bele és töltsd le ingyen

earth-crisis.pngA straight edge és vegan kultúra szigorú képviselői, azaz az Earth Crisis nyolc nagylemezt készített el eddig, ötvözve a metal és a hardcore legkeményebb formuláit. Karl Buechner és barátai pedig ezzel nagy népszerűséget is szereztek a kilencvenes évek második felére, a hardcore színtér ezen szárnyán. Az 1989 környéki megalakulásukat azonban csak hat évvel később követte az első, máig klasszikus stúdióalbum, ami a Destroy the Machines volt. Ezt megelőzően demo felvételek készültek, amiket viszont kazettán már kiadtak. Az egyik ilyen felvételt digitalizálta és keverte újra a xStuck In The Pastx fanzine szerkesztője, amit még '93-ban vett fel a zenekar.

Tovább

Csirkefogó eufória - Új Pontiak videó és lemez

pontiak2.jpgEgy nagyobb dózis ismét abból, amit lehetne a semmittevés ünnepének is nevezni. Akik ugyanis így sétálnak ki a valóságból azok csak zenésznek jók, mert a melós közeget úgysem bírnák. Nekik a balladák állnak jól, amiket a hegyektől messzebb egy garázsban játszanak a kis város szélén. Ha addig kitolják a felhajtóra a kocsit, ami megint szar. A fejük tele van kozmikus víziókkal, az éjjel aludni sem tudtak tőle. Ezért babonázta meg őket a hajnali köd, amit a függöny mögül néztek. Volt ott egy Pink Floyd lemez is meg pár fél üveg tegnap esti sör. Ami a fotelban lecsúszva már majdnem tájképnek tűnt. Az utolsó elnyomott cigi sercenő hangjára aztán valaki feleszmélt és a szemével követni kezdte a gitárkábel kígyót, egészen a kis erősítőig...

Tovább

Szólóalbumra készül John Petrucci

IMG_8717.jpgj.jpgEgy nemrégiben adott interjúja szerint már megírta a 2005-ös Suspended Animation utódját a hamarosan hozzánk is ellátogató Dream Theater bárdistája, John Petrucci. Habár elmondása szerint nagyjából kész van már az anyag, a felvételekre még nem volt ideje, így még biztosan kicsit várni kell majd rá. Ugyanebben az interjúban szóba került a következő Dream Theater lemez is, amelyről elárulta, hogy ellentétben a tavalyi The Astonishinggel, az nem konceptlemez lesz.

Tovább

Kerry Kingre is hatással volt a Limp Bizkit. Nem is akármilyennel!

0slayer2015_05.jpgA régi szép idők, ugye? Amikor minden sarkon a zsákgatya, a festett zselés haj, meg ilyesmik jöttek szembe veled és ők voltak a metal zászlóvivői. Na, persze ezt nem lehet egyszerűen csak negatív éllel elkönyvelni, hiszen akkor is születtek igazán emlékezetes metaldalok akár a nu-, akár más metalzenei irányból, de azért azt le lehet szűrni, hogy az akkori korszak zenekarait a régimotoros metalosok nem feltétlen kedvelték és kedvelik ma sem. A Slayer szénnévarrt szószátyár riffmestere, Kerry King is az ilyen "öregek" közé tartozik, meg is mondta a magáét a témában.

Tovább

Még idén érkezhet Lemmy szólóalbuma

lemmy_1.jpgHamarosan megjelenhet a tavalyelőtt elhunyt legendás Motörhead frontember, Lemmy Kilmister szólóalbuma. Az évek óta, egészen pontosan 2003 óta napirenden lévő korong készületeit persze félbeszakította az öreg elvesztése, de a gépezet nem áll le, úgy tűnik, már az utolsó simításokat végzik az illetékesek azon a bizonyos lemezen.

Tovább

Dave Mustaine odaszúr a Risknek és a Youthanasianak

Megadethlive.jpgA veterán muzsikusokból azért néha-néha kibukik már így a sokadik lemez után, hogy bizony nem minden albumukra tudnak egyformán büszkék lenni. Persze ezt nem minden zenész meri meglépni, de Dave Mustanie azért így utólag oda-odaszúrt az 1994-es Youthanasia és az 1999-es Risk albumoknak.

Tovább

Jim Jarmusch favoritjai - Új White Hills videó

white-hills-white-hills-by-chris-carlone-daveego-promo-photo-one-copy-e1424443156649.jpgPszichedelikus rock banda New York városából, egy néni, egy bácsi felállásban és masszív fuzz kipárolgással, vagyis White Hills. Akik elég aktívak, ami a dalok írását illeti, ugyanis az elmúlt tizenkét év a banda életében tizenhárom stúdiólemezt hozott. Zenéjükben keveredve, goth, punk, krautrock és stoner elemekkel is. A filmrendező Jim Jarmusch egyik kedvenc bandája pedig most sem tétlenkedik, hiszen a Thrill Jockey Records gondozásában már csőre van töltve a következő Stop Mute Defeat című nagylemez. Mielőtt viszont az megjelenne május 19 - én, előtte itt az új videó a lemez egyik dalával.

Tovább

Jövő héten Budapestre érkezik az Ill Nino / Ektomorf turné!

17554373_1689954504352266_7642654173998423222_n.jpgÁprilis 4-én, azaz jövő hét kedden látogat el a Barba Negrába a 15 éves klasszikust, a Revolution Revolución albumot faltól falig eljátszó Ill Nino, akikkel Magyarország legnagyobb groove gőzhengere, az Ektomorf fogja eldózerolni a közönség arcát. A szinte kis fesztivállá avanzsált estén az XtortYa az Incite és a Madlife is tiszteletét fogja tenni, szóval garantáltan nyakfájós lesz a másnap.

Tovább

Stúdióban a Paradise Lost!

0lostparadise2015_28.jpgBevonult a négy fal közé a brit alapvetés Paradise Lost, hogy felvegyék a legújabb nagylemezüket, amely a 2015-ös The Plague Within utódja lesz. A lemez felvételeinél az a Jaime Gomez Arellano fog segédkezni, aki már ismerős lehet a Ghost, a Cathedral és a Turisas mellől is. Hogy vajon a friss termés követni fogja-e a két évvel ezelőtti remekmű hangulatát, vagy egy újabb kísérletezős anyag lesz-e, egyelőre nem tudni, de kíváncsian várjuk a fejleményeket, ha bármi fejlemény lesz, mi azonnal beszámolunk róla. Sztéjtúnd!

Tovább
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum