Húsz éves a Prodigy Fat Of The Land című lemeze!

2017. június 30. - csigaur

fatofthelandprodigy.jpg

Szép, kerek évfordulóhoz érkezett a The Prodigy harmadik lemeze, a Fat of the Land. 1997 június 30-án jelent meg, tehát 20 éves születésnapot "ünnepelünk". A zenekar egyébként július 21-én a debreceni Campus fesztiválon lesz látható és hallható. Aminek mi nagyon örülünk, ott is leszünk!

Tovább

Ilyen, amikor az időseknek Pink Floydot mutatsz

pinkfloyd1973.jpgGyerekek, tinik, felnőttek, idősek és különböző zenekarok. Tudjátok, a Fine Bros sorozatának részei, melyekben szembesítik a korosztályokat a mindenféle bandákkal és melyek közül a "rockos" és "metalos" részeket meg is mutatjuk nektek. És hogy mit szólnak az idősek a Pink Floyd zenéjéhez? Ti mit szólnátok, ha a gyerekkorotok zenéivel kellene szembesülnötök? Ugye? Pont ezért érdemes megnézni ezt a videót!

Tovább

Hogy csinálna-e új Ozzy albumot Zakk Wylde?

ozzy-osbourne-zakk-wylde.jpgÍgy, hogy visszatért a szőke gitáros a Ozzy Osbourne mellé, adja magát a kérdés, hiszen 2009 óta először újult meg ez a fajta viszony a két legenda között (az utolsó közös lemezük a 2007-es Black Rain volt). Zakk egyelőre csak a koncertekre ugrik be, hiszen Ozzy papa szerződtetett húrnyűvőjének, Gus G-nek egyéb elfoglaltsága akadt, de azért elmondta, hogy mit gondolna egy esetleges új anyagról.

Tovább

Death metalban gazdag pénteket kívánunk az új Kill With Hate dallal!

killwithhate2017.jpg

Öt évvel a bemutatkozó Voices of Obliteration után új anyaggal jelentkezik a Kill With Hate. A második nagylemez előreláthatólag 2017 őszén jelenik meg …Into Oblivion cimmel, és a készülő új albumról egy dalt kedvcsinálóként már közzé is tettek, és bár a stílus továbbra is technikás death metal, az anyag sok szempontból új távlatokat nyit a csapat zenéjében. A Rebellionhoz egy videó is készült, melyben már a Havancsák Gyula által készített borító is megnézhető.  

Tovább

Ehun jön egy új Ufomammut tétel

ufomammut-2012.jpgA lentiekben egy kellemes és légies új tétel hallgatható meg a friss és üde zenét játszó Ufomammut zenekartól, akiknek a 8 címre keresztelt friss lemeze szeptember 22-én fog majd megjelenni. Tessék készülni a lehetséges mellékhatásokra, ugyanis a Zodiac címre keresztelt dal majd' 9 és fél percesre sikeredett!

Tovább

Lemurian Folk Songs - Maro (2017)

maro.jpgBeköszöntött a valódi nyár. Izzadnunk ahol csak lehet, már attól is ömlik rajtam a  víz, hogy a széken ülök és nem csinálok semmit. kellett ez nekünk? Alap, hogy kellett mert ebben a szenvedős időben totál megjön a kedved egy kis stoner zenéhez. Oké, máskor is toljuk ezerrel, de lássuk be a negyven fokban nem nyerő annyira Opeth-et hallgatni. Hevítsünk fel a forró aszfalton most egy hazai zenekart. Itt a Lemurian Folk Songs új albuma a Maro.

Tovább

A mozikba kerül a Black Sabbath búcsúbulija

06.jpg2017. február 4-én adta a Black Sabbath az utolsó turnéjának, a The Endnek az utolsó koncertjét, mégpedig ott, ahol az egész elkezdődött, azaz a csapat szülővárosában Birminghamben. Az egyébként nálunk nyitó búcsúkanyar befejező állomását persze filmre is vette a csapat, melyet szeptember 28-án világszerte 1500 moziban be is fognak mutatni.

Tovább

Azt gondolom, hogy ezekkel az írásokkal emlékeket állítunk annak a zseniális korszaknak. Interjú Manitouval.

Negyed évszázados a Dismember/Napalm Death/ Obituary koncert. Harmadik rész.

jegy.jpg

Negyed évszázada volt a Dismember, Napalm Death,  Obituary koncert a Pecsa szabadtéri színpadán. Cikkünk harmadik, egyben utolsó részéhez érkeztünk. Az első illetve a második részben, zenészek és rajongók emlékeztek meg 1992. június 29-ről. Nem volt egyszerű, de mindenkinek hálával tartozom, aki segített ennek a kis megemlékezésnek a létrejöttében! Most pedig következzen Somogyi "Manitou" Péter, a koncert főszervezője. Ne feledjétek; #avilaglegjobbzenekaraanapalmdeath!

Tovább

Ilyen lesz a The Winery Dogs koncertanyaga

0thewinerydogs2016_138.jpgAugusztus 4-től lesz elérhető a Richie Kotzen, Billy Sheehan és Mike Portnoy által alkotott The Winery Dogs új anyaga, a Dog Years: Live in Santiago & Beyond 2013-2016, melyről egy koncertklipet az Elevateet már meg is nézheti a nagyérdemű. A csomagban egyébként a csapat egy 100 perces santiagoi koncertje, nyolc videoklip és egy EP, a Dog Years fog csücsülni.

Tovább

Negyed évszázados a legendás Dismember / Obituary / Napalm Death budapesti koncertje

avagy visszaemlékezés a szervezővel és a rajongókkal karöltve /Második rész/

jegy.jpg

1992. június 29-én is, ahogy akkoriban körülbelül minden nap, még a csattogós lepkémmel koptattam hol a budapesti, hol a szabadszállási aszfaltfelületet.  Így tehát életkoromat tekintve, sajnos nem lehettem ott ezen a jeles eseményen.De hogy miről is van szó? A mai napon van a 25 éves évfordulója a legendás Dismember / Obituary/ Napalm Death hármas, szó szerint csonttörő bulijának. 

Tovább

Negyed évszázados a legendás Dismember / Obituary / Napalm Death budapesti koncertje

... avagy visszaemlékezés a szervezővel és a rajongókkal karöltve /Első rész/

jegy.jpg

1992. június 29-én is, ahogy akkoriban körülbelül minden nap, még a csattogós lepkémmel koptattam hol a budapesti, hol a szabadszállási aszfaltfelületet.  Így életkoromat tekintve, sajnos nem lehettem ott ezen a jeles eseményen. De hogy miről is van szó? A mai napon van a 25 éves évfordulója a legendás Dismember / Obituary/ Napalm Death hármas, szó szerint csonttörő bulijának. 

Tovább

Corey Taylor Vs. Chad Kroeger, második menet

coreytaylorchadkroeger_638.jpgVan az az időszak, amit úgy hívunk, uborkaszezon, ilyenkor elő-előkerülnek a kisebb, bulvárosabb, kevésbé érdekes témák is. Ilyen a nemrégiben kirobbant Chad Kroeger és Corey Taylor közötti szóháború. Az egyébként remek lemezzel jelentkezett Nickelback frontembere beoltotta a pénteken friss albummal előálló Stone Sour frontemberét, aki természetesen nem is hagyta magát. Ennek a farvizein evezve folytatta a nagypofájú frontember a gondolatmenetét.

Tovább

Goatwhore - Vengeful Ascension (Metal Blade, 2017)

A verem aljába is lukat kapar...

18198271_10150842001569970_2526545054717139009_n.jpgElőször meghallgattam a címadódalt. Meg a Where The Sun Is Silent című negyedik számot.. Aztán jött a Mankind Will Have No Mercy. Majd ezeket lejátszottam újra. Meg persze még néhányszor. Ahogy a többit is az új Goatwhore lemezen. Aztán meg azon spendíroztam, hogy valamit olyankor nagyon benézünk mikor szavainkkal akár csak halványan is utalunk arra, hogy a nyolcvanas évek hasította klasszikus metál vonalakon már lezajlottak a nagy korok. Ugyanis hiába gázolunk tizenhét éve csontig ebben az új évezredben, én itt is éreztem azt. Azt a delejes erőt, amitől ez az album olyan, mintha mindent most hallanék először. Szóval nyúltam a lejátszóhoz és elkezdtem az egészet elölről. A Vengeful Ascension pedig jött szembe megint. Én meg kimondtam hangosan, hogy bazdmeg! Mert bazdmeg egyértelmű, hogy egy mániákus sosem szakítja meg a szériát.

Tovább

Budapestre jön a Sólstafir és a Myrkur!

solstafir1.jpg

Három év után visszatér Budapestre Izland egyik legkülönlegesebb zenekara, a Sólstafir DECEMBER 7-én! A megújult felállás idén adta ki első albumát, a Berdreyminn pedig bátran nevezhető az eddigi legjobbjuknak: örvénylő, magával ragadó és besorolhatatlan poszt-gitárzene, amit áthat a jellegzetes skandináv melankólia és folklór. Így nem túlzás azt állítani, hogy kreativitásuk csúcsán láthatjuk újra a kvintettet. Az este különlegességét tovább fokozza, hogy az előzenekar a szintén lemezbemutatót tartó Myrkur lesz. A dán dalszerző-multiinstrumentalista black metálból, pasztoriális folkból és kórusművekből gyúr egyszerre súlyos és felemelő, brutális és törékeny dalokat, valahol a Sigur Rós és a Bathory metszetében.

Tovább
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum