RockStation

Négy Armstrong, egy dal

2017. július 16. - theshattered

thearmstrongs.jpgVégy egy Armstrongot. Meg még egyet. És még kettőt. Rakd össze őket és máris kész egy zenekar. De kik is ők? Van benne egy Billie Joe a Green Dayből, egy Tim a Rancidből (akik ugyebár egy hónapja nálunk is közösen túrták fel az Arénát), valamint az utódok, név szerint Joey (Bille Joe fia, egyébként az SWMRS-ben játszik) és Rey, aki Tim vérét viszi tovább. Az eredmény nyilván egy könnyed, punkos téma, afféle örömzenélés és ezt illik is így felfogni.

Tovább

Adrenaline Mob - Súlyos sérülésekkel, de megúszta az életben maradt három zenész

adrenaline_mob_2017.jpg

Ahogy azt tegnap megírtuk súlyos közlekedési balesetet szenvedett pénteken az éppen turnén lévő Adenaline Mob csapata, akiknek defekt miatt a leállósávban veszteglő turnébuszába hátulról belerohant egy kamion. A balesetben életét vesztette a 38 éves David Zablidowsky basszusgitáros. Súlyos sérülésekkel, de megúszta a közúti balesetet az Adrenaline Mob három életben maradt zenésze. A legsúlyosabb sérült Janet Rains, a zenekar turnémenedzsere, aki kritikus állapotban van, csakúgy, mint két másik stábtag. A többiek szintén mind megsérültek, de nincsenek életveszélyben. Mike Orlando gitáros, Russell Allen énekes és Jordan Cannata dobos keményen összezúzták magukat, de állapotuk nem életveszélyes. 

Ismét Zakk Wylde-dal zenélt Ozzy Osbourne

ozzyzakk.png

Pénteken a wisconsini Oshkoshban megrendezett Rock USA fesztiválon lépett fel Ozzy Osbourne, aki a Black Sabbath történetének lezárását követően először lépett szólócsapatával színpadra. 2007 után ráadásul ez volt a sötétség hercegének első olyan koncertje, ahol ismét Zakk Wylde volt a gitáros. A szólóbanda további tagjai továbbra is Rob „Blasko" Nicholson basszer, Tommy Clufetos dobos és Adam Wakeman billentyűs. A koncertről pár rajongói videót tudunk is mutatni, igaz nem túl jó minőségben.

Tovább

Vasárnapi mise helyett itt egy friss Belphegor dal

belphegor_1.jpgVasárnap egy átlagos család életében ha más nem, egy dolog tutifix: a templom a rántotthús. Ennek megfelelően egy jó kis kloffolásra ösztönző témát szállítunk le nektek, mégpedig a Belphegor tánczenekar beszédes című Baphomet című szerzeményét, egyenesen a szeptember 15-re ígért Totenkult nagylemezről. Csak aztán túl ne lapuljon az a husika!

Tovább

Itt a harmadik dal Rex Brown szólólemezéről

rexbrown.jpgJúlius 28-tól mindenki kézbe veheti a volt Pantera és Down basszer Rex Brown szólólemezét, a bluesos, rockos hangzású Smoke On This...-t. Rex apánk persze nem aprózza el az előzetes népszerűsítést sem, a lent hallható Buried Alive már a harmadik kedvcsináló a koronghoz és sajnos nem, még ha szeretnénk, sem tudnánk csalódni benne.

Tovább

Csak lesz lemez (is) Kid Rocknál

kid_rock_trump.jpg

Tegnap bedobtunk egy hírt, amelynél nem igazán tudtuk, hogy most Kid Rock új lemezre készül, vagy politikusi pályára, de azért jó volt a sejtésünk, legalábbis a zenei része most beigazolódott. Ugyanis Kid Rock rögtön két új dalt is bedobott a közösbe, a redneck-himnusz Po-Dunkot és a jóval rockosabb Greatest Show On Earthöt. Hogy most ebből lesz-e szenátori karrier, még nem tudni pontosan (pedig igencsak fenyegeti vele a köznépet), de album az lesz.

Tovább

Ilyen lesz az új Ektomorf DVD

ektomorf_2015_1.jpgAugusztus 25-én szabadul a világra az Ektomorf új DVD-je, a Warpath (Live And Life On The Road), melynek az egyik dalát, a Holocaustot már meg is lehet hallgatni (lentebb csekkolható). Viszont a korongok nem csak élő anyagot fognak tartalmazni, hanem egy, a zenekar mindennapi életét bemutató filmet is, ehhez pattintottak ki egy előzetest az urak. Tessék, csak tessék!

Tovább

Ősszel jön a Grindrise fest ismét!

20068358_1833617436654050_2119570686_n.png

Nyolcadik alkalommal fogják megrendezni a Grindrise fesztivált az ősz folyamán, ahol rengeteg tehetséges hazai zenekar fog fellépni. Az eseménynek a Dürer kert fog otthont adni, egészen pontosan OKTÓBER 14-én. A részletekért nyomatok a tovább gombra.

Tovább

Ezek a legnépszerűbb rockzenekarok a Spotify streamelési adatai alapján

spotify_1.jpgEgy csapat népszerűségét manapság már nem csak, vagy nem igazán a lemezeladási adatok alapján lehet lemérni, hanem haladván a korral, a netes streamelések számadataival. Ezek a különböző felületeken történő lejátszások is dobnak valamit a büdzsén, de nem az a jellemző, hogy ebből élne meg valaki, viszont ha valaki haladni akar a korral, muszáj meglépniük ezt a nem feltétlen pénztárcabarát megoldást. Ezek közül a szolgáltatók közül az egyik legnépszerűbb a Spotify, akik idén is nyilvánosságra hozták, hogy 2017-ben, eddig mérve melyek azok a rock (metal) csapatok, melyek a legtöbb lejátszást generálták a rendszerükben.

Tovább

Közlekedési balesetben elhunyt az Adrenaline Mob basszusgitárosa David Zablidowsky

adrenaline_mob_2017.jpg

Életét vesztette az Adrenaline Mob basszusgitárosa, David Zablidowsky (a képen jobb szélen) tegnap délután Floridában. A csapat defekt miatt az országút szélén veszteglő lakóbuszába - éppen a petersburgi koncertre tartottak - belecsapódott egy, az útról lesodródó kamion. Kilenc személy tartózkodott az álló buszban, hatan közülük kórházba kerültek. Három személy állapota kritikus míg másik három személy állapota stabil. Azt viszont egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan kikről van szó. A zenekarba idén beszállt Dave Z basszusgitáros azonban a balesetben sajnos elhunyt. Nyugodjék békében!

Tovább

Az Arch Enemy szerint miénk a világ - Itt az új lemez első dala!

ae2017.jpgSzeptember 8-án kerül a boltokba az Arch Enemy legfrissebb lemeze, a Will To Power, melynek első dala, a The World Is Yours már meg is jelent, méghozzá egy klip kíséretében. Az már biztos, hogy a napokban megjelentetett The Leader (Of The Fuckin' Assholes) című The Shitlickers az album limitált kiadásán lesz rajta, méghozzá további hat átértelmezéssel egyetemben.

Tovább

House Of Lords – Saint Of The Lost Souls (Frontiers Music, 2017)

Főúri elegancia, komoly relevancia

house_of_lords_-saints_of_the_lost_souls_5898b39459ce4.jpg

…És de hiszen nocsak! Úgy indul a Lordok Házának tizenegyedik albuma („Elveszett lelkek szentje” – milyen sajátosan hangzik ez így kecskenyelven elmekegve…), mintha az egészen korai remekműveik hangulata térne vissza! Gregg Giuffria helyett – ő utoljára a banda World Upside Down lemezén vendégszerepelt 2006-ban – az olasz Michele Luppi bűvöli a billentyűket a Harlequin nótában, de ha a hangzás nem is, az érzésvilág felettébb hasonló.

Tovább

Science fiction retrospektív - Beakadt még egy Arcadea videó

arcadeaband2017promo_638.jpgTöbbször adtunk hírt már Brann Dailor egyedülálló új projektjéről, ahol Core Atoms és Raheem Amlani mesterekkel kiegészülve csinál szintetizátor zenét a Mastodon dobosa. Sőt, már azt is megírtuk, hogy szerintünk milyen a lemez. A videók az első Arcadea lemezről azonban csorognak tovább. Árasztva továbbra is a korai sci-fi művek hangulatát, most Through the Eye of Pisces című számhoz készült vizuális alkotásban. Hozzátesszük, hogy elég jól. Teszteljétek lejjebb, hogy helytálló-e a meglátás.

Tovább

El tudnál képzelni egy vikingek nélküli Amon Amarth videót?

0amonamarth2016_36_eredmeny.jpgÚj videót forgatott a 2016-os, egyébként zseni nagylemezéhez, a Jomsvikinghez a svéd dallamos death metal horda Amon Amarth. A klip érdekessége, hogy habár a dal címe The Way Of Vikings, a filmecskében vajmi kevés ősnormann vesz részt, sőt, az egész inkább tűnik egy 1920-as, 30-as évekbeli harcklub életképének, mint bármi másnak. Csemege? Igen! A dal frankó? Igen! A videó? Az is! Katt!

Tovább

Ha akarsz egy kis súlyt így reggelre, most rögtön nézd meg az Incantation új videóját!

incantation.jpgA death metal veterán Incantation sem az istenfélő hozzáállásáról ismerszik meg, de nem is várjuk el tőlük. Az urak új lemeze, a Profane Nexus már a megfelelő helyeken el is érhető, egy dal, a Messiah Nostrum pedig egy videóval gazdagodva hivatott a korong hírét kelteni. Reméljük, mondanunk sem kell, hogy a dal olyan súlyos, mintha (ne kérdezzétek hogyan, de) egy anyahajót vágna valaki épp az arcotokba, szóval sok kávé nem kell előtte.

Tovább

Hamarosan érkezik az új Nine Inch Nails EP, itt egy dal róla

add-violence.jpgAdd Violence címen lesz elérhető a Nine Inch Nails új EP-je, melyről egy dal, a Less Than már ki is került a nagyvilágba. A '80-as évek ízzel is megszórt dal egy erősen Nintendos videót kapott, habár a képi világ ennél egy kicsit szétesőbb, furcsább lett. De tudjátok mit? Nézzétek meg ti magatok!

Tovább

Szeptemberben Budapestre jön a Shining!

0shining2015_01.jpgSzeptember 14-én újra Budapestre látogat a norvég, önmagát blackjazznek tituláló hibbant metalbrigád, a Shining. A tavalyelőtt a hajón is őrületes bulit csapó északiak ezúttal a Dürer Kertet fogják szétszedni. A csapat a jövőre megjelenő új nagylemezéről is ígér pár friss tételt, így duplán érdemes lesz megnézni őket.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum