Megnéznél egy klasszikus felállású Deep Purple koncertet?

2017. augusztus 13. - theshattered

deep-purple-roger-glover-ritchie-blackmore-jon-lord-ian-gillan-ian-paice.jpgSajnos ezúttal nem egy sehol nem látott, de jó minőségben megörökített buliról van szó, hanem a Come Hell Or High Water DVD anyagáról, melyet dalonként, legálisan megtekinthetővé tett a csapat. A zenekar rajongói biztos tudják, hogy ez volt a klasszikus felállás második korszakának végét megörökítő film, ugyanis Ritchie Blackmore nem sokkal ezután otthagyta a Deep Purplet, ahová azóta sem tért vissza. De akkor jöjjön a koncert, amit szépen, egymás után kaptok, dalonként.

Tovább

Garantáltan ez lesz az év legfurább zenekarneve és dalcíme

01101111011101100110111001101001.jpgÉs még mielőtt felhozná valaki az Eximperituserqethhzebibsiptugakkathsulweliarzaxulum-ot, ők nem idén kerültek a figyelem központjába. Viszont most itt van az antarktiszi (?) death metal zenekar, a 01101111011101100110111001101001, akiknek a hasonlóan fura című R * FP . NE . FL . FI . FC . L = N dalukat és a videóját lentebb találjátok.

Tovább

Kölyökpunkok naplójából - Beastie Boys 1983

maxresdefault_18.jpgTalán azt már nem kell sűrű mondatokkal körberajzolni, hogy a zene világában mit bontott ki, mi felé ment és mit képviselt a punk. Mint ahogy az ezzel kapcsolatos analízis is nagyjából mindenkinek tiszta. Mikor a tizenéves srácok azt érzik, hogy a szüleik és a tanárok ujja egyszerre nyúl fel a seggükbe és az álmaik dacára a társadalom talán épp valami szűk sablonba próbálja őket belezsugorítani, akkor valahol út közben megszületik az igény arra, hogy a gépüzemmódban keskenyre préselt létélmény végtelensége valahol végre keményen megtörjön.

Tovább

Újra kiadja a Mötley Crüe a Girls, Girls, Girls lemezt

motley_crue.jpgIdén harminc éves a Mötley Crüe klasszikus nagylemeze, a Girls, Girls, Girls, melyet természetesen meg is fog ünnepelni a zenekar. Még mielőtt bárkinek beindulna a nyálelválasztása egy jó kis buli után, nem, nem fog a négyes újjáalakulni, egyszerűen csak újra megjelenteti a szülinapos, nagysikerű korongot, mégpedig augusztus 25-én. A lemez persze millióféle verzióban lesz elérhető, lesz kazetta, vinyl, CD, CD+DVD, kutyafüle, de mi szerényen csak a két előzetes kisfilmet mutatjuk meg. A többi úgyis rajtatok múlik.

Tovább

In Battle There Is No Law! - Tiszteletadás az első Bolt Thrower lemeznek

bolt_thrower-_in_battle_there_is_no_law-_cover_6.jpgVannak megkerülhetetlen színterek, bandák és lemezek, akikhez és amikhez időnként újra meg kell érkezni. Hosszú időre ugyanis nem kerülhetnek ki a sztenderd lejátszási listákból. Akár csak a füstös brit metál underground egyik favoritja sem, azaz a sziget közepéből, Coventry városából induló Bolt Thrower. Akik 1986 környékén kezdtek el együtt zenélni és némi átalakulás után két évvel később már a klasszikus felállásban vették fel első lemezüket In Battle There Is No Law! címmel. Ahol már Karl Willetts hangja húz a lemezen és még bőven Andrew Whale dobol. A megnevezett album kilenc dala egyébként elsősorban nem a death metált ünnepelte szerzeményeiben, sokkal inkább a goromba grind / punk vonalon mozgott. Mégis ez volt az az alap, amihez a későbbi anyagokon megérkező lassú témák kapcsolása aztán az egyik legnagyobb metál bandává tette a csapatot.

Tovább

Tizenegy Linkin Park-dal lett platina státuszú Chester Bennington halála óta

linkin_park_2017.jpgEgy zenész halála, akármennyire sajnálatos is, beindítja a zenekar körüli bizniszt. Sokan ekkor jönnek rá, hogy ők mégiscsak szerették őket, vagy csak pusztán a kíváncsiság révén fülelnek rá a csapatra, ami mindig hoz a konyhára keveset. Így történt így a Linkin Parkkal is, akiknek Chester Bennington július 20-i halála óta nem kevesebb, mint tizenegy dala érte el a platina rangot.

Tovább

Így nyomja élőben a Dead Cross

deadcross.jpgCsütörtök este leadta az első koncertjét a Mike Patton és Dave Lombardo nevével fémjelzett Dead Cross. A csapat természetesen az augusztus 4-én megjelent, egyszerűen csak a banda nevét viselő nagylemezük nótáit tornáztatta meg, mely a lenti, egy kamerával felvett, viszont cserébe a teljes bulit tartalmazó videóban is lecsekkolható. A film alatt a dallistát is megtaláljátok.

Tovább

Így nyomta Head a Babymetallal

head-with-babymetal-1000x515.jpgMost mondja azt valaki, hogy a Babymetalnak nincs jó menedzsmentje. A japán kiscsajok által frontolt metalcsapat már tolta a Metallicával, a Red Hot Chili Peppersszel, sőt, még a Guns N' Roseszal is, most pedig éppen a Kornnal vannak úton. A Kornos Head nem is hagyta ki a ziccert, magára öltött egy pandamaci festést és beszállt a csajokhoz egy kis örömzenélésre. Erről persze egy rövidke videó is készült.

Tovább

Psychotic Symphony néven fog megjelenni a Sons Of Apollo debütlemez

sons-of-apollo-2017.jpgA nagyközönség elé tárta a finom szóval is supergroup Sons Of Apollo az október 20-án megjelenő első nagylemezének a borítóját, dallistáját és első teljes dalát. A Mike Portnoy, Derek Sherinian, Ron "Bumblefoot" Thal, Billy Sheehan és Jeff Scott Soto alkotta csapat korongja Psychotic Symphony néven lesz majd elérhető, az első teljes dal, a Signs Of The Time pedig lentebb meg is hallgatható.

Tovább

Hallgasd meg az Incantation új lemezét!

incantation-metal-2017.jpgMár a boltokban, meg a mindenféle netes elérhetőségeken csücsül a death metalos Incantation új korongja, a Profane Nexus, amiről az előzetesben kipattintott, nem épp vajpuha nótákat mi is megmutattuk nektek. Most, hogy kijött a lemez, a modern idők szavának engedve a kiadó fel is rakta az egészet a Youtubera, így mi is meg tudjuk mutatni nektek. Szívbajosok kerüljék, a többieknek szívesen!

Tovább

Új dallal jelentkezett az Enslaved

enslavedband2017promocolor_638.jpgAlig pár napja, hogy hírt adtunk az új Enslaved megjelenéséről, melynek nemes egyszerűséggel E lesz a címe, máris megérkezett az első fecske a CD-ről. Nem vették egyszerűre az urak az ismertetést, hiszen a Storm Son egy kapásból 10 perces eposz, melyet egy furcsa képi világgal ellátott videóval is megtámogattak.

Tovább

Hallgasd meg az első új Satyricon dalt!

satyricon17.jpgMint ahogy már mi is beharangoztuk, új nagylemezzel fog jelentkezni a Vörös Attilát is a turnés felállásban tudó norvég Satyricon. A Deep Calleth Upon Deep szeptember 22-én fog az arra hivatott helyekre kerülni, melyről az első tételt, a címadó dalt, már meg is hallgathatjátok egy hangulatos dalszöveges videó kíséretében.

Tovább

Ez a '90-es évek száz legjobb rock- és metaldala az angol Metal Hammer szerint

pantera942.jpgAz angol Metal Hammer ebben a hónapban egy spéci különkiadással emlékezik meg a '90-es évek rock- és metalzenei világ előtt, melyhez egy feldolgozásokat tartalmazó CD-t is mellékeltek a szerkesztők. Na, persze milyen visszaemlékezés lenne, ha nem lajtromolnák a legemlékezetesebb pillanatokat, így össze is szedték, hogy SZERINTÜK melyik az a 100 tétel, amit mindenképp érdemes ismernünk ebből az évtizedből. Ezt természetesen mi is megmutatjuk nektek az alábbiakban. Nyilván nem mindenki fog vele egyetérteni, de hát mint tudjuk, a tökéletes lista, amely szubjektív alapokon nyugszik, nem létezik.

Tovább

Hamarosan jön a Dallas Toler-Wade-féle Narcotic Wasteland második lemeze

narcotic-wasteland-delirium-tremens.jpgÍgy, hogy otthagyta a Nilet, Dallas Toler-Wade ráállt a 2014-ben már egy lemezt lepakolt Narcotic Wasteland második lemezének, amely a Delirium Tremens címet fogja kapni a nagy nyilvánosság előtt. Hogy ezt milyen jól is tette, azt a lenti dal, a Faces Of Meth meg is mutatja, amely egy gyilkos, már-már deathgrind zúzda, természetesen a kopasz zseni gyomorból jövő hörgésével kísérve.

Tovább

Égesd el a rendszert Hájer Gergővel - Hamarosan jön az Omega Diatribe gitárosának szólólemeze

audionerve_promo_2017.jpgSzeptember 3-án jelenik meg az Omega Diatribe alapító gitárosának, Hájer Gergőnek a stúdió-projekt lemeze ami Audionerve névre hallgat és olyan nemzetközileg ismert zenészek működtek közre, mint Nick Oshiro a Static-X-ből, Kevin Talley a Misery Index/Suffocation/Six Feet Under-ből, Schrottner Tamás az Ektomorf-ból, valamint Andres Vincze az egykori Monastery/The Ministers-ből.

Tovább

Megjelent a Visioned Frailty új EP-je

dsc_0339_lr.jpg

A 2016 – ban, egy My Dying Bride tribute album kapcsán rögzített Like Gods of The Sun dal átiratának kiadása óta némileg kevesebbet lehetett hallani a Márton Péter vezette doom / death projektről. Ezt a visszafogottabb időszakot hivatott most némiképp lezárni a napokban megjelent The Maddened King című EP, a maga két dalával.

Tovább

Sziget Warm Up Festival: Rival Sons (US) and Ivan & The Parazol @ Budapest Park

…ez nem bemelegítés volt, ez totális készre sütés…

rival_sons_park_5.jpg

Az az igazság, hogy az "alapozó fesztivál" híre első hallásra nem különösebben hozott lázba, ám erősen átértékeltem a dolgokat, mikor a start előtt nagyjából egy héttel megtudtam, hogy a nap headlinere az a Long Beach-i illetőségű Rival Sons lesz, ami legutóbb a Black Sabbath előtt járt nálunk.

Tovább
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum