Elrabolták Papa Emeritus III-t!

2017. október 01. - KoaX

0ghost2015_46.jpg

A tegnap esti Ghost koncert végén, miközben a zenekar a Monstrance Clock című szerzeményt játszotta, öltönyös alakok lerángatták Tobias Forge-t a színpadról. Azért nem kell megijedni. Természetesen színjáték volt az egész, de miért is? A tovább gomb megnyomása után megtaláljátok azt az embert, aki fontos bejelentést tett a színpadon.

Tovább

Új dal a novemberben Tatabányára látogató L.A. Gunstól

laguns2017.jpgOktóber 16-ra várható az L.A. Guns legfrissebb korongja, a The Missing Peace. Erről az anyagról most a harmadik nyilvánosságra hozott tétel is, a Baby Gotta Fever is szabadon meghallgatható. Sőt, kimondottan fontos mozzanat, hogy a csapat november 6-án Tatabányára látogat, hogy a Roxxyban is megmutassa, hogyan kell a whiskey-szagú mocskot nyomni az angyalok városában.

Tovább

Queen, Lynyrd Skynyrd, Slayer és a többiek - Most pincesötét feldolgozásokban odalent

0003910348_10.jpgNeurosis és Patti Smith. Crowbar és Led Zeppelin. Matt Pike nyomja a Judas Priest klasszikust. Az Earth meg Jimi Hendrix számot pattint a saját lemezére. A felsorolást pedig nyilván hosszú percekig nyújthatnánk még, hogy ez az írás is olyan legyen, mint egy végtelenül hullámzó intro, valamelyik doom favoritunk elején. A lényeget azonban talán enélkül is mindenki levágta. Hogy az underground, ha a saját szintjén túl nem is kíván mozogni, időnként az Istenek dicsőségcsarnokába mégis berongyol és feldolgozásaival megköveti az előtte járókat. Vagy fogja amit ott talál - mint a sludge bandák némelyike - lehurcolja azt egy sötétebb pincébe és lejjebb hangolja saját keserűbb szájíze szerint. Csakhogy mi is dokumentálhassuk: A népszerű bandák klasszikusai úgy tűnik függvények is egyben, amelyeket lefelé és balra is simán el lehet még tolni. A negatív mezők felé...

Tovább

Insane címen itt az első új Cavelera Conspiracy dal

Cavalera Conspiracy 2014.jpgMegérkezett a november 17-re várható negyedik Cavelera Conspiracy első kedvcsináló tétele, az Insane. Az albumnyitó dal a Psychosis címre keresztelt lemezen lesz megfülelhető, egyébként egy tipikus, gyors Cavalera-daráról van szó. Ezt lentebb meg is találjátok a borító és a dallista alatt.

Tovább

Marilyn Manson a bokáját törte a színpadon, majd tegnap ráesett egy színpadi kellék

marilyn-manson-performs-during-the-smashing-pumpkins-and-marilyn-manson-the-end-times-tour.jpg

Marilyn Manson a bokáját törte miközben a színpadon éppen a Beautiful People-t tolták. Erről lejjebb videót is találsz. A nagy erőkkel az új albumát promozó Antikrisztus csak annyit, mondott, hogy " Eltörtem a bokámat, mert a Turné managerem egy fasiszta" Innentől a "felelős" Alice Glass vette át a mikrofont, amíg a dal véget nem ért. A zenekar a Coma White-tal zárta az estét ezek után. Elméletileg a turné folytatódik, így NOVEMBERBEN irány Bécs!

Tovább

Zeal & Ardor, Perihelion @ A38, 2017.09.27.

Ördög és pokol a hajógyomorban

zeal_a38_1.jpg

Az A38 ebben az évben elég komoly neveket hozott nekünk a Duna vízére. Ami kiváltképp örömteli, hogy igazán friss dolgokról kell beszélni (jelen esetben is). Volt például Vintage Trouble, akiknek jó lesz megjegyeznie a nevüket, ha a következő évek fesztivál headlinerjeit szeretnénk böngészni. De akkor mit mondjunk a Zeal & Ardorról? Tavaly jelentkezett a svájci Manuel Gagneux az - akkor még - egyszemélyes projectjével, és épült be gyorsan az underground felső sodrásába.

Tovább

Január elején érkezik a Black Veil Brides új nagylemeze

black_veil_brides_2017.jpg

Négy év után, január 12-én jelenik meg az Andy Biersack énekes nevével fémjelzett Black Veil Brides új albuma, amely a Vale címet kapta. A zenekar most ismét John Feldmann zenei rendezővel dolgozott és újra konceptalbumot készített, méghozzá a 2013-as Wretched And Divine - The Story Of The Wild Ones sztorijának folytatását. Két dal már nyilvános is az albumról, lentebb ezekbe fülelhettek bele és tudunk még mutatni lemezborítót és dallistát is.

Tovább

Kevesebb, mint egy hónap és Magyarországra érkezik az Igorrr!

igorrr_band.jpg

Október 26-án végre Magyarországot is útba ejti Igorrr, a metaloselektronikusatyaúristenes zenekar. A jegyek már 80%-is telítettségnél tartanak, nagy a valószínűsége, hogy még a koncert előtti hetekben kikerül a sold out felirat. Érdemes lecsapni a maradék jegyekre, minél előbb! 

Tovább

Renegade - Itt egy új Hollywood Undead-videó

hollywood_undead_2017.png

Ahogy azt már korábban jeleztük, október 27-én érkezik a Hollywood Undead ötödik albuma, amely stílszerűen csak a V címet kapta. Két új dalt eddig már bemutattunk a jónak ígérkező lemezről, most itt egy harmadik Renegade címmel, amely természetesen szintén videót kapott. Akik a korábbi dalokat elmulasztották volna, az új nóta alatt azokat is megtalálják.

Tovább

Itt a vége, fuss el véle! - Az utolsó Primus dal is befutott

primus-the-desaturating-seven-album-artwork.jpgMa jelent meg a Primus legújabb lemeze, a szó szerint mesés The Desaturating Seven. Az urak ennek megfelelően az elmúlt hét napban sorban be is mutatták a dalcsokor tételeit, melynek lezárása, a The Ends? is megérkezett a megjelenés napjára. Lent meg is találjátok, a több dallal együtt.

Tovább

A hamu - Címadó dalhoz készített videót a Sinsaenum

21740503_1546457008710600_6741242327651206945_n.jpgEgy hete sincs, hogy beszámoltunk róla, Joey Jordison, Frédéric Leclercq és Csihar Attila közös death metál káosza, azaz a Sinsaenum új kislemezt ad ki. A kritikailag elismert tavalyi bemutatkozó lemez után. Méghozzá Ashes címmel és egészen pontosan november 10 - én az earMUSIC gondozásában megint. Röviddel az üdvözölt fekete örömhír után pedig már itt horzsol az új videó, amit az elkövetkező EP címadó dalához készített el a csapat. És a hajtás után találsz..

Tovább

Vasárnap Alestorm lemezbemutató a Barba Negrában

Csapra verjük a hordót!

alestorm_2017.jpg

A nótás kedvű kalózmetál horda ötödik és egyben Bodor Máté gitárossal (ex-Wisdom, ex-Leander Kills) első közös albuma még tavasszal jelent meg, No Grave But The Sea címmel. A srácok ősszel ismét vitorlát bontottak, hogy a főként tengeren túli nyári portyázások után, az ausztrál Troldhaugen és amerikai Æther Realm kíséretében meghódítsák Európát.

Tovább

Erősödő Black Sabbath színezet - Új Electric Wizard videó vitriol

407_photo.jpgNem titok, hiszen mindenki tudja, hogy az elektromos gitár ördögi szerkezet. Főleg hogyha erősödő tényező a húrokon a Black Sabbath színezet. Az Electric Wizard pedig kilencedik albumának címével is jelzi, hogy oda kanyarodik vissza zeneileg ismét, ahonnan huszonnégy évvel ezelőtt tulajdonképpen elindult. Archaikus doom. Szigorúan a korai évek hangzása. A Wizard Bloody Wizard című lemezen is, amely november 10 - én jelenik meg az év legimpozánsabb doom lemezborítójába csomagolva. A hat új dal egyikéhez - See You in Hell - pedig készült egy vitriolos videó is. Ami úgy vonszolja a klasszikus témákat idelent, mintha ők is laktak volna Aleister Crowley kastélyában.

Tovább

Új Kublai Khan videó - Beatdown bicepsz befeszül

screen-shot-2017-07-18-at-22_59_49.pngA texasi zenekarról készült fotók alapján abszolút joviálisnak tűnnek ezek a tagok. Mégis a Kublai Khan eddig elkészült videói mindig tudatták velünk, hogy ők is látták Conan szerepében megvillanni a baltával faragott arcú Arnoldot. Abban a jelenetben is persze, amikor leütött egy tevét. De a beatdown bicepsz már csak ilyen. Akkor él, mikor feszül. Még ebben a filozófikusabb kérdéseket is megfeszegető videóban, amit a csapat már az új lemez B.C. című dalához készített el. Ami a szeptember 29 - én, azaz ma megjelenő Nomad egyik tételeként van most játékban. A hajtás után...

Tovább

Brutal Assault 2017 fesztivál, 3. nap @ Jaromĕř, Jozefov erőd, 2017.08.11.

Az időjárás szeszélyeinek kitéve

brutal_assault_2017_trivium.jpg

A pénteki napot bizony nem úsztuk meg szárazon, vége szakadt a verőfényes napsütésnek. Előzménye ugyan nemigen volt a hirtelen változásnak, de egyáltalán nem szokatlan a jelenség Jaromĕřben sem. Ám ahogy az alábbiakból kiderül, lelkesedésünknek ez sem szabhatott gátat.

Tovább

Szintetizátor metropolisz - Az ötödik Perturbator nagylemez

perturbator-press-photo.jpgPerturbator néven tulajdonképpen egy fazon alkot, aki Párizsban nyomja és mikor a postahivatalba megy, ott különben James Kent. Korábban black metál bandákban gitározott, de a cyberpunk kultúra teremtette mozik és irodalom végül arra inspirálták, hogy hangszerét OB-X és CS-80 szintetizátorokra cserélje, követve a nyolcvanas évek filmzenéiben hallott analóg hangzásvilágot. A korhű szoftverek segítségével pedig elkezdett kihullani a billentyűk alól a sötétség.

Tovább
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum