RockStation

Harmadszorra is visszatér Budapestre, a világ egyik legjobb metalcore bandája a Killswitch Engage

2018. február 16. - sunthatneversets

kse.jpg

A Killswitch Engage amerikai metalcore együttes, a massachusettsi Westfieldből, az Overcast és az Aftershock bandák megszűnését követően alakult meg 1999-ben. A jelenlegi felállásban az énekes Jesse Leach, a basszer Mike D'Antonio, a gitárosok Adam Dutkiewicz, illetve Joel Stroetzel, a dobos pedig Justin Foley.

A Killswitch Engage a 2004-ben kiadott The End of Heartache lemezével vált igen népszerűvé, amely aranylemez lett az USA-ban 500.000 eladott példányszámmal. A címadó számot Grammy-díjra is jelölték.

A csapat sikerrel lépett fel már a legnagyobb fesztiválokon; úgymint a Soundwave Festival, Wacken Open Air, Reading and Leeds Festivals, Ozzfest, Download Festival, Rock on the Range, Rock Am Ring, Mayhem Festival, Monsters of Rock, Pointfest, Knotfest és a Heavy MTL.

A banda több mint 4 millió albumot adott el idáig csak az Egyesült Államokban, és az amerikai heavy metal újhullámos képviselőiként tartják őket számon. Többször nevezték már őket a metalcore egyik alapítójának is. A Killswitch Engage jelenleg nyolcadik albumának felvételein dolgozik, ami 2018 folyamán fog megjelenni.

A zenekar turnéjának keretében június 16-án Budapestre látogat, ahol az Akvárium Klubban lép fel. A koncertre jegyek február 19-én 11 órától kaphatók a www.livenation.hu és a www.ticketpro.hu oldalakon keresztül.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr1513674060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bcrics 2018.02.19. 01:51:48

Times of Grace-ről vmi hír?

theshattered 2018.02.19. 19:25:31

@bcrics: Egyelőre elég nagy a csend körülöttük :/
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum