RockStation

Sepultura @ BNMC, 2018.02.25.

A legjobb dolog, ami történhetett, hogy 20 éve csatlakozott hozzájuk Derrick Green

2018. február 26. - KoaX

0sepultura2018_09_eredmeny.jpg

Tavaly még azon törtem a fejem, hogy idén milyen koncertekre fogok járni, mert konkrétan semmi sem volt meghirdetve, csak a Sepultura, ami érdekelt volna. Azóta persze bővült a paletta, de így is az egyik legjobban várt koncert az eszméletlen hideg februári időpontra eső Sepultura volt.

A jegesmedvékkel való táncolás után értem a Barba Negrába, ami nem igazán volt tele. Éppen az Obscura játszott, de az emberek nem igazán töltötték meg a teret. Mivel egyik előzenekar sem keltette fel az érdeklődésem, így nem is volt kérdés, hogy az est egyetlen igazi fénypontja a Sepu lehet csak. Miután befejezte a kásásan, gyengén szóló Obscura a koncertjüket, rövid átszerelés után felcsendült a Derrickék intrója.

0sepultura2018_10_eredmeny.jpg

Lehetséges, hogy a Barba Negra Music Club túl nagy hely már a zenekarnak. Ahogy körül nézek azt kezdem érezni, hogy én is idősebb vagyok már. Miért? Eltűnt a koncertről a fiatalabb generáció. Oké, elvétve látok Apuval kislányt, meg egy-két tinit, aki jó eséllyel hónapokig spórolt erre a koncertre (RESPECT haver) de igazából az emberek többsége harminc pluszos. Véget ért volna a groove/thrash metal sikere? Ennyi? Nem lesz utánpótlás? Nem kíváncsiak az emberek az ilyesfajta zenére? Ahhh, ez tuti baromság, hiszen, ha így lenne, akkor nem lenne két –három évente itthon egy Sepultura koncert. Látszik a zenekaron, hogy már ismerik Budapestet, tudják kezelni a közönséget, pontosan tisztában vannak vele, hogy mikor mit kell csinálniuk. Ennek hála a magyarok megtudnak őrülni egy-egy koncerten. Hozzá kell tennem, nem ez volt az a Sepultura, ahol a leginkább megvadultak az emberek. Mégis, itt éreztem eddig a legjobban magam.

0sepultura2018_27_eredmeny.jpg

A zenekarnak ez volt a harmadik állomása turnén, látszik is rajtuk, hogy még nem fáradtak, tele vannak energiával, amit nem győznek átadni nekünk. Nálam az a pont, ahol abszolút meghülyültem, már a harmadik dalnál bekövetkezett. A Kairos, nem tudom miért, de annyira magával ragadott, hogy minden gátlást, visszafogottságot levetkőztem és, mint akinek az élete múlik rajta, úgy kezdtem el rázni a fejem. Innentől kezdve nem is volt megállás.

0sepultura2018_21_eredmeny.jpg

Mivel Derrick idén van pontosan húsz éve a zenekarban, kicsit megemlékeztünk az ő „kezdéséről” is. Itt viccesen elsütötte, hogy ő még mindig az „új srác” a bandában. Akárhogy is nézzük az ős fanoknak, ez így is fog maradni.  Emiatt a jeles évforduló miatt hangzott el például az Against, a Choke és a Boycott is. A Machine Messiah-t én nem feltétlen tettem volna be a műsorba, kicsit megtörte az addig intenzív hangulatot, de az is biztos, hogy kell valami könnyedebb szerzemény is egy-egy koncertműsorba.

0sepultura2018_05_eredmeny.jpg

Azért gondolom senkit nem lep meg, hogy a pokol akkor szabadult el, amikor megjelent az Innerself és a Refuse/Resist páros. A ráadást követően pedig az Arise, Ratamahatta és természetesen a záró Roots. Eddig visszafogott voltam azt illetően, hogy Sepu Vs. Soulfly. De ez a koncert mindent eldöntött. Max, egy remek frontember, de felennyire sem jó élőben. Egyszerűen, amit kaptunk tőle és a testvérétől  Return To Roots  címen, az ehhez képest nem volt más, mint sima parasztvakítás. A Sepulturával a legjobb dolog, ami történhetett, hogy 20 éve csatlakozott hozzájuk Derrick Green. Biztos vagyok benne, hogyha Max akkor nem lép le, már akkor sem lenne a zenekar tagja, illetve a zenekar komoly hanyatlásnak indult volna. Béke, Szeretet, Metal

FOTÓK: RÉTi ZSOLT. További képek ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr4213698450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum