RockStation

Ruin Pop! - Nálunk debütál az Alone in the Moon legújabb lemeze

2018. március 14. - BETH

aitm_promo_2018_15.jpg

Először a Rockstation virtuális hasábjain mutatja be legújabb lemezét az Alone in the Moon. A budapesti 'aréna grunge' zenekar második nagylemeze, a Ruin Pop szakított az előző felvételek nyers, keményebb riffeket szállító koncepciójával, de csak éppen annyira, hogy az még sokoldalúnak és ne stílusváltónak minősüljön.

aitm_promo_2017_1.jpg

Az Alone in the Moon (Várhidi Adrián - ének, Simon Zoltán - basszus, Menyhárth Balázs - dob) második lemeze ezúttal nem a korszellemről, hanem a hely szelleméről szól. 

"A Ruin Pop egy képzeletbeli kalandozás a budapesti éjszakában. Azt az érzés káoszt szerettem volna átadni, mint amikor egyre kábultabban kering az ember egyik helyről a másikra, dress code-os exkluzív helyektől a talponállókig, olcsó borozóktól sztriptíz bárokig, éjfélkor összekavar egy távoli országból érkezett egyetemistával, hajnali háromkor pedig világmegváltó beszélgetést folytat a helyi alkoholistával. És ez mind a budapesti éjszaka" -mesélte el nekünk Adrián. 

A lemezt élőben is meghallgathatjátok március 23-án a Trip hajón, de addig is, íme:

És ha már nálunk volt a premier, a dalok keletkezésének hátterét és történetét is bemutatjuk nektek, a frontember szemszögéből:

Raumgeist
A dal a  hely szelleméről, ami átível a korokon, az utcákról, terekről, kávézókról és kocsmákról ahol rég halott költőink, vagy éppen rokonaink gondolkodtak, éreztek, hülyeségeket csináltak, vagyis éltek.

Western Promises
Sajnos mire teljesen elérhetővé vált számunkra a “Nyugat”, látjuk, hogy ott is kezdenek bekattanni az emberek, a szélsőségek felerősödnek minden irányban.

Likeocracy
Mióta a politikai marketing a soical mediára támaszkodik, lassan nem nagyon lesz különbség egy 13 éves szeretetért és elfogadásért kuncsorgó, lelki sérült “social influencer” és egy sikerre éhes politikus között. Nincsenek elvek, csak az számít, hogy mi hoz lájkokat.

Apocalypse Party
Elég öt percet eltölteni egy hírportálon, és máris látjuk, mennyi veszély leselkedik ránk, ami az emberiség végét fogja okozni pár évtizeden belül. Emellett persze az ember őrizze meg a józan eszét, dolgozzon, legyen szorgalmas és hasznos tagja a társadalomnak.

Astorio
Egy tisztelgés a különleges emberek előtt, akik különleges dolgokat csinálnak, és egyediségüket az öltözködésükben is kifejezik.

Ruin Pop
Bulinegyed, káosz, éhség, új emberek, új érzések, külföldinek adod ki magad a magyarok előtt, mikor semmit nem vársz, történik valami, ha bármit vársz, nem történik semmi, kiszámíthatlan monotonitás.

Léda Wild

Egy tisztelgés kelet-európai női karrier lehetőségek előtt, ahol a testedből tízszer jobban meg tudsz élni nőként mint bármilyen más állásban, a pénz legnagyobb előnye pedig a totális függetlenség.

Goulash & Sons
Mulatnak a felsőközéposztálybeli fiatalok, akik egyébként mindig meg vannak győződve róla, hogy a sikerük záloga az elképesztő tehetségük, hiszen akkora a társadalmi mobilitás, hogy kemény munkával ma bárki eljuthat az ő szintjükre.

Slut
Óda az emberekhez, akiknek nem tudnak ellenállni az érzéseiknek

Nightbus
Hajnali öt, akár összejött az este, akár nem, alig várod, hogy elhúzz innen messzire és ne kelljen szembenézni a dolgokkal amiket összehordtál/ csináltál az éjszaka folyamán.Meghirdeted az egy hónapos tisztítókúrát… de este kezdődik minden elölről. 

 A zenekar Facebook oldalát ITT, a jövő heti lemezbemutató linkjét ITT találjátok. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr7113737356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a_bolha 2018.03.14. 21:00:28

Nem jók a linkek a cikk alján.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum