RockStation

Amit eddig tudni lehet a Tool új lemezéről

2018. május 15. - theshattered

toolband_638.jpgA Tool egyelőre felfüggesztette az új korong, a 2006-os 10000 Days utódjának felvételeit. Nem, nincs semmi gond a bandán belül, csupán beindult egy hangszerklinika turné, aztán útközben kicsit nehezebb dolgozni, még ha a dobsávok már fel is vannak püfölve. A turné érdekessége, hogy a hangszeres részek mellett kérdezz-felelek sessiont is tartanak, melyre adatrögzítő eszközt bevinni szigorúan tilos, viszont így is azért ki-kiszivárognak az ott elárult tudnivalók.

Egyelőre ezeket sikerült kideríteniük a fanatikusoknak:

- a dobsávok teljesen kész vannak, a gitár, a basszus és az ének mankósávjai pedig fel lettek véve az analóg módszerrel készülő anyaghoz.
- minden dal 10 perc felett van

- Maynard csak akkor kezdi az énekfelvételeket, ha fenn vannak a hangszeres részek. Így egyelőre nem tudni, fognak-e változni a dalszerkezetek
- a riffeket Adam és Justin írta, amiket miután megmutattak Dannynek, azokat teljesen átvariálta
- felmerült a kérdés, hogy miért ugyanazt a setlistet tolják a koncerteken. A válasz: Maynard csak ezeket a dalokat tudja előadni, ahhoz, hogy másokat is berakjanak a dallistába, meg kellene változtatni a hangnemet, hogy passzoljon az énekes jelenlegi hangjához. Néhány dalt egyenesen szörnyűnek tituláltak, ha Maynard hangjához mérik. Ráadásul néhány dal megírásakor sokkal fiatalabbak voltak, így már nem érzik azt a haragot és szenvedélyt, így nem úgy csapódna le, ahogy kellene. Ennek megfelelően inkább kerülik az eljátszásukat.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr5913944830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

közép dunántúli régió 2018.05.15. 21:52:23

Maynard az új Perfect Circle lemezen pár számban úgy vernyog, mint egy kiherélt transzi. Nem jó jel.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum