RockStation

Motoros találkozó nem csak motorosoknak! Júniusban hasít a „nagykorú” 19. Open Road Fest

2018. május 21. - sunthatneversets

line_up.jpg

Ha már elvileg ez egy motoros találkozó lesz, tegyük meg mindenek előtt a kötelező köröket! Tehát az idei Open Road (most is Alsóőrsön, igazi metal-napon, hatodik hó hatodikán izzítja be a hengereket, és 10-én ér útja végére. Azon kívül, hogy szájtátva csodálhatjuk a gyönyörű gépsárkányokat, vagy éppen dicsekedhetünk sajátunkkal (esetleg „csak” bio-sárkányunkkal :-)), két színpad előtt lelhetünk talp alá való muzsikára.

A headlinerek („külföldi sztárvendégek”) egyike a Canned Heat lesz, akik nem csupán a játék kedvéért állíthatják magukról: „Amerikából jöttem”. Mesterségük címere a blues, és ezen eszköz segítségével varázsolják vissza a Balaton-partot a hatvanas-hetvenes évekbe egy péntek éjszaka erejéig. Szombat este a cselló-metaljáról elhíresült finn Apocalyptica tagjai fogják elhúzni nótáinkat, egyben a fesztivál záróakkordját is ők abszolválják. A fiatal generációt képviseli a glam metal trónkövetelő The New Roses. Germán honból érkeznek hozzánk, mégis Amerikát fedezzük majd fel segítségükkel.

A magyar felhozatal szintén bivalyerős: éppen a glammerek után lép a színpadra az elnyűhetetlen Tankcsapda különleges, Lukács 50 elnevezésű programjával. A Locomotiv GT dalait eleveníti fel a két eredeti tagot is felvonultató LGT Zenevonat formáció, de itt lesz Gidófalvy Attila Fáraója is. A tribute zenekarok hívei AC/DC, Led Zep, GNR és Elvis dalokat énekelhetnek együtt „magyar hangjaikkal”, és…innentől kezdve lécci kattintsatok a programra, mert gyötör a bűntudat, mennyi mindenkit kihagyok.

Megszokhattuk már, hogy az Open Road nem csupán zenei seregszemleként, hanem élményfesztiválként is aposztrofálható. Eleve a Balaton közvetlen közelsége a gyönyörű északi parttal megalapozza a boldogság-érzetet. Ahogy lenni szokott, most is bizonyára számtalan egyéb kategóriás programot kínálnak a szervezők és a szponzorok kétkerekűeknek és kétlábúaknak egyaránt (tavaly tereprallyzás is volt, wow!). Aki pedig szerencsés, Fejes Tomi, vagy éppen Sidi motorjának utasaként érkezhet a happeningre , és egy Harley hátán távozhat.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr2013990082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum